• PP Autor: ~irek [79.191.122.*]
    Kiedy PP na rachunku?
  • Re: PP Autor: ~gg [113.108.82.*]
    Dnia 2016-06-14 o godz. 08:17 ~irek napisał(a):
    > Kiedy PP na rachunku?

https://www.google.com/search?q=prawo+poboru&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
  • Re: PP Autor: ~irek [79.191.122.*]
    no właśnie dziś jest dzień ustalenia PP zgodnie WZA a na rachunku pusto a zgodnie z Twoim linkiem

"Dzień ustalenia prawa poboru - na rachunkach posiadaczy akcji zostają zapisane prawa poboru."
  • Re: PP do gg Autor: ~obserwator [95.160.158.*]
    Przestań odsyłać do wyszukiwarki, tu poczytaj sobie o pp link
    zerknij teraz w raport ZWZ PRESTO, cena emisyjna nowych akcji ustalona, tak czy nie,
     dzień prawa poboru wyznaczony tak czy nie, Dlaczego pp jeszcze niema na koncie? odpowiedz.

• Re: PP do gg Autor: ~savickas [213.162.68.*]
    Nie doszlo do emisji! Nie ma nic na Espi
  • Re: PP do gg Autor: ~gg [113.108.82.*]
    Dnia 2016-06-14 o godz. 10:15 ~obserwator napisał(a):
    > Przestań odsyłać do wyszukiwarki, tu poczytaj sobie o pp link
    > zerknij teraz w raport ZWZ PRESTO, cena emisyjna nowych akcji ustalona, tak czy nie,
    >  dzień prawa poboru wyznaczony tak czy nie, Dlaczego pp jeszcze niema na koncie? odpowiedz.
    >

Odsyłam do informacji na temat zasad PP a nie samej wyszukiwarki, odrózniasz, w tym linku co podałem masz już wyszukane na czym polega PP. A co robi presto to mnie nie obchodzi. Jak tak cię to interesuje to zadzwoń sobie do nich ciężko masz, zadzwoń do banku dlaczego nie ma, dostaniesz wyjaśnienie.
    Zresztą ty się już nie odzywaj bo już dałeś przykład niewiedzy.
    Na pytanie "kiedy ostatnie notowanie akcji z prawem poboru" odpowiadasz "kiedy można handlować pp".
    Dlatego skorzystaj lepiej z wyszukiwarki i podszkol się.

• Re: PP do gg Autor: ~irek [81.26.23.*]
    hej koledzy bez napięć jak ktoś ma konkretną wiedzę to proszę napisać, pytam bo mam akcje i zgodnie z procedurą powinny być PP, nigdy wcześniej nie miałem akcji z NC więc tu może inny proces informacyjny istnieje, tak czy inaczej dajcie znać jak będzie ktoś pewien na czym stoimy
  • Re: PP do gg Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Ciekawe czy zostaną zarejestrowane i dopuszczone do obrotu tylko kto będzie tym handlował, nikt.
    Kurs jest niepewny, może się okazać że szybciej będzie szło kupić akcje po 10gr z rynku niż korzystając z pp.
    Zresztą tu nic nie jest pewne poza ciągłym i spadkami w ostatnim czasie, ciekawe czy daleje będą zaniżać czy to koniec.
  • Re: PP do gg Autor: ~michał [46.134.62.*]
    Witam,
    Co dokładnie oznacza PP. Dzisiaj na rachunku pojawiło się PRESTO_PP. Co to konkretnie znaczy? Mam trochę akcji Presto. Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie, bez drwiących komentarzy wyjaśnić, co to znaczy?
    Pozdrawiam
  • Re: PP do gg Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 08:58 ~michał napisał(a):
    > Witam,
    > Co dokładnie oznacza PP. Dzisiaj na rachunku pojawiło się PRESTO_PP. Co to konkretnie znaczy? Mam trochę akcji Presto. Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie, bez drwiących komentarzy wyjaśnić, co to znaczy?
    > Pozdrawiam

Tu masz fajnie opisane:
    https://r-brokers.pl/documents/10162/1716283/Prawa_poboru.pdf
  • Re: PP Autor: ~michał [46.134.62.*]
    Jak wykorzystać PP? Rozumiem, że jutro pojawi się cena za PP?
  • Re: PP Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 09:14 ~michał napisał(a):
    > Jak wykorzystać PP? Rozumiem, że jutro pojawi się cena za PP?

No przecierz ci podałem linka i masz napisane tam jak wykorzystać prawo poboru.
  • Re: PP Autor: ~gg [113.108.82.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 09:16 ~pst napisał(a):
    > Dnia 2016-06-15 o godz. 09:14 ~michał napisał(a):
    > > Jak wykorzystać PP? Rozumiem, że jutro pojawi się cena za PP?
    >
    > No przecierz ci podałem linka i masz napisane tam jak wykorzystać prawo poboru.

Ale po co czytać, link to za dużo roboty, trzeba go otworzyć, przeczytać wiesz jakie to skomplikowane?
    Jak można mieć pp na rachunku i dopiero zadawać pytania co to jest pp, nie róbcie sobie żartów.

Przy obecnej cenie to tylko frajer albo ten co obejmie za pół darmo skorzysta z pp.
    Gdyby cena była znacznie wyżej chętnych do objęcie było by więcej.
    Nowe akcje po 0,10 i obecnie można je sprzedać po 0,10 na rynku, nie liczę tych drobnych na 0,11. A co jak jakiś spekulant po objęciu nowych akcji wywali specjalnie trochę na 0,10 , leszcze w panice zaczną wywalać akcje i sami uwalą kurs poniżej 0,10 tnąc straty.
    Kurs musiał by znacznie wzrosnąć żeby była szansa zarobić na tych nowych akcjach i zdążyć sprzedać a przy tej cenie co jest to mija się z celem.

• Re: PP Autor: dzikibyk [83.142.127.*]
    Dziwne na koncie DB już mam dostępne jako JPP - póki co jest komunikat że jest brak uprawnień do rejestracji zleceń na tym walorze , natomiast na mbanku pusto...
  • Re: PP Autor: ~zapakowany [83.10.106.*]
    no i sytuacja jak na DAMINWEST PAT
  • Re: PP Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Dnia 2016-06-15 o godz. 09:37 dzikibyk napisał(a):
    > Dziwne na koncie DB już mam dostępne jako JPP - póki co jest komunikat że jest brak uprawnień do rejestracji zleceń na tym walorze , natomiast na mbanku pusto...

Bo nie wiadomo czy akcje zostaną zarejestrowane, mogą być wogóle nie notowane.
  • Re: PP Autor: ~normalny [93.105.129.*]
    Nie bierzcie tego - oni,aby na to czekają ,aby się ich pozbyć i wziąć pieniądze!!! Notowane jak będą za pół roku to będzie dobrze! Wtedy kurs obecnych akcji będzie po góra 5 gr!!! Nie dajcie się nabrać !!!!!!!!!!!
[x]
PRESTO 0,00% 0,04 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.