przecież Netia do poziomu 5.1zł stoi i będzie cały czas stać na popycie. Program skupu akcji jest na 100mil zł z czego wydali dopiero jakieś 20mil zł. Środków na skup akcji wystarczy na pół roku skupu, biorąc pod uwagę średni obrót dzienny ok 1m zł i fakt że Netia może skupować do 50% dziennego wolumenu.
Sprzedając poniżej poziomu 5.1zł, i to przed odcięciem się dividendy, robicie dobrze akcjonariuszom który nie sprzedają w buybacku. Skup akcji nie zmniejsza wartości fundamentalnej spółki. Na wycene powinien mieć wpływ neutralny, gdyż wypływ gotówki kompensuje się ze zmianą ilości akcji. Ale de facto ten akurat skup akcji zwiększa wartość dl aakcjonariuszy którzy nie sprzedają ponieważ nie jest to skup jako alternatywa dywidendy tylko skup po mocnych spadkach kursu. Cena skupu jest ustawiona dość nisko i jej głownym celem jest stabilizacja kursu a nie chęć dystrybucji gotówki do akcjonariuszy. Zarząd ustawiajac taką cene liczy na stabilziacje kursu a dodatkowo liczy uważą że jest on korzystyny dla spółki. Dlatego oddawanie poniżej tego poziomu jest co najmniej dziwne
5,1 zl to minimum minimorum za ile te spolke mozna sprzedawac , jak juz ktos tak bardzo potrzebuje kasy na zycie. Ja mysle ,ze wartosc godziwa tej spolki jest duzo wyzsza !!!!!!!!!!
Doskonale wiem co to znaczy wartosc godziwa firmy , to z analizy fundamentalnej , reszte doczytaj sobie u Komara .. Arkana rzemiosla gieldowego dobrze sa mi znane , wiec nie lekcewaz mnie , podejrzewam ,ze jak ja zaczynalem przygode z gielda to Ty nosiles majtki w zebach . Bez odbioru Panie mabmab , co to za dziwaczny pseudonim , bo tego nie mozna inaczej nazwac !?????
I w tym roku tez tak bedzie . Mam nadzieje ,ze uczestnicy WZA podniosa dywidende z proponawanego przez zarzad NETTI 0,25 zl na akcje na 0,4 zl tak , jak to rok temu tez bylo .
Rozumie Elemelek ,ze jestes na pokladzie NETTI i nie weszles w mocno naganianego syfa Orange. To dobrze ,ze posluchales moze i moich sugestii , bo widzisz co na dzis sie dzieje na calym rynku gieldowym , tylko czerwonka , spadki , spadki , a tu cisza spokoj , zadnej zwaly nie ma . Kurs wprawdzie nie wyrywa do gory , dryfuje kolo 4,6 zl , dobrze ustawiony skup wlasnych akcji dziala. Na tak ciezki teraz czas korekty na calej gieldzie, to dobra inwestycja , nie ma tu lawinowych spadkow . Jak by uchwalili jeszcze te 0,4 zl dywidendy, jak to bylo rok temu ,to coz nam tu wiecej potrzeba do zadowolenia inwestorskiego .
Co to za bełkot ? Ludzie przechodzą na internet bezprzewodowy . Po co komu kable i routery . To jest przeżytek . Przeczytajcie rekomendację fachowców z BZWBK . Netię czekają spadki .
Ja juz spredalem.Wczesniej zdazylem zarobic na innych spolkach Exbudi Dino rossi.Kto chce niech trzyma bo ja juz mialem dosc dziwnych ruchow na tej spolce.Na Gpw nie brakuje spolek na ktorych mozna szybko zarobic.Nie wierze w nic co pisza poprzednicy i nie bede czekal.
Dnia 2016-06-13 o godz. 13:13 ~xxx napisał(a): > przecież Netia do poziomu 5.1zł stoi i będzie cały czas stać na popycie. Program skupu akcji jest na 100mil zł z czego wydali dopiero jakieś 20mil zł. Środków na skup akcji wystarczy na pół roku skupu, biorąc pod uwagę średni obrót dzienny ok 1m zł i fakt że Netia może skupować do 50% dziennego wolumenu. > > Sprzedając poniżej poziomu 5.1zł, i to przed odcięciem się dividendy, robicie dobrze akcjonariuszom który nie sprzedają w buybacku. Skup akcji nie zmniejsza wartości fundamentalnej spółki. Na wycene powinien mieć wpływ neutralny, gdyż wypływ gotówki kompensuje się ze zmianą ilości akcji. Ale de facto ten akurat skup akcji zwiększa wartość dl aakcjonariuszy którzy nie sprzedają ponieważ nie jest to skup jako alternatywa dywidendy tylko skup po mocnych spadkach kursu. Cena skupu jest ustawiona dość nisko i jej głownym celem jest stabilizacja kursu a nie chęć dystrybucji gotówki do akcjonariuszy. Zarząd ustawiajac taką cene liczy na stabilziacje kursu a dodatkowo liczy uważą że jest on korzystyny dla spółki. Dlatego oddawanie poniżej tego poziomu jest co najmniej dziwne
kto sprzedaje po 4,50 ?jak to jest nieopłacalne i nielogiczne ,co ?
Odczekam jeszcze parę dni i odkupie przed dniem dywidendy bo MACD dziwnie się zawija i nie dać sygnału kupna.Jeszcze widze maly obszar do spadku.Juz wczesniej zarobiłem i mogę poczekac na dalsze male spadki.
Pytasz kiedy ruszy , ja uwazam ,ze po 27.05. 2017r. , bo do tej daty maja termin skupu akcji , a robia to fachmany , oczywiscie dla siebie, z MBANKU. Kazdego dnia widac ,ze kurs trzymaja za pysk ,jak ktos w ciagu dnia probuje podciagnac kurs troche do gory to oni usadzaja , na koniec dnia, kurs do bazy tj okolice 4,52 - 4,57 zl .
Jak to sie skonczy pod koniec miesiaca maj to kurs ma co dyskontowac , chocby podciagac z ceny do Orange , ktory ostatnio troche odbila.
Ja uwazam ,ze Netia ma wieksze aktualnie dyskonto , jak 4,9 zl .
Mysle ,ze godziwa cena jest taka , jak w tytule tego watku , czyli okolo 5,1 zl . Czyli wracamy do puntu wyjscia tego watku , nie sprzedawc Netii ponizej 5, 1 zl.
Dnia 2017-05-09 o godz. 14:17 ~Andy napisał(a): > Ja uwazam ,ze Netia ma wieksze aktualnie dyskonto , jak 4,9 zl . > > Mysle ,ze godziwa cena jest taka , jak w tytule tego watku , czyli okolo 5,1 zl . Czyli wracamy do puntu wyjscia tego watku , nie sprzedawc Netii ponizej 5, 1 zl.