• wszyscy się czają Autor: ~Hosster [37.47.24.*]
    spory rozdźwięk się zrobił pomiędzy wyceną Vestora a aktualnym kursem - już 100% do wyceny.Ktoś się wysypuje bo musi a rynek czeka aż ktoś nadstawi większy worek i pozbiera.
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~M7 [83.238.15.*]
    Lach sypie. Wrócił do biznesu i pewnie potrzebuje gotówki na zwiększenie skali.
    http://freeforever.pl/
    Trochę dziwne że nie znalazł pakietowego grubasa, ale w pierwszym kwartale raczej nikt się nie pcha do zakupu akcji.

Okazja do kupna. Jeżeli OKTA dalej będzie się rozwijała jak w poprzednich latach, ciężko będzie nie wrócić pod koniec roku na poziomy 18-20 (jeżeli znajdą kupca na K2 Media, możemy wrócić jeszcze szybciej).
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~mk [194.120.84.*]
    freeforever.pl istnieje już chyba od dwóch lat wiec nie wydaje mi się że dlatego Lach sypie.
    Ten projekt jest raczej mały i nie wpływa na koszty Lacha - znam inne projekty Lacha które są/były większe i to one mogłby generować koszty.

Ale faktem jest że Lach sypie cały czas i tutaj bym widział przyczynę schodzenia kursu.

• Re: wszyscy się czają Autor: ~kacper [95.40.156.*]
    A może najprostszym wytłumaczeniem jest to że chce zakończyć przygodę z K2I .
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~M7 [59.178.8.*]
    Dokupiłem 10 %. Średnia 14,10
    Oprócz informacji negatywnej o sprzedaży Lacha, nic się nie zmieniło.
    Oczywiście Brexit i otoczenie rynkowe nie sprzyja, ale jak emocje a nie fakty rządzą kursem to wtedy czas na decyzję.
    ....no i dywidenda wygląda już bogato.

ale jak będzie nikt nie wie:)

Kiedyś napisałem że znowu wejdę poniżej 14 zł . Teraz jednak zmieniłem zdanie i mogę wejść poniżej 12 zł . Sytuacja jest zbyt niepewna . Szansa na stratę jest większa niż na zysk .
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~MrX [81.219.6.*]
    sorry panowie, ale idziemy na 11, takie odwrócenie trendu tylko na tej spółce. jest jak zawsze, zaskoczenia nie ma.
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~dezintegrator [88.156.131.*]
    a może na 10, albo na 7 ? skąd Ty możesz wiedzieć gdzie przecena się zatrzyma. Jeżeli faktycznie sypie Lach i ma dużą determinację, przełamanie może nastąpić na dowolnie niskim poziomie. Swoją drogą fakt, że nikt nie chce od niego odebrać pakietowo papierów, niestety znowu rzuca się cieniem na ocenę sytuacji.

Bardzo wątpię żeby Lach sypał w tej chwili . On do wychodzenia wykorzystuje okazje , kiedy jest podbitka i duże obroty . On tylko stworzył atmosferę strachu .
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~popo [87.206.51.*]
    a co na to IPOPEMA ?
    ograli ich znowu ?
    zaladowali w bambuko ?

jak dzieci normalnie:)))
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~Czekam [83.17.52.*]
    Oczywiście, że to Lach wychodzi i podsypuje cały czas. Wystarczy popatrzeć np. jak dziś dokłada na 14.
    To że podłączają się inni - ubrani powyżej 17 czy ci co kupowali rok temu ratujący resztki zysków.
    Niestety płynność jest dramatyczna. Wystarczyło kilkadziesiąt tysięcy akcji by bujnąć kurs z 16 na 20, to analogicznie można w drugą stronę. Z tym, że Lach miał 160tyś. Dodać do tego uciekających, co kupowali w tym roku i klops gotowy.
    Tak na moje oko to została mu co najmniej 1/3 pakietu, więc 13.xx to najmniejszy wymiar kary.

Ps. wczoraj wziąłem kolejne 100 szt. i dzisiaj chyba też zaszaleję ;)

Stwierdzenie , kto sprzedaje akcje tylko po tym że ktoś dokłada po 1000 akcji po 14 zł jest raczej niemożliwe. Na razie poszło parę tys akcji . A inwestorów posiadających po kilkanaście tys akcji jest pewnie kilkudziesięciu i to może być każdy z nich .
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~Czekam [83.17.52.*]
    Dzisiejsze rozpoczęcie notowań to tylko przykład. Tak jest od kwietnia i przekroczenia 20zł. To że inni się podłączają wykorzystując wyższe obroty jest naturalne z taką płynnością.
    Sam znam Pana, który właśnie kupuje mieszkanie w Poznaniu z zysków zrealizowanych w kwietniu na K2 ;)
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~telesfor [194.126.238.*]
    BPH TFI uruchomił fundusz inwestujący tylko w akcje spółek wypłacających dywidendy, argumentują to tym, że na niespokojnym rynku akcje te zachowują się stabilniej przynosząc corocznie dochody.

"Zakładamy, że żeby można było mówić o atrakcyjności tego funduszu, to roczna stopa wypłaty dywidendy z niego powinna wynosić 4-7 proc." - powiedział Jarosław Lis, dyrektor biura aktywów akcyjnych BPH TFI.

Zgodnie z założeniami, subfundusz BPH Dywidendowy będzie inwestował w akcje spółek regularnie wypłacających dywidendę, zarówno notowanych na GPW, jak i na rynkach zagranicznych, ze szczególnym uwzględnieniem rynków Europy Środkowo-Wschodniej.

K2 przy aktualnym kursie 14 PLN proponuje 8%.
    Na forum pojawili się bajkopisarze. Po odliczeniu akcji sprzedanych przez Kosińskich i Lacha nikt już nie mógł sprzedać
    w kwietniu samodzielnie kilkunastu tys akcji bo po prostu nie było takich obrotów .
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~czekam [83.17.52.*]
    Obroty marzec-kwiecień 230k, Kosiński + Lach to max. 40% tego

Zaczynasz mnie męczyć już, ale mimo wszystko pozdrawiam.
    Przeczytaj swój post a marzec zostaw w spokoju . Chyba że nie rozumiesz co napisałeś .
  • Re: wszyscy się czają Autor: ~Hosster [37.47.25.*]
    konsola na 14 się zapowiada, chyba ze poinformują co tam wyszlo z opcjami strategicznymi.
    z dokumentów dołączonych do WZA wynika ze preferują inwestora dla Fabrity.

[x]
FABRITY 0,00% 25,10 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.