• JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~CountDown [45.42.198.*]
    Zgodnie z wezwaniem do 23.06 cena wynosi 3,10 
    Później cena skupu spada do 2,95 
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~CountDown [45.42.198.*]
    Zapraszam do nowego watku
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~towarzysz [94.254.227.*]
    Przede wszystkim nie oplaca sie sprzedawac w skupie, lepiej wystawic po 3,09 - kasa za dwa dni od sprzedazy, papierologii i oplat dodatkowych brak ( zazwyczaj takze prowizja od sprzedazy w notowaniach ciaglych duzo nizsza niz w odpowiedzi na wezwanie - sprawdzcie w swoim biurze maklerskim). Pamietajcie tylko, ze jesli zarejestrowaliscie sie na walne to nawet po sprzedazy teraz nie tracicie prawa uczestnictwa i glosu, wiec mimo wszystko jedzcie lub upowazniajcie SII.
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~zzz [46.113.74.*]
    Widzę, że CountDown nie był w stanie zbić argumentów piszącego pod nazwą "abc" i musiał założyć nowy wątek, aby móc naganiać na sprzedaż. Jak się nie ma rzeczowych argumentów w dyskusji to pozostaje tylko przykrycie starych postów nowym wątkiem.
    Panie zzz, bardzo miło się z Panem wymienia obserwacjami, proszę tego nie psuć. Myślę, ze odpowiedziałem na obserwacja Pana abc, i chętnie będę kontynuował w tym wątku.
    Spoko, wiadomo, ze glownym benificjentem jak najwiekszego wolumenu w skupie jest... podmiot prowdzacy skup :). Wystarczy sie wysilic, wziasc kartke i policzyc, ze na wolnym rynku w zaleznosci od wielkosci pakietu wyjdzie sie lepiej przy sprzedazy za 3,09-3,07 (nie ma kosztow wystawienia, wysylania papierow i czasu straconego na bazgranine; jest nizsza prowizja - zaleznie od biura maklerskiego; nie ma blokowania akcji na ponad miesiac, gdzie pieniadz moglby cos zarobic nawet na koncie oszczednosciowym).
    Słusznie Panie towarzysz. Jeszcze lepiej na tym wyszli ci, którzy mogli wiedzieć o planowanym wezwaniu. Ale nawet nieskuteczne wezwanie może okazać się dosyć skuteczne jeżeli transakcje są zawierane przez osoby powiązane z inwestorem większościowym.
    Oczywiście nie posiadam, żadnej wiedzy na ten temat i są to tylko przypuszczenia.

Panie Towarzysz, prosiłem aby do niczego w moich wątkach nie nakłaniać, więc będę musiał poprosić o usunięcie Pana posta. A Pana proszę o zamieszczenie go ponowni bez agitacji. Ale zwrócił Pan uwagę na cenę...
    Można wystawić po 3.09, jednak w tej chwili są już wystawione 3 zlecenia sprzedaży w tej cenie i nie znajdują kupca. Są też wystawione zlecenia zakupu w niższej cenie, ale nawet nie chcę zgadywać ile z nich jest związanych z osobami powiązanymi z inwestorem większościowym.
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~abc [109.243.57.*]
    Odnośnie upoważnienia Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych do udziału za Was w NWZA w dniu 20 czerwca 2016r.

Jeżeli ktoś już zarejestrował swoje uczestnictwo w walnym (zgłosił to w swoim biurze maklerskim do dnia 06.06.2016r.), a z różnych przyczyn nie będzie mógł brać udziału w tym walnym, to może upoważnić do tego SII. Ważne jest aby pełnomocnictwo zostało doręczone do SII najpóźniej do dnia 15 czerwca 2016r.

Szczegóły jak to zrobić znajdziecie na stronach SII w dziale ochrony praw, bieżące interwencje, podaję link: http://www.sii.org.pl/10330/ochrona-praw/biezace-interwencje/sii-wezmie-udzial-w-nwz-telforceone-i-zacheca-akcjonariuszy-do-aktywnosci.html#ak10330
    A zglaszaj sobie Panie CountDown, jedyne do czego namawiam tych ktorzy chca sprzedac to do wziecia kartki papieru, rozenania sie co ile ich bedzie kosztowac przy sprzedazy nawet za 3,07, gdyz sprzedaz w skupie zawsze generuje wieksze koszty ktore szczegolnie przy malym pakiecie oznaczaja, ze akcjonariusz zostanie z mniejsza iloscia gotowkj sprzedajac za 3,10 w skupie niz sprzedajac nawet za 3,07 na wolnym rynku. Blokada akcji na ponad miesiac (gdzie pieniadze nie generuja zysku) tez jest strata. Informuje rowniez, ze sprzedajac teraz nie traca prawa uczestnictwa i glosu w walnym (jesli oczywiscie zarejestrowali sie na NWZA i byli w dniu rejestracji akcjonriuszami).
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.42.198.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~towarzysz [94.254.227.*]
    kartka papieru czy arkusz kalkulacyjny, wolna wola, jak ktos zdolny niech nawet liczy w pamieci, przy tych kilku slupkach szkoda psuc wzrok gapiac sie w ekran... :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~CountDown [45.42.198.*]
    Panie towarzysz, absolutnie nie jestem przeciwnikiem sprzedawania, chociaż uważam, że to właśnie za dużo sprzedawania a za mało kupowania doprowadziło do takiej sytuacji.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~towarzysz [94.254.227.*]
    Ja bynajmniej niczego nie sprzedaje, na NWZA wybieram sie osobiscie, natomiast moze sie komus zdarzyc, ze bedzie musial przy wiekszym pakiecie sprzedac pare kilo akcji. Jak dowiodla moja dyskusja w innym watku nie jest dla wszystkich jasne, ze pozbycie sie czesci pakietu w chwili obecnej nie zmienia mozliwosci uczestnictwa w walnym, ani liczby glosow jakie sie tam bedzie reprezentowac.

Jesli juz pisac o 'za duzo sprzedawnia, za malo kupowania', to co zaznaczam, w mojej opinii przyczyna bylo umyslne chowanie zysku w odpisach (spolka w chwili obecnej ma ponad 22 miliony w odpisach na towary i naleznosci, ktore mozna w dowolnym momencie wykorzystac bez wplywu na netto lub rozwiazac - powiekszajac wynik netto). Wiekszosc tych odpisow zostala stworzona na przestrzeni ostatniego poltora roku i byla w korelacji ze spadkiem kursu.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~CountDown [45.42.198.*]
    Odpisy na pewno nie pozostają bez skutku, ale jeżeli mam być szczery to absolutnie żadna cena notowanych spółek nie odzwierciedla ich realnej wartości. A jedyną osobą, która może stwierdzić ile spółka w rzeczywistości była warta jest syndyk.
    Po dokładnym przejrzeniu tabeli opłat i prowizji stwierdzam, że w moim przypadku prowizja od sprzedaży w wolnym obrocie i w odpowiedzi na wezwanie jest taka sama. Strata przy sprzedaży na poziomie 3,07 jest rzędu 1% więc jednak strata jest. Można oczywiście pozyskane wcześniej pieniądze ponownie zainwestować, lub ulokować, ale ostatnią instytucją oferującą "pewną" inwestycję tego rzędu było AmberGold. Oraz Pioneer w latach mojej młodości :)
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~Elm [119.81.84.*]
    Dokładnie, ja polecałem na Elektrimie
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~ekumen [83.7.237.*]
    j.w
    Dziękuję wszystkim Państwu za udział w tym wątku i zapraszam do kolejnego:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_jeszcze-tylko-10-dni-cena-3-10,20898223.html

• Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~Jake [45.42.171.*]
    http://ir.telforceone.pl/wezwanie/jak-mozna-odpowiedziec-na-wezwanie/
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~Blck [119.81.140.*]
    Dzięki, nareszcie spolka coś powiedziała. Kupa przydatne info w pigule.
    zapraszam wszystkich na nowy wątek: JESZCZE TYLKO 9 DNI CENA 3,10 
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~Marko [95.141.29.*]
    J.w.
    Ten temat jest kontynuowany w wątku JESZCZE TYLKO 8 DNI CENA 3,10  
  • Re: JESZCZE TYLKO 11 DNI CENA 3,10 Autor: ~Ganter [83.30.138.*]
    Trudno nie zauważyć ;p
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?