• Dywidenda - czy był podatek Autor: ~prezes [5.172.238.*]
    Czy dywidenda którą otrzymaliście była brutto czy netto, jeżeli był podatek to ile procent ? Może to już było wyjaśniane ale nie mogę znaleźć w wątkach.
  • Re: Dywidenda - czy był podatek Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    Dywidenda z ASSECO SLOV. była wypłacana w kwocie brutto- w walucie euro (0,52 euro/akcję)/Podatek to p. Prezesie należy sobie zapłacić do 30.04.17r po kursie euro z dnia poprzedzającego dywidendę.
  • Re: Dywidenda - czy był podatek Autor: ~prezes [37.248.158.*]
    Dobra, dzięki mam IKZE i podatku nie ma, chcę uniknąć sytuacji jak była w przypadku IRL gdzie mi 15% pobrali na Liwie pomimo tego że mam IKZE. Poczekam na kurs 18 i się do was przyłączę.
  • Re: Dywidenda - czy był podatek Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    No nie wiem czy Pan Prezes się doczeka na 18pln/chętnie bym dokupił po tej cenie:))
  • Re: Dywidenda - czy był podatek Autor: ~prezes [5.172.236.*]
    Małymi kroczkami kurs się zbliża do 18zł, a gdyby doszło do Brexitu to szybko spadniemy znacznie niżej. Czekam na 18 a może i niżej.
  • Czy kurs spadnie do 15 ? Autor: ~prezes [5.172.234.*]
    Pisałem wcześniej że przy 18 zł podkupię trochę akcji ale w dniu Brexitu wszystko jest już nieaktualne, myślę że okolice nawet 15zł kurs zaliczy w przeciągu najbliższych 10 miesięcy, Wielka Brytania kasę zabierze z Unii to i firmą informatycznym się pogorszy, przed nami bardzo burzliwy czas.
  • Re: Czy kurs spadnie do 15 ? Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    Piszeta BZDURY P. Prezes:))
  • Re: Czy kurs spadnie do 15 ? Autor: ~Romano74 [94.254.241.*]
    Czy bzdury czy prawda to sie dopiero okaze. Nie sadzilem, ze Prezes okaze sie byc prorokiem i ze cena spadnie tak gleboko - a tu niespodzianka :( Dokupilem troche, bo jestem nastawiony na dlugoterminowa inwestycje pod dywidende. Poki co moja decyzja to - usrednianie i zbieranie akcji z rynku. Zyczeniowo - mam nadzieje, ze na tej strategii wygram.
  • Re: Czy kurs spadnie do 15 ? Autor: ~prezes [37.248.156.*]
    Spadnie jeszcze kursik jak napisałem wcześniej, wpływ Brexit może być spory i ucierpią na nim w dłuższym terminie głównie spółki z europy środkowej i wschodniej. Jak był spokój na rynku to miałem ochotę kupić akcje asseco po 18 zł teraz już ta cena mnie interesuje bo wiele dobrych spółek pospadało i będzie spadać dlatego oczekuję niższych wycen ze względu na podwyższone ryzyko czy nie pewne zyski w dłuższym terminie.
    Macie link do mojego publicznego portfela i kilka informacji o mnie, jak macie poczytać to proszę bardzo.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_fundamentalny-portfel-emerytalny-podsumowanie-maja,20776771.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_fundamentalny-portfel-emerytalny,4379515,1.html
    przewidywania o spadku do 15pln jak na razie chybione/A spółka jak by zaczyna odbijać i przejawia ochotę być może na wzrosty powyżej 20pln:))
  • Re: Czy kurs spadnie do 15 ? Autor: ~prezes [37.248.156.*]
    Spokojnie, spadnie, jak widać OFE będzie za kilka miesięcy ciążyło kursom wielu spółek, a jak jeszcze doszłyby gorsze wyniki to szybciej spadnie niż myślisz.
    Jeśli masz takie pesymistyczne scenariusze w stosunku do Asseco Slov; to po co przymierzasz się bo zakupów w/w spółki?
[x]
ASSECOSLO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.