• problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~ecr [46.76.101.*]
    Budowa nie rusza, nie ma szans na uruchomienie produkcji do końca września, nie ma środków, są długi za które zaraz wezmą się windykacje. Jak PARP każe zwrócić te kilkadziesiąt milionów złotych to co myślicie, że co będzie ?
    I jak tu nie połączyć tego z wyprowadzaniem majątku LZMO do niby leasingodawcy ;) Tylko głupi by się na to nabrał.
    Wiadomo, że jak ogłoszą padakę to przynajmniej nikt im nie zabierze tego co mają na LZMO :) I spokojnie mogą sobie biznes kręcić gdzieś indziej.
  • problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~Geo [149.156.22.*]
    Dnia 2016-06-10 o godz. 09:40 ~ecr napisał(a):
    > Budowa nie rusza, nie ma szans na uruchomienie produkcji do końca września, nie ma środków, są długi za które zaraz wezmą się windykacje. Jak PARP każe zwrócić te kilkadziesiąt milionów złotych to co myślicie, że co będzie ?
    > I jak tu nie połączyć tego z wyprowadzaniem majątku LZMO do niby leasingodawcy ;) Tylko głupi by się na to nabrał.
    > Wiadomo, że jak ogłoszą padakę to przynajmniej nikt im nie zabierze tego co mają na LZMO :) I spokojnie mogą sobie biznes kręcić gdzieś indziej.

Kolego radze ci uważać z tym co piszesz bo się zagalopowałeś. Przeczytaj sobie informacje w czerwonej ramce poniżej i przemyśl.
  • problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~ecr [46.76.101.*]
    a co do windykacji czy nie wisiała kiedyś wierzytelność na Balticu oficjalnie w Kaczmarski Inkaso ? Wisiała...pozdro
    Ktoś widać był już zdesperowany i nie miał możliwości innej jak taki krok skoro nie chcieli się z nim polubownie dogadać.
    Oni nie skupują długów które nie są zasadne, na które nie ma umówi itp. itd. No ale taki mistrz jak ty pewnie o tym wiesz ;) :)
  • problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty i uciekać Autor: ~ecr [46.76.101.*]
    przepraszam gdzie się zagalopowałem ? Przestań się ośmieszać w swoich zastraszaniach !!!! Uciekają z majątkiem LZMO do leasingu czy nie uciekają ??!!!!! Czy jeśli zgłosi się komornik z ramienia obligatariusza któremu np. nie wykupią obligacji do LZMO to będzie mógł np. zabrać linię produkcyjną czy nie będzie ? NIE BĘDZIE bo LZMO nie będzie jej właścicielem.
    Co napisałem nie prawdę ? Czy na budowie BCI coś się dzieje ? NIC SIĘ NIE DZIELE czy zdążą do 30 września ? NIE ZDĄRZĄ !!!
    Bo po pierwsze nie płacą wykonawcy za wykonaną pracę i zszedł z budowy a po drugie jak nie mają środków to kto im wejdzie na budowę i dokończy inwestycję ? Chyba jakiś zdesperowany frajer.
    Zadzwoń do poprzedniego wykonawcy PEACH czy jak tam się zwał i zapytaj. Wzięli sobie maleńką firmę, bez zaplecza finansowego, bez zaplecza z kancelarią prawną by ich wozić i zwodzić.
    przepraszam ale cisną mi się na usta takie słowa za które ten post by został skasowany czytając takich jak ty !!! Za dużo się dowiedziałem by wierzyć Janusowi. Więc jedynie co mogę to przestrzegać. I to będę czynił do czasu wyjaśnienia w 1 czy w 2 stronę.
  • problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty i uciekać Autor: ~Geo [149.156.22.*]
    Piszesz nieprawdę w bezczelny sposób i jeszcze próbujesz przekonać innych że jesteś święty, a zwracający Ci uwagę cie oczernia. Ja cie nie straszę tyko napisałem ci żebyś to sobie lepiej przemyślał dobrze, bo pomiędzy swoje dywagacje wplatasz informacje nieprawdziwe.

Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
  • DŁUGI Autor: ~ANONIM [83.16.161.*]
    Miałem się nie odzywać a jednak napiszę BALTIC nie posiada niezapłaconych faktur osobiście sprawdzałem w KRD , ECR posiada jedną nierozliczoną fakturę na około 4 tys zł , więc nie pisz głupot
  • Re: DŁUGI Autor: ~R8 [46.113.136.*]
    Dnia 2016-06-10 o godz. 10:46 ~ANONIM napisał(a):
    > Miałem się nie odzywać a jednak napiszę BALTIC nie posiada niezapłaconych faktur osobiście sprawdzałem w KRD , ECR posiada jedną nierozliczoną fakturę na około 4 tys zł , więc nie pisz głupot

~ANONIM miałem właśnie sprawdzić w KRD i BIG-u ale byłeś szybszy :-)
    Co do wpisów to z mojego doświadczenia wiem, że jak już kogoś wpiszę to ma już pozamiatane. Tak więc księgowość musi zadbać o to aby nikomu nie zwlekało z płatnościami. Często wpisuję nierzetelne firmy i również przed transakcją sprawdzam wiarygodność.

• Re: DŁUGI Autor: ~ANONIM [83.16.161.*]
    Jak chcesz pisz do mnie na https://indygotechminerals.fora.pl/ nick ANONIM to wyślę raport dla potwierdzenia informacji najlepiej e-mail podać
  • Re: problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty Autor: ~FqkeWulF [37.47.2.*]
    Dnia 2016-06-10 o godz. 10:14 ~ecr napisał(a):
    > przepraszam gdzie się zagalopowałem ? Przestań się ośmieszać w swoich zastraszaniach !!!! Uciekają z majątkiem LZMO do leasingu czy nie uciekają ??!!!!! Czy jeśli zgłosi się komornik z ramienia obligatariusza któremu np. nie wykupią obligacji do LZMO to będzie mógł np. zabrać linię produkcyjną czy nie będzie ? NIE BĘDZIE bo LZMO nie będzie jej właścicielem.
    > Co napisałem nie prawdę ? Czy na budowie BCI coś się dzieje ? NIC SIĘ NIE DZIELE czy zdążą do 30 września ? NIE ZDĄRZĄ !!!
    > Bo po pierwsze nie płacą wykonawcy za wykonaną pracę i zszedł z budowy a po drugie jak nie mają środków to kto im wejdzie na budowę i dokończy inwestycję ? Chyba jakiś zdesperowany frajer.
    > Zadzwoń do poprzedniego wykonawcy PEACH czy jak tam się zwał i zapytaj. Wzięli sobie maleńką firmę, bez zaplecza finansowego, bez zaplecza z kancelarią prawną by ich wozić i zwodzić.
    > przepraszam ale cisną mi się na usta takie słowa za które ten post by został skasowany czytając takich jak ty !!! Za dużo się dowiedziałem by wierzyć Janusowi. Więc jedynie co mogę to przestrzegać. I to będę czynił do czasu wyjaśnienia w 1 czy w 2 stronę.

DŁUGI Autor: ~ANONIM [83.16.161.*]2016-06-10 10:46 Miałem się nie odzywać a jednak napiszę BALTIC nie posiada niezapłaconych faktur osobiście sprawdzałem w KRD , ECR posiada jedną nierozliczoną fakturę na około 4 tys zł , więc nie pisz głupot

proszę odnieś się do tego .
  • Re: problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty Autor: ~ecr [46.76.101.*]
    Zadzwoń do wykonawcy tej budowy i zapytaj dlaczego zeszli z budowy i od kilku miesięcy nic się na niej nie dzieje. Adres i nazwa firmy jest na tablicy na terenie budowy, przy okazji możesz sąsiadów popytać co sądzą bo nikt ci lepiej nie powie a już na pewno od spółki się prawdy nie dowiedz. I wtedy możemy dalej podyskutować.
    Jakoś nie widzę raportów które jeszcze rok temu, gdy wywalali śmiecia na potęgę zwalając kurs ostatecznie do 20 groszy, publikowali prawie co miesiąc z postępu prac, z przetargów na dostawę, na dostawy itp. itp. Od października cisza :) 
    A również poważnie rzecz biorąc prawda jest jedna: rynek zawsze wie więcej, jakby było super i nic nie zagrożona albo być może już pewne dla wąskiego grona osób w tym animatora akcji BCI to nie było by spadków.
    Natomiast co do jakiegoś linka o rozpowszechnianiu nieprawdziwych informacji to możesz sobie to wsadzić w....., akurat pewnych rzeczy jestem pewien. Zresztą spółka z Janusem na czele sama wprowadzała w błąd akcjonariuszy publikując delikatnie mówiąc nierzetelne informacje przedstawiające nieprawdziwy obraz (i nie mówią tutaj o torach kolejowych przy zakładzie hahaah).
    Przykład,
    Raport za I kwartał na Indygo opublikowany 14 maja tego roku nie opisywał żadnych zagrożeń z inwestycjami i terminami uruchomienia zakładu, raport kolejny spółka w dniu 18 maja złożyła wnioski i się tłumaczyła panelem. hahaha 4 dni a taka różnica, szkoda, ze spółka i Janusowi nie przeszkodziło to w miedzy czasie walić akcjami PKC i z ukrytej sprzedaży oraz upłynnić kolejne miliony akcji na słupy w umowach cywilno-prawnych. Tyle, koniec i kropka.
  • Re: problemy Baltica a przenoszenie własności LZMO, lączyć fakty Autor: ~ecr [46.76.101.*]
    i żeby nie było tak jak pisałem na którymś z wątków liczę i trzymam kciuki za powodzenie tych inwestycji, celu w tym, że ktoś straci nie mam, niestety na chwilę obecną działa Zarządu, informacje na budowie, brak budowy, spadki, widoczne akcja upychania akcji każe mi tylko sceptycznie podchodzić do całego Indygo. Niestety spadki są i się pogłębiają, zero popytu itp. itd. Ja aż takiego wpływu na to chyba nie mam ;) Tak jak pisałem rynek wie lepiej.
    I jak widzę, jakoś do tych informacji nie umiecie się odnieść a czepiacie się niemerytorycznie jakieś bzdur :) Dla mnie wszystko jasne co widać po kursach akcji wszystkich 4 potęg grupy stworzonej przez Pana Janusa.
  • LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~ANONIM [83.16.161.*]
    Mocno chyba ci tu dupsko przetrzepali , ludzie doskonale wiedzą o tym i są tego świadomi tak jak i ryzyka , a tak swoją drogą to wykonawca ci raczej nie podał żadnych szczegółów odnośnie inwestycji , tzn czy płacą czy nie płacą bo po p prostu takich informacji nie udzielają , sam mam duże wątpliwości tym bardziej że ECR wniosek złożyło 18 maja a już mamy 10 czerwca , więc już powinni dać odpowiedź , przypuszczam że dostali negatywną odpowiedź o której teraz się odwołują , jak będzie zobaczymy ,
  • Re: LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~ecr [46.76.101.*]
    mam swoje źródła informacji, nie musiał być to wykonawca ale np. operator koparki, murarz, tynkarz, podwykonawca. Informacja sprawdzona a dowodem jest brak kogokolwiek na terenie budowy, hula wiatr i kurz. NIe wiem po co drążyć temat, spółka powinna wydać komunikat już dawno na temat źródła finansowania, zaawansowania projektu, ile jeszcze brakuje pieniędzy itp. itd.
    A ze spółki cisza tylko...kursy na 4 wehikułach coraz niższe a na 1 ECR kurs zasypany na amen i wieki wieków ;)
  • Re: LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~ANONIM [83.16.161.*]
    Cyt "Zadzwoń do wykonawcy tej budowy i zapytaj dlaczego zeszli z budowy"
    mam swoje źródła informacji, nie musiał być to wykonawca ale np. operator koparki, murarz, tynkarz, podwykonawca. 

??????????????

Cyt"spółka powinna wydać komunikat już dawno na temat źródła finansowania, zaawansowania projektu, ile jeszcze brakuje pieniędzy itp. itd.

Tutaj się zgadzam z tobą w 100%

• Re: LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~inWestoRC [83.30.84.*]
    Dnia 2016-06-10 o godz. 15:14 ~ecr napisał(a):
    > mam swoje źródła informacji, nie musiał być to wykonawca ale np. operator koparki, murarz, tynkarz, podwykonawca. Informacja sprawdzona a dowodem jest brak kogokolwiek na terenie budowy, hula wiatr i kurz. NIe wiem po co drążyć temat, spółka powinna wydać komunikat już dawno na temat źródła finansowania, zaawansowania projektu, ile jeszcze brakuje pieniędzy itp. itd.
    > A ze spółki cisza tylko...kursy na 4 wehikułach coraz niższe a na 1 ECR kurs zasypany na amen i wieki wieków ;)

Tu się z tobą zgadzam w 95 procentach, te 5 procent to to że "ECR kurs zasypany na amen".
    Gdybyś teraz chciał zdjąć z prawej jednym posunięciem wszystko do 0,04 wydałbyś ok 800tyś. o ile nie ma tam dużych ukryciaków, wtedy kupiłbyś dużo taniej a jednocześnie stałbyś się posiadaczem 5%. Oczywiście inaczej sytuacja wygląda jeśli jesteś tuż pod progiem.
    Potrzeba tylko jednej pozytywnej informacji i będzie grubo, jeśli prezes gra informacją to jeśli jest zła więcej i tak nie sprzeda bo nikt tego nie bierze(już by była podana), jeśli jest dobra to czeka aż będzie więcej wystawione na PKC, ale oczywiście to tylko moje przemyślenia i proszę ich nie brać poważnie przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.

• Re: LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~ecr [46.76.101.*]
    jak akcje mogę ładować pod korek dopiero w sytuacji gdy uruchomią produkcję i pokażą realnie podpisane umowy i szansa na zrealizowanie dostaw. Do tego czasu to nic innego jak ruletka. Mnie nie stać na granie w ruletkę.

• Re: LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~inWestoRC [83.30.84.*]
    Dnia 2016-06-10 o godz. 16:13 ~ecr napisał(a):
    > jak akcje mogę ładować pod korek dopiero w sytuacji gdy uruchomią produkcję i pokażą realnie podpisane umowy i szansa na zrealizowanie dostaw. Do tego czasu to nic innego jak ruletka. Mnie nie stać na granie w ruletkę.
    >

To dlaczego latasz po forum i wypisujesz głupoty o bankrutach itd. skoro nie masz pewności jak będzie? Jeśli chcesz kupić to czekaj aż uruchomią produkcję i pokażą realne umowy, wtedy ładuj wory do pełna może kupisz taniej niż ja, ale teraz pisz tylko to co jest sprawdzone albo uprzedzaj że to tylko twoje przemyślenia.
    Pozdrawiam
  • Re: LZMO, lączyć fakty i uciekać ! Autor: ~wsk [37.47.238.*]
    Dnia 2016-06-10 o godz. 16:13 ~ecr napisał(a):
    > jak akcje mogę ładować pod korek dopiero w sytuacji gdy uruchomią produkcję i pokażą realnie podpisane umowy i szansa na zrealizowanie dostaw. Do tego czasu to nic innego jak ruletka. Mnie nie stać na granie w ruletkę.
    >

To po co wchodzisz w star-up'y. Tylko co 10ty kończy się sukcesem.
    Zagrałeś w ruletkę tak jak i ja. Miło że ostrzegasz przyjąłem to do wiadomości ale to to robisz to już totalny defetyzm a nawet granie pod na spadki. Rób to dyskretnie i z konkretami może wtedy mnie przekonasz.

PS. a co powiesz na gwarancjach PZU. Oni mieli dostęp do całej dokumentacji i zanim je wystawili uwzględnili ryzyko. Myślisz że zaryzykowali te parę milionów.

[x]
BALTICINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.