Anty skoro na wszystko znasz odpowiedz napisz nam dlaczego Zastal jeszcze nie pozbył się akcji? Skoro wszyscy juz wiedza ze to piach to Zastal mając 7 mln akcji wychodząc na ostatniej podbitce np po 8 groni miałby jakieś pół mln zł. Rozumie ze dla nich te pół mln to zbędna kasa i wolą mieć bezwartościowe akcje którymi prezes sobie później swój pokój wytapetuje czy tak:)?
? ktoś się podszywał? czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem?
nigdy nie pisałem tego co mi insynuujesz.
Ale napiszę by było jasno - niekoniecznie trzeba posiadać pieniądze by wystawić takie zlecenie. Na pewno twój bank i twoje biuro maklerskie mają dla ciebie unikatowe produkty, pozwalające spokojnie "zrobić" takie zlecenie, jak sądze - być może - nawet bez kosztów......
Nie będę odwoływał do literatury tak przy okazji......
1. nie wiem wszystkiego. 2. wiem znacznie wiecej niż piszę.
a tak na temat..... cóż: 1. Zastal jest jednym z gwarantów - tylko idiota by sprzedawał w takiej sytuacji akcje. M 2. popytaj finansowego jak się schodzi z takiego "majątku" - trudno. 3. poczytaj o TPI - być może Zastal wział kredyt pod te akcje ;-)
przyczyn jest cała masa. podejściem Zastalu bym się nie przejmował. zwiększenie zaangażowania odebrałbym pozytywnie (lub cynicznie).
ale sprawa prosta. Jesli jestem komuś winien 100.000 zł, i jesteśmy w sporze, a on mi jest winien 50.000 zł i tez jesteśmy w sporze..... to łatwiej się dogadać......
Jak molmedica zaspokoi obligów w inny sposób niż działka Zastalu, to być może Zastal sprzeda..... być może nawet wtedy gdy będzie porozumienie.