• Artykuł o pylonie Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    https://www.stereolife.pl/archiwum/prezentacje-lista/2648-sukces-mierzony-glosnikami-pylon-audio
  • Re: Artykuł o pylonie Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Chwalą spółkę zewsząd, ale póki co nie przekłada się to na wzrost kursu. Nowa emisja jednak straszy, a chętnych do rozruszania kursu jakoś brak. Chyba potrzebna jest jakaś informacja zapalająca, bo by uplasować nowe akcje trzeba jednak latać wyżej.
  • Re: Artykuł o pylonie Autor: ~ja [81.161.193.*]
    ta emisja nikogo nie boli, tak myślę. Bo jeśli nikt po za głównymi jej nie obejmą, to obejmie ją główna grupa zainteresowanych i znających cel w którym kierunku idzie spółka. czy będą sprzedawać i niszczyć kurs? nie wydaje mi się.
  • Re: Artykuł o pylonie Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    ktk - przeczucie mówi mi, że skróciłeś pozycje na podbitce:)

Odnośnie nowej emisji, coś mam przeczucie, że Maks próbuje dziwnym sposobem ugrać na tym nieco, tzn najpierw dał pożyczkę 800 k pln na nieruchomość by teraz to przekonwertować na akcje w nowej emisji, a dodatkowo będą potrzebowali następne 800 k poln na remont budynku, który podobno nie wymagał nakładów inwestycyjnych ?? Trach prach, a w efekcie jest i kasa i są akcje za darmo ^^ ?? hehe... sprytna księgowość ?

Jeżeli chodzi o emisje akcji, warranty to tu zawsze była mgła i dziwne powiązania Maks, Formatpol i EBC..
    Mogli by dorzucić w sprawozdaniach, że prowadzą kolejny rodzaj działalności : żonglerka emisjami:)

A tak poza tym, jest gitara, produkty fajne i stawiają na public relations ostatnio:))

• Re: Artykuł o pylonie Autor: ~ktk [83.11.165.*]
    Jeszcze powiedz, że przeze mnie kurs nie rośnie. Nie jest tak źle, a jeśli chodzi o karnet z lewej to zdaje się, że od kilku miesięcy głównie moje skromne zlecenia stoją. Ja zakładam, że jednak będzie tu hossa, oczywiście techniczna hossa, która zrobi dobrego wiatraka. Natomiast jeśli chodzi o hossę fundamentalną to  mimo ciągłego rozwadniania skracam optymistycznie perspektywę jej nadejścia. Jeśli chodzi o zapalnik to może być to jakiś konkretny kontrakt, a może np. to link! Jeśli tego nie będzie to będzie sztuczne wspomaganie procesu. "Automaty" same się dołączą.
  • Re: Artykuł o pylonie Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    O dofinansowanie na budowe kolumn z materialow kompozytowych starali sie juz w 2015 ale zabraklo im wowczas punktow - dane mozne znalezc w internecie. Ciekawe ze zapytanie udostepnione 17 maja a termin skladania minal juz 25 maja, najwidoczniej rozpisane zostalo tylko formalnie dla kogos kogo juz maja. To dobrze, wazne by ruszyli z tym tematem bo konkurencja tam jesr zerowa. Wedlug harmonogramu pierwsze glosniki dopiero w 2019 - takze duzo cierpliwosci jest potrzebne.

Odnosnie emisji akcji tak jak pisalem wyzej duzo tam zawilosci, i dojdzie drugie tyle akcji co uwazam ze zablokuje skutecznie kurs w przedziale 0,18-0,22 na 2-3 na nastepne lata. Takze spolka tylko dla dlugodystansowcow, aczkolwiek znajac juz spolke mozna spodziewac sie kolejnych emisji - srednio 1 na rok:))
  • Re: Artykuł o pylonie Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    raz na dwa lata ;)
  • Re: Artykuł o pylonie Autor: ~Obawa [213.62.126.*]
    Raz na rok:)

2013 - debiut na NC, emisja nowych akcji
    2014 - emisja na zakład przetworników
    2015 - warranty dla pracowników
    2016 - emija na nieruchomosc

I plan na nastepne lata:
    2017 - emisja na wykup udziałow od EBC
    2018 - emisja na kompozyty (nowa technologia)
    2019 - emisja na zwiekszenie parku maszynowego i zwiekszenie skali produktu

I docelowy kurs
    2020 - kurs akcji zanotował maximum 5 letnie tzn 0,30 zł przy 100 mln akcji w obrocie:)

Zdaje się, że sekwencja była jednak bardziej rozbudowana i wyglądała tak Pylon pożyczył Maksowi, Maks pożyczył Pylonowi jego pieniądze i następnie łaskawie przekonwertuje je na akcje nowej emisji. Obava nie pękaj.  Widać, że idzie im coraz lepiej i nie tylko PR działa, a skala jest ciągle mikro więc jest jeszcze znaczący potencjał wzrostu. Jest szansa, że firma jednak będzie zarabiać. Osobną kwestią jest zarobek pozostałych akcjonariuszy, a nie tylko wskazanego czworo czy pięciokąta.
    Nie jestem tu od wczoraj by widzieć pesymistycznie obraz spółki. Wręcz przeciwnie, zawsze staram się dostrzegać obiektywnie procesy i wydarzenia.

Według mnie, całe to zamieszanie z emisjami i brakiem nagłegu zwiększenia zysku spowoduje, że nowa emisja nie zostanie w 100% objęta a dodatkowo niektórzy któtkotermnowi inwestorzy (albo spekulancji) skrócą pozycję, by nie zamrażać kapitału. Skutkowałoby to zejściem kursu ponownie poniżej 0,20 co widziałbym jako bardziej intrantnym biznesem na zwiększenie udziałów w Pylonie, niż wykupowanie nowej emisji.

Widać to też po obecnym popycie, jak wycofasz swoje zlecenia - pewnie zostanie dziura w karnecie, a podaż naciska (wciąż podtrzymuję, że wyprzedają osoby, które objęły akcje z warrantów po 0,10 - dla nich to wciąż zarobek 100-120% a czasy na rynku nie pewne).
    Muszę jednak obiektywnie stwierdzić, że podaż jest jednak bardzo słaba i praktycznie do poziomu 0,2 zł nie sięga. Obserwuję to w sensie fizycznym. Tu naprawdę nie jest łatwo dużo kupić poniżej tej ceny, a już po 18 groszy to całkowite marzenia. Volumen za ostatnie pół roku dynamicznie podkręcił i największa ilość transakcji realizowana jest w cenie 22-23 grosze. Przebicie tej ceny nie będzie łatwe choć nie jest konkretnie powiedziane, że emisja będzie po 22 grosze (ja obstawiam, że jednak będzie). Generalnie to ciekaw jestem jak rozegrane będzie plasowanie emisji. Bez mocnych akcentów i dyskonta rynkowego mogą to objąć tylko mocno przekonani. Kwota wprawdzie niewielka, ale duże pieniądze nie lubią sobie zawracać głowy takimi stawkami, więc to tym gorzej dla tych małych kwot.
    Był też wywiad w Polsat News:

http://www.ipla.tv/Zoom-na-gielde-06-06-2016/vod-6780440
[x]
JRCGROUP 0,00% 1,24 2026-05-27 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.