• Ale cisza? Autor: ~pp [176.32.166.*]
    Na kupnie 4,6M na sprzedaży 3,x M do 20gr a połowa ucieknie gdyby zaczęło rosnąc.
    czas żeby coś się zaczęło dziać.
    Wywiad prezesa dość enigmatyczny?? Złych informacji brak a te dobre trochę poukrywane....
    coś się święci???

• Re: Ale cisza? Autor: ~mnich [37.248.3.*]
    wzrosty lubia cisze
  • Re: Ale cisza? Autor: ~obserwator [95.160.158.*]
    dobra wiadomość cytat z wywiadu
    A.G.: Które źródła finansowania są obecnie najciekawszymi dla takich przedsiębiorstw jak Presto S.A.?

A.D.: W chwili obecnej korzystamy ze wsparcia finansowego pochodzącego ze środków z funduszy Unii Europejskiej i uważam, że jest to bardzo korzystne dla Spółki.
    A złej musiał byś sam poszukać.
  • Re: Ale cisza? Autor: ~pp [176.32.166.*]
    Ja widzę inne dobre.
    A złą widzę tylko jeśli prezes byłby nie do końca szczery w tym wywiadzie i nie chodzi o dofinansowania bo ich ewentualny brak już cenę obniżył wystarczająco.
    I znowu cisza.
    dzisiaj trzeba mieć akcje żeby mieć pp.
    Cóż będzie się tutaj działo?
    czy dostaną kasę "znaczek", odwołanie,
    i milion innych pytań. Może być ciekawie albo nie.
    Ja pp będę miał a wy?
  • Re: Ale cisza? Autor: ~Savickas [5.184.231.*]
    To jak inwestujemy w fabryke? Ja tu mam watpliwosci jak i pytania..emisja jest na wiadomy cel ale dofinansowanie i emisja na ten sam cel???
    Dnia 2016-06-10 o godz. 11:39 ~Savickas napisał(a):
    > To jak inwestujemy w fabryke? Ja tu mam watpliwosci jak i pytania..emisja jest na wiadomy cel ale dofinansowanie i emisja na ten sam cel???

Ja już się pogodziłem że dofinansowania nie ma więc jak będzie to tylko +
    emisja wtedy na zabezpieczenie wkładu i nie potrzebne będzie zadłużanie.
    Pamiętasz o "znaczku"? Jeśli choć jedno z 3 wypali to jest dobrze. Jeśli wszystko to się nie ma co martwić.

No chyba, że dalej będą sobie robili jaja.
  • Re: Ale cisza? Autor: ~Savickas [83.230.43.*]
    Brak korekt na razie jest dużym plusem;)
  • Re: Ale cisza? Autor: ~nc_lama [81.15.209.*]
    Podniecacie się tym znakiem, a to może być iluzja zastrzyku gotówki (jeśli W OGÓLE dojdzie do transakcji-w co wątpię). Wczytajcie się w temat, kto, komu i za pośrednictwem kogo ten znak zbył. Mi tu pachnie niezłym wałem i obym się mylił...

Dnia 2016-06-10 o godz. 12:37 ~nc_lama napisał(a):
    > Podniecacie się tym znakiem, a to może być iluzja zastrzyku gotówki (jeśli W OGÓLE dojdzie do transakcji-w co wątpię). Wczytajcie się w temat, kto, komu i za pośrednictwem kogo ten znak zbył. Mi tu pachnie niezłym wałem i obym się mylił...

Nawet jeśli to jest tylko "zabieg" księgowy to i tak na papierze powinna się sytuacja spółki poprawić. Skoro teraz nie jest zła to może być tylko znacznie lepsza.
    Czy to źle?
    A przy okazji na pewno zoptymalizowali wydatki?
    Więc z punktu widzenia akcjonariusza to chyba dobrze.
    Nie chcesz chyba powiedzieć że zapłacili żywą gotówką 10M a odsprzedadzą "w naturze".

Jeśli tak uważasz to mi to wytłumacz jaki wałek tutaj widzisz.
  • Re: Ale cisza? Autor: ~obserwator [95.160.158.*]
    Zobaczymy, we wtorek jak będzie już pp, niema mowy o wałku. Na razie brak komunikatu z giełdy.
  • Re: Ale cisza? Autor: ~pst [89.74.44.*]
    Były 4 dofinansowania:

https://www.bankier.pl/forum/temat_presto-dofinansowania,20806459.html

1. Projekt spełnił kryteria wyboru, brakło 1 punktu w ocenie merytorycnej - odwołanie (kwestia miesiąca).
    Raport 40/2016 Informacja dotycząca wniosku o dofinansowanie projektu związanego z rurami kominowymi z bazaltu
    http://newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=PST&id=95123&id_tr=1

2. Wniosek w trakcie oceny merytorycznej
    Raport 32/16 Pozytywna ocena formalna wniosku o dofinasowanie innowacyjnej mieszanki betonowej
    http://newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=PST&id=93385&id_tr=1

3. Wnioski o dofinansowanie spółek zalezych - jeszcze są rozpatrywane.
    Raport 8/2016 Informacje dotyczące spółek zależnych.
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/PRESTO-Informacje-dotyczace-spolek-zaleznych-7324111.html

Presto Lab sp. z o.o. złoży wniosek do działania 1.2 Regionalnego Programu Operacyjnego woj. Lubelskiego wnioskując o kwotę 2,5 MLN zł na badania innowacyjne, których celem będzie opracowanie nowatorskich produktów.

Presto Technologie sp. z o.o. złoży wniosek do działania 1.2 RPO woj. Świętokrzyskiego, na kwotę 2,3 MLN zł. Środki pozyskane z dotacji zostaną przeznaczone na wzmacnianie rozwiązań, które będą świadomie kreować popyt na produkty i usługi oferowane przez Emitenta.
[x]
PRESTO 0,00% 0,04 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.