• Inwestor? Autor: ~nurek [46.134.108.*]
    Przeczytajcie sobie dokumnety na walne, szczególnie w punkcie o zniesieniu uprzywilejowaniu akcji zarządu po względem głosów jak i o emisji nowych akcji poza NC - moim zdaniem to przygotowania do wejścia inwestra.
  • Re: Inwestor? Autor: ~mm [89.74.107.*]
    czytaliśmy,
    inwestor możliwy ale na razie średnio prawdopodobny
    piszą o perspektywie do 3 lat
    więc nic gorącego - ale może być za rok

moim zdaniem - rzeczywiście fundusze szukają ciekawych inwestycji i namawiają właścicieli spółek do przechwycenia pieniędzy przyszłych emerytów wzamian za nowe akcje
    tak zrobił ostatnio producent gier BlooberTeam
    zrobili dla fundów emisję po 15 zł
    tam były nawet 3 fundusze ale po pół roku jeden sprzedał trzeciemu po 26 zł
    a drugi namówił głównego udziałowca aby mu sprzedał kawałek swojego pakietu po 40 zł
    widać że od emisji dla funduszy cena urosła z 15 zł do obecnie 45 zł

czyli to byłby dobry kierunek bo fundusze mają prawdziwe pieniądze i wpłacają za akcje
    nie tak jak niektóre emisje a opcją opłacenia obejmowanych akcji "na dziadka" czy jakoś tak pokrętnie
  • Re: Inwestor? Autor: ~serwus [89.67.130.*]
    to niech zrobią kurs 2 zł i po tyle wejdzie fundusz to będzie 6zł hahahahaha
    oni - zarząd - mają najwięcej akcji więc sobie krzywdy nie zrobią
    a i drobni i fundusze na tym skorzystają - o to jestem spokojnu
    drobnych to oni mają w dupie, zresztą jak zawsze teraz ich wytną,a póżniej to i 2-3 zł może być....
    fundy by bardzo pomogły
    ale myślę, że to jeszcze wiele lat będzie groszówka
    to wszystko zależy, co się wydaży, jak ktoś wchodzi na dłużej - teraz- to 1zł to nie jest problem :)
    myślę, że nie
    jeżeli spółka potwierdzi udany 1 kwartał wynikami za 2 i 3 kwartał bo potwierdzi i już to wiadomo
    to 40 gr będzie możliwe na jesień, ale na więcej w tym roku nie ma co liczyć
    dziś na pierwszej stronie bankiera, było wyrażnie napisane na giełdzie wszystko jest możliwe:)

narazie spada ;-)
    to jest normalny proces +1 gr minus - 1 gr
    dający płynność
    wiem, żartowałem kolego.....
  • Re: Inwestor? Autor: ~nn [89.73.105.*]
    Podstawową rolą giełdy jest umożliwienie spółkom pozyskania kapitału. Podstawowym sposobem na zrealizowanie tego celu są emisje akcji. Dla drobnych akcjonariuszy najważniejsze jest to, w jaki sposób spółka to robi. Tutaj szczegóły poznamy po uchwaleniu konkretnych uchwał. Ale widząc, co dzieje się w spółce nie przewiduję, żeby spotkało drobnych jakieś niemiłe zaskoczenie. Planowana emisja z dużym prawdopodobieństwem będzie skierowana do większego inwestora z branży lub jakiegoś funduszu inwestycyjnego.
    Zniesienie uprzywilejowania akcji Zarządu nie dotyczy wszystkich akcji tylko ok. połowy (ciut mniej).
    Dla mnie bardzo optymistyczny wydźwięk ma fakt, że dzień przed podaniem informacji o nowej emisji kurs nie spadał tylko, wprost przeciwnie, urósł (nie dużo ale zawsze to coś) oraz to, że i dzisiaj nie ma wyprzedaży akcji. Jestem ciekaw, czy z kursem będzie coś się jeszcze działo do walnego, czy pozostanie tylko oczekiwanie na treść uchwał.

• Re: Inwestor? Autor: ~Damian [37.47.26.*]
    W końcu ktoś myślący. Ciągle Wam pisze ,ze 50 gr to kwestia czasu.
  • Re: Inwestor? Autor: ~robi [95.40.250.*]
    a czy ta emisja nie jest z myślą o klinikach?
  • Re: Inwestor? Autor: ~mokra [89.74.107.*]
    Jutro jej nie będzie
    Max za 3 lata ale im prędzej tym lepiej
    poprzednia miała cenę emisyjną 33 grosze i rynek to kupił
    Dziś spółka jest w coraz lepszej kondycji i w porównaniu z tą sprzed 4 lat to zupełnie inna spółka
    Aby emisja się udała po 33 gr to cena akcji powinna być wyższa
    Aby było zainteresowanie inwestorów i aby to był dobry interes
    Przy cenie akcji 19 gr taka emisja nie powiedzie się więc należy włączyć myślenie i zastanowić się czy lepiej kupić w 2017 roku akcje nowej emisji po 33 gr czy może kupić stare zużyte, pomięte, wyświechtane i poplamione akcje.
    Tylko że emisja nie będzie dla nas czyli bez prawa poboru.
    Stąd podejrzenia o inwestorze.
    Jak spółka robi emisję z pp to znaczy, że nie traktuje poważnie swoich udziałowców.
    To nie będzie praw poboru ale też nie wiadomo kiedy będzie emisja.

• Re: Inwestor? Autor: ~Emisja [79.97.58.*]
    Nie do konca sie zgodze. Jesli jest PP to dobrze dla drobnych inwestorow, ktorzy traktuja spolke dlugoterminowo i chce zwiekszyc zaangazowanie bez podbijania ceny. Moga tez zarobic na PP.

A zawsze akcje nie objete PP mozna sprzedac na zapisy dodatkowe. 

MGAMES mialo emisje z PP 3:1 i cena wzrosla od ogloszenia emisji prawie 200%.
  • Re: Inwestor? Autor: ~serwus [37.47.20.*]
    No to teraz spokój z2-3 tyg
  • Re: Inwestor? Autor: ~mm [212.191.74.*]
    jaki spokój - kółka trzeba robić
  • Re: Inwestor? Autor: ~serwus [37.47.20.*]
    hehehe żartujesz
[x]
CTEGROUP 11,70% 0,02 2026-05-06 11:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać