Jak dla mnie to mogłoby tej dywidendy nawet nie być, bo widać że mają pomysł na rozwój i pewnie za jakis czasu kurs eksploduje, gdy powiedzie im się zagraniczna ekspansja i wejdą na GPW. Widać kasy im wystarczy i na rozwój i na puszczenie oka dla wieloletnich akcjonariuszy. I tak dobrze i tak. Fajnie, że szanują akcjonariuszy.
Polska awansowała w piłeczkę do kolejnej rundy więc Modecom jako oficjalny partner reprezentacji Polski będzie dłużej miał darmową reklamę, a produkty z logo będą się dłużej sprzedawały. Jak dodamy niską bazę za 2 kw, silny trend wzrostowy to rekordowe kursy są na wyciągnięcie ręki. Tak trzymać Modecom i Polsko :-)
Firma posiada ponad 16-milionową nadwyżkę aktywów obrotowych nad zobowiązaniami. W tej sytuacji modyfikacja projektu uchwały poprzez przeznaczenie całości ubiegłorocznego zysku netto w kwocie 3 452 724,78 złotych na dywidendę nie stanowi tutaj większego problemu. Czekamy na poniedziałkowe WZA.
Wkrótce dzień dywidendy a tutaj 5 akcji dziennie. Nie mialem tej spółki w ubiegłym roku, wiec nie wiem czy to normalne? Jesli ludzie nie chcą kupować w tej cenie, bo niby za wysoka, to ja i tak mam wyższą średnią niż teraz. Chyba, ze tu się jakaś obsuwa kroi.
W tym roku nie ma dywidendy. Było to już jasne z końcem maja (zobacz projekty uchwał na WZA). Uchwała o przeznaczeniu zysku na kapitał zapasowy została formalnie podjęta 30 czerwca.
Nie wiem, czy mają jakiś kłopot z płynnością, zawsze była dywidenda, a teraz mimo 4 mln zysku brak gotówki na wypłatę...