Ja mysle ze bedzie dywidenda, mozna bylo przewidziec. Bo to PZU jakos powiazane z rzadem. Lepiej bylo nie zadzierac, bo mogli by im umilic zycie .Jak wplynie na kurs, to zobaczymy chcialbym zeby pozytywnie ale tyle negatywnych rzeczy bedzie w czerwcu. Znowu znaki zapytania
oczywiscie ze nia ma dywidendy NEF Batery chcial zachowac te pieniadze w spolce. teraz zacznie sie chyba wojna pomiedzy OFE i NEF Batery, Bedzie interesujaco, NEF nie sciagnie Orla z gieldy dopoki nie dogada sie z OFE, moze sobie zaczac skup i umarzanie a le nie przekrocza progu pod wykup przymusowy. czekamy dalej na rozwoj sytuacji
tak czytam tresci uchwal i mamy problem bo spolka podala do wiadomosci ze uchwala nr 4 w sprawie dywidenty zostala podjeta a ponizej jest uzasadnienie ze uchwala nie zostala podjeta. W komunikatach ze spolki tez poszlo info ze uchwala zostala podjeta. Mamy problem bo jednoznacznie jest napisane w liscie uchwal ze sa podjete 2 sprzeczne ze soba uchwaly, ciekawe jak to sie zakonczy.
Pewnie dlatego poszedł osobny komunikat wczoraj o głosowaniu nt. wniosku OFE PZU. Bo te zapisy uchwał trochę niejasne. Kto pamięta po ile był kurs, gdy PZU brało swój pakiet? 25 zł?
Panowie teraz to nie jest takie proste. Orzez zeby anulowac ta uchwale musi ponownie zwolac WZA i dac to pod glosowanie. Slowo sie rzeklo - w swiat poszlo ze bedzie dywidenda. Uchwala podpisana ze wchodzi w zycie z dniem podjecia. Stanowi to podstawe do pozwu i spraw sadowych - Wojna sie dopiero zacznie pomiedzy OFE i NEF Battery. czekajmy a bedize ciekawie. pozdrawiam
Walne zgromadzenie spółki Orzeł Biały nie zdecydowało o wypłacie 0,35 zł dywidendy na akcję z zysku za 2015 rok. Do akcjonariuszy miało trafić w sumie 5,8 mln zł - podała firma w uchwałach po zgromadzeniu. Za dywidendą oddano 23,22 proc. głosów, przeciw było 76,78 proc (PAP)
zgadza sie tylko zobacz co poszlo raportem biezacym czytaj dokladnie zestawienie uchwal podjetych przez Walne jest jasno napisane ze uchwala wchodzi w zycie z dniem podjecia dla mnie jest jasne ze bedzie dywidenda ;) trzeba umiec pisac protokoly i raportowac je do akcjonariuszy
Powyższy komunikat jest dzisiejszym sprostowaniem wczorajszych niejasności z serwisu PSP. Temat zamknięty. Wydaje mi się, że obecnym tematem jest wkopanie toporu wojennego.