Nie mam z tym nic wspólnego jeśli mi to przypisujesz. Moj post nie miał też na celu jakiegokolwiek naganiania, podzieliłem się tylko dobrymi informacjami, które udało mi się pozyskać. Reszta to przyszłość, której nie znam.
a kiedy i co za wieści nam ogłosisz? bo na razie to kaszna jakaś, z resztą to przecież wasko wiec kaszan to normalka. Ciekawe kt otak sie wystraszył tego aresztowanai i oddał chyba z milion akcji w sumie.
Czy aby na pewno mam zmienić informatora??? ;) https://www.bankier.pl/wiadomosc/WASKO-S-A-Zawarcie-znaczacej-umowy-przez-spolke-zalezna-COIG-S-A-7406846.html A to jeszcze nie koniec...
brawo avatar2! a teraz KNF do pracy i do końca wyjaśnić tą perfidną grę na spółce. Jak wyjaśniać to wszystko co do joty. Bo jeśli nie zrobi się z tym porządku to nawet miliardowe kontrakty tu nic nie zmienią.
informatora tu nie trzeba poprzednia umowa 3 letnia wygasła na 101 milionów z kompania w 31.05 wiec nowa musiała byc podpisana - ciekawsze jest to nie koniec ?
ale niestety tego sieobawiałem - szału ni ma. niestety. to jednak ciągle WASKO. siłą tradycji. tu nawet umowa na milion nie ruszy do góry. avatar dzięki, ale żebyś jeszcze bujnął kursem :)
Odpowiadając na pytanie: nie posiadam informacji dotyczących Właściciela. Dzisiejszy rozwój wypadków może wynikać z chęci opuszczenia pokładu jednej lub kilku osób. Nie szukałbym w tym przypadku zmowy, tak czasami po prostu bywa wszędzie... tu niestety częściej. Kiedyś napisałem, że wszystko co zostało kupione poniżej 2.00 jest pewnym zyskiem, dzisiaj nadal podtrzymuję tą opinię. Pamiętajcie, że ktoś kupił 500k akcji podczas spadku, ze średnią trochę wyższą niż obecny kurs. Pamiętajcie również, że jak kurs był na poziomie 2.24 to ktoś zebrał równie duży pakiet. W obu tych przypadkach nie pojawiło się żadne info dotyczące zakupu akcji na espi. Nikt raczej nie inwestuje takiej gotówki bez "analizy rzeczywistości" zwłaszcza w spółkę, która ma taką reputację. Wiem, że zaraz pojawią się komentarze, że to słupy itd... ale nie wydaje mi się, a już na pewno nie w 100%. Dwie rekomendacje wydane przez BDM nie pojawiły się bez powodu, nie oszukujmy się (http://archiwum.parkiet.com/artykul/221000_Tomasz_Kosobucki_prezes_Hogapl.html). Nawet kolejna dobra informacja może nie być w stanie ruszyć kursu wnioskując po dzisiejszych doświadczeniach. O rzeczywistych planach osób rozdających karty dowiemy się pewnie po zakończeniu zabawy smutnych panów z CBA.
kontrakty są, ale jakoś nie ma to przełożenia na kurs. zero szacunku dla akcjonariuszy, mają nas gdzieś. ten kurs się kisi już nawet nie pamiętam jak długo
nosz krwa!! wiadomosc o pojmaniu prezesa przez CBA i kurs leci na leb na szyje, wiadomosc o kontrakcie na gruba kase spolki zaleznej i nic sie nie dzieje no co to jest za smiec to nie mam pytan. Co mnie podkusilo zeby w to zainwestowac?? pluje sobie w brode i pluc bede jeszcze dlugi czas
Ludziska zacznicie myslec prezesowi sie sznurek na szyi zacisnia siedzi w kiciu zapomnijcie o wzrostach on jeszcze knf nie potrzebuje a ewantualne puszczenie kursu potwierdzilo by jego trzymanie wiec znowu by mial problem z knf
jaki cel miałby na trzymaniu kursu? - o czym wy piszecie, on ma prawie 90% akcji więc po co miałby trzymać kurs? chyba każdy właściciel chce aby spółka była wyceniana jak najwyżej, zresztą po to się jest na giełdzie
tu nikt nie trzyma ani nie trzymał kursu. tu jest problemem FF. jest zbyt mały i w związku z tym czym i kto ma tu handlować.wajdowie mają ponad 80% akcji wieć w obrocie jest tak z 10mln sztuk z czego pewnei połowa u słupów wajdowych czyli do handlu nadaje się z 5 mln. gdyby ff był 50% to byłaby inna bajka a tak to mamy kupę misia a raczej wajdy..
Sami sobie zaprzeczacie piszecie zw wlascicielowi zalezy na wycenie firmy i ze jest jakies 5% papiera w obrocie czyli gdyby wlasciciel chcial podciagnac to zyskiem z dywidendy w 2 dni zrobilby 100%
A jeszcze jedno dla tych nie dowiarkow co nie wierza w trxymanue kursu co powiecie na sytuacje kilkanascie miesiecy temu gdy przy obrotach dziennych kilkanasie k nagle ktos straszy na K w jednym zlwceniu 280 k akcji
nic sobie nie zaprzeczam. sam nie potrafisz wyjaśnić logicznie jaki cel jest w trzymaniu kursu skoro mają prawie 90% akcji tylko powtarzasz brednie o trzymaniu kursu
Przecież to normalne, nie tylko na Wasko, ale na wszystkich spółkach. Akcje nie chcą iść w górę? Wiadomo, ktoś kurs trzyma. Akcje idą w dół? Trzymać akcje, wyleszczają. Spółka bankrutuje? Nie jest źle, przecież ktoś cały czas kupuje, znaczy chcą od leszczy ostatnie akcje wyciągnąć.
A potem jest płacz. I pytania, co zrobić żeby pozbyć się z rachunku akcji nie notowanych na giełdzie.
największa kara dla bogatego to brak możliwości korzystania z majatku. W związku z tym mam nadzieje, że pan W. długo nie będzie mógł korzystać ze swoich pieniędzy i luksusó. Może to złośliwe z mojej strony ale niech i tak będzie. Przez niego ten spadek wiec niech ma tak dobrze jak my.
spółka spada od 2009 obojętnie co by się działo ,kurs manipulowany ,jak ktoś nie wierzy to możne podbić kurs i się przekona jak długo będzie na plusie ,Wajda przyszedł na GPW po kasę a teraz chce kopić akcje za bezcen ,jest chytry dywidendy to ochłapy zawsze jest odpis na coś po coś żeby tylko nie dzielić się ,spółka miała być transparentna i g....no z tego wyszło