Nie naganiam. Siedzę w spółce od marca. Niby mogłem sprzedać po 1,9( była okazja) ale w moim mniemaniu potencjał spółki jest bardzo duży. Poza tym zainwestowałem w lIbet długoterminowo. Nie ukrywam że mam uśrednioną cenę akcji na poziomie 1,64 zł. Liczę w pierwszej kolejności na informacje o przejęciu Gerwing a w następstwie na wyniki za II kwartał, które nie będą zawierały już odpisu wartości aktywów a duże nakłady inwestycyjne związane z modernizacją i przygotowaniem się do sezonu które obciążyły wynik za I kwartał powinny dać ładny zysk w II.
Ok, sorry trochę mnie poniosło. Z tego co widzę na rynku to niby powinno być ok ale to jest giełda.... plus zagrożenie ze strony lega ... Nie dałem stopa gdzie trzeba i trochę ból teraz.... Jeszcze raz sorry ...
Legg raczej nie powinien wychodzić czyszcząc się do zera od razu, bo za dużo stracą. Ale boję się że mogą podjąć taką decyzję w momencie gdyby nie było dywidendy. Ale podejrzewam że skoro zarząd rekomenduje wypłacenie dywidendy to podjęcie takiej uchwały przez akcjonariuszy powinno się rozstrzygnąć jej wypłaceniem.
Nie marudź, dziś jest test.
Idzie w dobrym kierunku, tylko że niektórzy krótkoterminowcy będą chcieli realizować już zyski i to dobre. Ktoś sprzeda, mądrzejsi i cierpliwi kupią i kurs pójdzie tam gdzie jest jego miejsce.
Pozdrawiam wszystkich
Nie dawać się robić na kółeczka, dzisiaj krótkoterminowcy zwęszyli zarobek . Ustawiać się z kupnem dużo poniżej ceny.
Dzisiaj kupili i dzisiaj chcą sprzedać.
Pozdrawiam
Dobry wieczór.
Jakieś komentarze, prognozy, przewidywania, przemyśleńa po dzisiejszej sesji.
Ja jestem zadowolony i z obrotów i kursu. Za szybko to rosło i bałem się, że kurs zatrzyma się niżej. Niech martwią się ci którzy nie kupili wcześniej. Jutro możliwość kupienia taniej- moje zdanie. Dzisiaj komuś nie poszło tak jakby chciał . Czekamy cierpliwie i gramy z prowadzącym i krótkoterminowcami, dołączamy się. Nie będzie tak jak w chcecie, nowi nie dadzą się wyleczyć tanio z akcji.
Są tu jakieś kobiety? Jak są to proszę o komentarz bo wy z innej perspektywy patrzycie w przyszłości nie co to my , którzy znamy się na wszystkim, a tak ogólnie na niczym.
Pozdrawiam
Dzień dobry.
Co tu tak cicho?
Jak spada to komentują i lamentują, a jak rośnie to cisza.
Powtórka z wczoraj, zapinać pasy .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Wszystko idzie w dobrym kierunku.
Czy 1zl- może być wyżej . Spore obroty, nie wiadomo kto kupował i kiedy będzie chciał realizować zyski. Nie dajcie się robić na kółeczka, zbyt szybko to rośnie i niektórzy zwęszyli szybki zarobek.
Wyłączyć emocje i grać rozumem. Czy warto jeszcze w to wchodzić przy obecnej cenie, odpowiedź brzmi.....
Każdy decyduje sam. Gramy z prowadzącym i niech każdy zarabia.
Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy mniejszościowych, dużych też.