Przecież to jest oczywiste, napisał o tym wyraźnie w Parkiecie "Spółka nie może się rozwijać na giełdzie bo konkurencja podpatruje pomysły" Postawi więc słupa i przeniesie biznes do firm-słupów a my zobaczymy netto jak murzyn niebo.
Sprzedaż całej firmy jest bardziej prawdopodobna. Bo efekty synergii kosztowe i przychodowe z ktoryms z dystrybutorów IT typu ABC Data, Action, AB byłyby bardzo duże. Ale pożyjemy zobaczymy co będzie
Jak juz cos cytujesz to cytuj doslownie albo nie uzywaj "", jawnie wprowadzasz w blad i przytaczasz wypowiedzi ktore nie byly wypowiedziane.
Nie wiem co wiesz na temat prawa, ale wszelkie uchwaly dotyczace chocby domniemanego przez Ciebie wyprowadzenia spolek mozna zaskarzyc (i dzialanie na szkode akcjonariuszy bedzie tu latwo udowodnic). Sad z duzym prawdopodobienstwem zabezpieczy pozywajacych do rozwiazania sprawy. Sprawy sie ciagna nawet nie miesiacami a latami, zanim sobie prezes spolke wyprowadzi to twoj murzyn szybciej niebo zobaczy...
Intensywność naganiania na sprzedaż klonów sił ciemności Sawickiego bardzo wzrosła: (PitPan [82.221.102.*]; Piotr [77.243.189.*]; Dumas [23.232.193.*]; Alicia [83.30.114.*]; towarzysz [94.254.226.*]; Igor [213.184.127.*]. Skąd on ich bierze?, sądząc po elokwencji wpisów to chyba z podstawówki lub pierwszej klasy gimnazjum. Chłopaki, a nie powinniście być teraz na lekcjach? rok szkolny się jeszcze nie skończył :-)
To Ty tak twierdzisz, wystarczy prześledzić wpisy z kilku wątków forum TF1 i wszystko stanie się jasne. Teraz chłopaki skończy Wam się paliwo, z Czarneckim nie wygracie, weźmie Was na jednego zęba i jeszcze się obliże... :-) Mali, którzy zgłoszą w biurach maklerskich chęć wzięcia udziału w walnym w dniu 20.06.2016r. (do 06.06.2016r) i wezmą udział w walnym bądź prześlą pełnomocnictwo do reprezentacji do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych (druk do pobrania ze strony SII) powinni wygrać starcie z Sawickim i zablokowanie zdjęcia TF1 z GPW stanie się faktem...
Widzę chłopaki, że zmieniliście nicki - teraz w modzie są: edi i ekumen. Nie ma się co denerwować chłopaki... takie życie, raz Wy, a raz ktoś Was wykiwa. Mogę nawet zrozumieć wasze zdenerwowanie, bedąc na usługach sawka naganialiście na sprzedaż, tym samym razem chcieliście wykiwać drobnych akcjonariuszy i przejąć z powrotem spółkę za ułamek wartości księgowej. Nie spodziewaliście się, że drobnica, aż tak będzie się jednoczyć, a teraz jeszcze ten Czarnecki... Z Czarneckim nie wygracie za duży jest dla Was, możecie tylko trochę poszczekać, ale wiadomo przecież, że pies który szczeka... nie gryzie
No chłopaki! Teraz weekend, a przed wami jeszcze tylko jeden dzień naganiania na sprzedaż (poniedziałek), gdyż jeszcze tylko w poniedziałek Ci, którzy nie zgadzają się na to by ich okradziono poprzez skup za 3,10zł i zdjęcie TFO1 z GPW, mogą zgłosić w swoim biurze maklerskim chęć uczestniczenia w walnym (20.06.2016). Później wszystkie pieski sawickiego podkulą ogony i pochowają się do swoich budek. Każdy, komu zależy na ochronie swojej kasy powinien zgłosić w biurze maklerskim chęć udziału w walnym i wziąć w nim udział osobiście lub za pośrednictwem pełnomocnika ze stowarzyszenia inwestorów indywidualnych. Szczegóły są dostępne na stronie stowarzyszenia.
PSinv, nawet lepiej jak pojedziesz osobiście na walne, sam zobaczysz kto przyjaciel, a kto wróg. Natomiast Ci z Was, którzy z różnych powodów nie będą mogli pojechać osobiście mogą dać pełnomocnictwo dla Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych do reprezentowania w walnym w dniu 20.06.2016r. (z instrukcją jak mają głosować lub bez). SII będzie Was reprezentować za darmo, gdyż tak jak wielu z Was uważają, że cena z wezwania jest poniżej wartości godziwej, są także przeciwni uchwale o możliwości dodatkowej emisji z wykluczeniem prawa poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy. Szczegóły co należy zrobić znajdziecie na stronie SII. Macie jeszcze czas tylko do najbliższego poniedziałku. Brońcie swojej kasy, nie słuchajcie burków sawickiego, nie dajcie się okraść.
Dokładnie, dajcie człowieka a znajdzie się paragraf, CBA po spółkach Kulczyka już długo węszy. A zajrzeć do kieszeni Sawickiemu, (czy nie daj Boże inwestorom) to już żaden prblem.
Coś musi być na rzeczy jezeli wchodzi w ostatniej sekundzie do niejasnej przyszłosciowo spólki, którą mozna uwalić kilkoma odpisami. Cos tam się swięci pod stołem i nie są to jajka.
Oddajcie akcje Sawickiemu a pokaże wam jak TFO zarabia skończy z głupimi odpisami ograniczy koszty myślę że 10 baniek w rok wyciągnie bez trudu. To policzcie ile zapłaci za te 48 % po 3,1 to to spokojnie zarobi w rok i będzie się śmiał ,a wy sprzedajcie bo jego naganiacze tłumaczą jaka to nie dochodowa spółka i prawie nic nie warta . Jak nic nie warta to po co chce skupić akcje
big - ja cię rozumiem, walcz. Nie wiem ile utopiłeś, ale ja na tyle, ze dla mnie nie warto. A spadek i tak będzie. Szykują się nowe odpisy (jest o nich mowa w sprawozdaniu finansowym za pierwszy kwartał 2016.
ano są
https://www.bankier.pl/wiadomosc/TELFORCEONE-S-A-Informacja-o-zamiarze-ujecia-w-sprawozdaniach-finansowych-za-2015-rok-odpisu-aktualizujacego-z-tytulu-utraty-wartosci-aktywow-7336703.html