tak, niedawno była emisja akcji po 10 groszy (nie wiadomo po co) a teraz ponowna emisja bez PP a także jeszcze warranty subskrypcyjne. Tak ten zarząd zasługuje na "odznakę"...
znowu mnie namawiają na akcje tej wspaniałej spółki ponoć perłą w koronie jest zarząd
teraz tak - jesli zakupię trochę akcji po 60 gr a one wzrosną do 6 zł to zarobię x10 - czy nie tak? (- podatek) Obliczyłam już ile pieniędzy potrzebuję na wakacyjny wyjazd - tym razem rezygnuje z Łeby, gdyż w sezonie podnoszą tam ceny.
Czy wg. was to dobry moment na inwestycję w ten walorek?
a jesli Zarząd wpuści swoje akcje w rynek na sprzedaż, te nowe z emisji, to kurs wzrośnie czy przypadkiem nie ? bo mam jakąś obawę, a wakacje się zbliżają
prosze o pomoc kolegów i koleżanki na forum pojawiły sie informacje, że 1 lipca spółka opuści segment SHLR i bedzie notowana w ciągłych - i potem druga inf., to wniosek o dopuszczenie 6 mln szt akcji do obrotu 6 lipca
CZY to moga być jakieś zdarzenia połączone? dlaczego ten kurs spada jak miał rosnąć?
Czemu spada? Bo ponieważ spółka była w systemie SHLR oraz HLR to były takie zagrywki że ktoś 10 - 100 akcjami celowo obniżał wartość, a teraz szuka jeleni, żeby go kupić po 0,3 - 0,4 w dużej ilości.
Jak system się zmienia i przechodzi na ciągły to znaczy, że firma się poprawia i ryzyko inwestycji w nią się zmniejsza. Dodatkowo powinny wzrosnąć obroty i celowe zaniżanie akcji. Spółka się cały czas rozwija, więc jak nie w tym roku to w następnym poleci w górę.
dziekuję Ci za wyjaśnienie, ale nadal mam obawę związaną z drugim moim pytaniem, czy te 6 mln szt akcji mogą zostac wystawione na sprzedaż ? jeśli zostana dopuszczone i właściciel zacznie realizować marżę, to kurs może spaść jeszcze niżej ? to tylko moje obawy
spokojny - gdzie jesteś, tak mądrze wytłumaczyłeś pewne sprawy, choc nadal nie pojmuje skąd te spadki ? mamy genialny Zarząd - tak piszą o nich na forum mamy nowe akcje i wyjście z segmentu pewnego
dlaczego jedziemy w inną stronę niż do góry? Chciałam za zarobione pieniądze pojechać na biwak, a tak przyjdzie mi iśc do zbioru owoców, by dorobić - oby nie padał deszcz. Moja koleżanka tez inwestowała i teraz zbiera kartofle w poznańskim - biedaczysko, nie przywykło do takiej pracy, a mówiłam jej by w GRUPĘ JAGUAR inwestowała, to teraz, doczekałaby zbioru jabłek
wanda weź się nie nabijaj kurs akcji spadnie po wprowadzeniu nowej emisji sam sprzedam akcje nawet po 20 gr kupione po 10 z dodatkowych całe szczeście że była spora redukcja inaczej spadło by na 10 gr
masz rację, ja tu się zamartwiam a w tle potężny wzrost +8%. Chyba inwestorzy rzucili sie na ten walor - cudownie! szansa do wakacje powraca - jesli przez 5-10 dni, kurs tak bedzie rósł, to ja pojade na biwak, a właściciel nowej emisji bedzie multimilionerem