O tym że sprzedaż lokali do września-października 2016 roku będzie niewielka wiemy nie od dziś. Moim zdaniem sytuacja za pierwsze cztery miesiące 2016 roku jest lepsza od analogicznej roku ubiegłego.
Na koniec kwietnia 2016 roku sprzedali 39 lokali i zawarli 108 umów przedwstępnych. Gdyby stosowali kreatywną księgowość jak robią to niektórzy zaliczając umowy przedwstępne do sprzedaży, to mogli by podać sprzedaż ogółem 147 lokali. Na koniec kwietnia 2015 roku było 67 lokali sprzedanych i 35 umów przedwstępnych czyli ogółem 102 lokali. No to widać wyraźnie, że pierwsze cztery miesiące 2016 roku są lepsze dla JHM aż o 44% od czterech miesięcy 2015 roku.
Mnie cieszy, że nie stosują księgowości "oszukańczej", jak np. Enron, Worldcom, Xerox i inne, lecz od samego początku stosują politykę rachunkowości mającą na celu przedstawienie jasnego i rzetelnego obrazu sytuacji finansowej.
Przyrost umów przedwstępnych im bliżej do oddania bloków tym bardziej będzie wzrastał. Umowy przedwstępne zmaterializują się w 4 kwartale 2016 roku i wówczas wszystkie one będą miały wpływ na wynik. Ci co to rozumieją na pewno nie przerażają się przejściową huśtawką kursu ani niepochlebnymi wpisami frustratów, lecz drobnymi ilościami powiększają swój stan posiadania akcji JHM - przynajmniej ja tak robię.
KAŻDY GŁUPIEC RADUJE SIĘ JAK ŚMIECIA NABYWA:))) szykuj pajacyk zapasy gotówki bo idziesz na nowe minima
SPRZEDAŻ PADA NA RYJ a ty już nocami biegasz i zaklinasz rzeczywistość JHM zawsze był od dupczenia takich błaznów teraz nie ma mdm, nie ma niskich marż na kredytach i niskich wkłądów własnych, na zadupiach już nie ma głupców w kolejce po mieszkania i dlatego będzie coraz gorzej
wyj a ja będę patrzeć jak tracisz
tępe pajace próbują wam wmawiac że 25 mieszkań sprzedanych w 4 miesiące to super a to jest błazenada i dramat poważni gracze w tej branży drwią z tego 25 guzik wartych klitek na zadupiach a pustostanów czeka na sprzedaz jeszcze blisko 1000 część już po parę lat i nikt tego nie tyka
Masz rację odnosząc stwierdzenie o braku mózgu wobec siebie, bo kto tak dobrze zna siebię samego. Ale może coś merytorycznego do mojego pierwszego wpisu (o ile jest to na twoim poziomie), a jak masz nadal pisać o swoim stanie umysłowym to odpuść sobie.
odniosłem się merytorycznie przecież. Skoro odpowiadasz nie odpowiadając to znaczy że każdy oddech twój na tym świecie jest zwykłym marnotrastwem:) przy odrobinie honoru wykorzystałbyś sznur i taboret choć jednak patrząc na to jaką rozrywką dla mnie jest taki tracący na jhm nieudacznik jak ty, mam nadzieje że tego nie zrobisz jeszcze teraz
rozkminiasz już ile śmieciuch sprzedał w maju ze swoich ponad 800 pustostanów? 2 czy 3 hahahaha w dół ciągnięcie na groszówki pajacyki
REN pustostan jest w twojej głowie (u nas na takich mówią bezmuzgowiec). Co do JHM to to lokale dopiero powstają i od 4 kwartale będzie można mówić o sprzedaży a dziś mówimy o umowach przedwstępnych a tych na koniec kwietnia było już 102 czyli prawie 3 razy tyle co w ubiegłym roku.
Nawet pisać nie potrafisz głąbie ubrany w jhm. Przedwstępne jhm to wynik naciąganie mdm i zeszłego roku. Tu mowa o aktualnej sytuacji gdzie sprzedaż pada na ryj podobnie jak padnie kurs badziewia
Nie uczta Baltazara, uczta się same. Choćbyście "pustostany mózgowe" nie wiem jak zaklinali kurs i ludzi obrażali, JHM było, jest i będzie, a kurs będzie już tylko rósł, rósł i rósł.
Nie uczta Baltazara, uczta się same. Choćbyście "pustostany mózgowe" nie wiem jak zaklinali kurs i ludzi obrażali, JHM było, jest i będzie, a kurs będzie już tylko rósł, rósł i rósł. Ja nie chcę sprzedać, ja po trosze dokupuję.
tępaczku na jhm dymali takich jak ty i dymać będą przerzucanie z wora do wora jest tylko dla takich naiwniaków jak ty śmieciuch ma problemy ze sprzedażą mieszkań i dlatego będzie ryć nowe dno
Od stycznia do dziś kurs wzrósł z 0,97 PLN do 1,36 PLN tzn o 40,2 %. Mimo twego świńskiego rycia pod spółką nie da ci to zadowolenia. A z miesiąca na miesiąc będzie cały czas już tylko lepiej. Więc przestań robić za kretyna.
to właśnie pokazuje jak ubrani w śmiecia jesteście:)))))))))))))) kretyniaści:)) podaj statystyki strat od debiutu gdzie Mirgosy zarabiały a tobie podobni debile tracili
będzie lepiej? buhahahaha JEST AGONIA SPRZEDAŻY A TA SPÓŁKA JEST POŚMIEWISKIEM BRANŻY JAK JHM SIĘ CHWALI ŻE SPRZEDAŁ 5 LOKALI TO W TAKIM ROBYGU, JWC, CZY DOM DEVELOPMENT ZWIERACZE ZE ŚMIECHU PUSZCZAJĄ
śmieciuch ma sprzedać upłynnić swoje pustostany a banki o kredytach nie zapomną