• Wskaźnikowa perełka Autor: ~xyz [89.40.145.*]
    Pisałem że ta firma to chińsko-holenderskie ścierwo i raport to tylko potwierdza
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~fun [89.161.18.*]
    Pisałeś że raportów nie będzie,że są niewiarygodne i inne dziwne rzeczy.Co się przejmujesz czymś co jest niewiarygodne i czego w ogóle nie ma :-)
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~zyx [83.5.180.*]
    Dnia 2016-05-25 o godz. 10:09 ~fun napisał(a):
    > Pisałeś że raportów nie będzie,że są niewiarygodne i inne dziwne rzeczy.Co się przejmujesz czymś co jest niewiarygodne i czego w ogóle nie ma :-)

Nie wiem, dlaczego "przejmuje się" xyz, ale ja "przejmuję się" dla zabawy, dla jaj po prostu. Teraz np. można sie pośmiać ze zwoływania corocznego WZA naszej perełki. Po co oni to robią? Ja wiem oczywiście dlaczego, to ironia. Robią to pro forma, ale czy to ma jakikolwiek sens??? Pewnie muszą w Kraju Tulipanów, ale przecież równie dobrze nazwijmy to szumnie "WZA" mogłoby się odbyć w gabinecie pana Xie. A najśmieszniejsze są punkty Walnego, które podlegają głosowaniu :D Przecież Xie ma prawie 81% udziałów w swojej spółce i pewnie z 99,9% głosów na owym "WZA"...
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~zyx [83.7.1.*]
    No i pan Xie już nawet nie planuje przedyskutować (z samym sobą) kwestię dywidendy. Faktycznie, to aż nadto oczywiste :) Rok temu przynajmniej "dyskutowano" na ten temat :)
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    Dnia 2016-05-26 o godz. 09:33 ~zyx napisał(a):
    > No i pan Xie już nawet nie planuje przedyskutować (z samym sobą) kwestię dywidendy. Faktycznie, to aż nadto oczywiste :) Rok temu przynajmniej "dyskutowano" na ten temat :)

I za każdym razem punkt na walnym o skupie akcji własnych , a do tej pory nie skupili ani jednej akcji.
    > I za każdym razem punkt na walnym o skupie akcji własnych , a do tej pory nie skupili ani jednej akcji.

Dokładnie! :D Oni chyba uważają (nadal?) polskich inwestorów za idiotów... Na szczęście się trochę rozczarowali i to jest - jak już wielokrotnie pisałem - jedyny pozytywny aspekt obecności Peixin na GPW.

...albo za każdym razem dochodzą do wniosku, że kurs na pewno jeszcze spadnie, więc warto poczekać ze skupem :) Teoretycznie, gdyby ogłosili zamiar skupu, to kurs powinien spekulacyjnie (choć trochę) wzrosnąć, ale oni już tak dawno temu deklarowali skup, że nikt by im już nie uwierzył. Obietnic zawsze można wszakże nie dotrzymać. Pewnie taka tam jest ta chińska mentalność :)
    Dnia 2016-05-26 o godz. 15:42 ~zyx napisał(a):
    > ...albo za każdym razem dochodzą do wniosku, że kurs na pewno jeszcze spadnie, więc warto poczekać ze skupem :) Teoretycznie, gdyby ogłosili zamiar skupu, to kurs powinien spekulacyjnie (choć trochę) wzrosnąć, ale oni już tak dawno temu deklarowali skup, że nikt by im już nie uwierzył. Obietnic zawsze można wszakże nie dotrzymać. Pewnie taka tam jest ta chińska mentalność :)

Problem jest też w tym że walne jest w Holandii i nikomu się tam nie chce jechać , żeby brać w nim udział, ale jakby się znalazł choć taki jeden wku......ny akcjonariusz i tam pojechał i zbluzgał Pana Xie od oszustów to może być coś dotarło do tego chińskiego łba.
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~Viola [185.102.190.*]
    Zgadzam się. Powinniśmy się zrzucić dla kogoś na wyjazd i dać mu pelnomocnictwa
    Może jakby ten wysłannik akcjonariatu mniejszościowego wszedł na walne z odbezpieczonym kałachem, to nie wiem, może by coś dotarło... W przeciwnym razie wątpie.
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~Lechu [195.205.146.*]
    Nie zdziwię się, że pewnego dnia dojdzie tu do przymusowego skupu na podstawie średniej z ostatnich 6msc...i będziemy glebo w czarnej...

• Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~zyx [217.99.73.*]
    Dnia 2016-05-27 o godz. 10:43 ~Lechu napisał(a):
    > Nie zdziwię się, że pewnego dnia dojdzie tu do przymusowego skupu na podstawie średniej z ostatnich 6msc...i będziemy glebo w czarnej...
    >

To by jeszcze nie był najczarniejszy scenariusz, chociaż oczywiście 99% drobnych inwestorów poniosłoby większe lub mniejsze straty, ale przynajmniej coś by dostali, przy innych możliwych scenariuszach nie odzyskaliby nic. Z drugiej strony, jeśli faktycznie Chińczycy takie mają plany, to nie dziwie im się, że się biernie przyglądają i po prostu czekają na jeszcze niższe poziomy.
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~Zenon [185.102.190.*]
    To niestety mozliwe
  • Re: Wskaźnikowa perełka Autor: ~Zenon [185.102.190.*]
    A ile teraz taka cena wynosi
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Chińsko-holenderskie ścierwo przez lata nie pokazało nic pozytywnego tylko brak wypłaty dywidendy , ciągły spadek kursu i notowanie na fixingach choć zaczynał na ciągłych. Nie wiadomo po jaką cholerę wpuścili to ścierwo na naszą bananową giełdę.

[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.