• walne na 20 czerwca Autor: ~m_i_k_e [46.77.124.*]
    Jw
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~blokujący [94.254.227.*]
    Szykuje się rozwodowy kapitału. A nie wycofanie z giełdy. Czyli na noże idziemy? Czy ja to tylko tak rozumie ?
    Punkt 7 może ktoś zinterpretować ?
    Co w związku z tym? Tylko sąd. ?
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~inwestorandrzejewski [94.254.240.*]
    Zmiana statutu może 16 % w waszym przypadku by wystarczyło aby zablokować ,należy policzyć porozmawiać z prawnikami sam nie mam wiedzy

(art. 415 ksh)Wymaga uchwały WZ
    ¾ głosów + konstytutywnego wpisu do rejestru.

Statut może przewidywać surowsze warunki.
    Uchwała o zmianie statutu zwiększająca świadczenia akcjonariuszy lub uszczuplająca prawa przyznane im osobiście wymaga zgody wszystkich akcjonariuszy, których dotyczy. 

Jeżeli w spółce istnieją akcje o różnych uprawnieniach a uchwała może naruszyć prawa akcjonariuszy danego rodzaju akcji głosowanie powinno odbyć się grupami.
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~blokujący [94.254.227.*]
    Czyli jest jakiś sposób. Przyznaję dla mnie to magia. I trzeba mieć 16% to już sporo chyba. Czy to się może udać ? Przecież to złodziejstwo w biały dzień.
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~Akc [109.236.87.*]
    To uprawnienie już było w statucie od dawna. Była nawet emisja w 2010. Chyba wygasło jak dobrze rozumiem, nie jest tak źle chyba.
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~zarobionyinaczej [185.13.232.*]
    Od poniedziałku rejestrujemy się na walne. Drobnym akcjonariuszom,którzy z różnych powodów nie mogą stawić się osobiście wsparcia udzieli Stowarzyszenie Inwestorów Indywidulnych.Szczegóły na ich stronie.
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~Mariusz [95.141.29.*]
    Szkoda nerwów, powodzenia.
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~zarobionyinaczej [185.13.232.*]
    Dlatego żebyś się nie denerwował (o ile masz te akcje) udziel pełnomocnictwa na walne SII -szczegóły na ich stronie.Jeżeli zarząd chce wykupić akcje niech zapłaci godziwą cenę.
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~uuu [94.254.242.*]
    Czyli zapisujemy się na walne. Tak jak inni zachęcają do sprzedaży tak ja zachęcam do sprzeciwu przeciw planowanym ...
  • Re: walne na 20 czerwca Autor: ~zarobionyinaczej [109.231.3.*]
    Spotykamy się 20.06 na walnym i WALCZYMY o swoje.
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.