• Proszę zeby mi ktoś wyjasnił Autor: ~MrASK [167.114.102.*]
    witam jestem osobą z malym doświadczeniem w inwestowaniu. Staram się inwestować w spółki z potencjałem tak o to natknąłem się na Pilab.Zarówno tu jak i na parkiecie ludzie weszli w społke bo mocno spadła fakt przecena prawie 60% w kilka miesięcy.Ale czy to aby na pewno argument za zajęciem pozycji?bo z drugiej strony nie tak dawno społka była po 4+....czyli szklanka jest do połowy pusta lub do połowy pełna.
    ad meritum -co przemawia za tym zeby własnie teraz kupic te akcje?co się może zadziac ?na co czeka ewentualnie rynek?
    i pytanie dlaczego tak spadło?

zapraszam do dyskusji stricte merytorycznej bez naganiania w lewo/prawo

POZDRAWIAM
  • Re: Proszę zeby mi ktoś wyjasnił Autor: ~pilus [62.182.146.*]
    widać że ktoś wychodzi pytanie dla czego na razie nie warto kupować mocno się trudzi i przerzuca bo chętnych mało poczekamy zobaczymy co z tego będzie zalecam obserwowanie
  • Re: Proszę zeby mi ktoś wyjasnił Autor: ~zika [5.172.247.*]
    1. brak informacji to brak sukcesu sprzedażowego,

2. kupno teraz to łapanie spadającego noża , można sie nieźle poranić

3. jakiś insider sprzedaje a więc ma informacje, że spółka nie ma i nie będzie miała sprzedaży, a sam zarząd podal w kwartalnym informatorze, że sprzedaż będzie najwcześniej w 2017, biorąc pod uwagę, że obiecywali kilkunastu kupców w 3 kwartale 2016, to tylko bajki zarządu jak na razie

4. sprzedający w ciągu dwóch dni sprzedał ponad 1,5 % akcji więc należy spodziewać się dalszych spadków w ciagu dwóch tygodni, teraźniejsze odbicie to tylko przestanek
  • Re: Proszę zeby mi ktoś wyjasnił Autor: ~mrask [167.114.118.*]
    Dnia 2016-05-24 o godz. 20:51 ~zika napisał(a):
    > 1. brak informacji to brak sukcesu sprzedażowego,
    >
    > 2. kupno teraz to łapanie spadającego noża , można sie nieźle poranić
    >
    > 3. jakiś insider sprzedaje a więc ma informacje, że spółka nie ma i nie będzie miała sprzedaży, a sam zarząd podal w kwartalnym informatorze, że sprzedaż będzie najwcześniej w 2017, biorąc pod uwagę, że obiecywali kilkunastu kupców w 3 kwartale 2016, to tylko bajki zarządu jak na razie
    >
    > 4. sprzedający w ciągu dwóch dni sprzedał ponad 1,5 % akcji więc należy spodziewać się dalszych spadków w ciagu dwóch tygodni, teraźniejsze odbicie to tylko przestanek

bardzo fajna opinia -pytanie kto wywala?
    przy ilu można worek nadstawić?
    7?6? kurna do 2017 kopa czasu bez inf on może pod swoim ciężarem opaść chyba?
  • Re: Proszę zeby mi ktoś wyjasnił Autor: ~kubus [5.172.247.*]
    No wlasnie kto, myślę , że nie osoba ze świętej trójcy (VCE Venture czy jakoś tak), ale ktoś dobrze poinformowany wewnatrz spólki , może księgowy , moze biuro rachunkowe
[x]
DATAWALK 6,03% 123,00 2026-05-22 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.