• Łosoś Autor: ~bb [89.31.65.*]
    Ciekawe kiedy skończy się kryzys na łososiu. Aktualna cena niemal 100% wyższa niż przed rokiem. Futuresy też nie są łaskawe.
    Technicznie też ciekawie. Spółka praktycznie na wsparciu wieloletniego trendu wzrostowego i pusty arkusz na K.
  • Re: Łosoś Autor: ~van [37.248.20.*]
    dzisiaj obszerny artykuł był na ten temat w pulsie.
  • Re: Łosoś Autor: ~otr [83.0.196.*]
    No i chyba wieloletni trend wzrostowy padł, jedziemy na 5 zł
  • Re: Łosoś Autor: ~tampere244 [84.176.145.*]
    Ta...na 2 PLN :)

Spadki nabierają rozpędu
    za 2 kwartał bedzie strata
  • Re: Łosoś Autor: ~bb [91.94.17.*]
    Skąd ten pomysł? Oczywiście w segmencie łososia jest ciężko, ale wystarczy spojrzeć na jednostkowy raport kwartalny. Graal miał świetny I kw. Na wynikach ciąży zapewne Koral. Niskie stopy %, co raz niższe koszty obsługi długu i sam dług. Nie ma szans na stratę mimo zwariowanych cen łososia. Po. Napisz coś mądrego.
    Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy kurs nie reaguje na odbicie na szerokim i do tego arkusz k jest tragiczny 20 zł to kwestia czasu.
  • Re: Łosoś Autor: ~markus [87.205.170.*]
    Będzie spadało to bardzo dobrze - chcę jeszcze dokupić, wszystkim naganiaczom serdeczne dzięki.
    Kupiłeś?:)
  • Re: Łosoś Autor: ~bb [91.94.78.*]
    Kurs zachowuje się jakby jakieś trupy wypadły z szafy. Stało się coś takiego? Łosoś drogi, ale w ostatnim tyg. potaniał o kilkanaście procent.
    Wskaźniki najniższe wśród krajowych liderów branży spożywczej. C/Z 6,83
  • Re: Łosoś Autor: ~markus [87.205.160.*]
    Czekam na okolice 20 zł. Proszę o jeszcze dawkę pesymizmu.
    Spada jak kamień w wodę, nikt nie wie gdzie się zatrzyma.
  • Re: Łosoś Autor: ~bb [31.60.20.*]
    Zarząd nic nie robi. Ing też ma w dupie swoje 800 tys. szt. i nie broni kursu. W końcu to ofe. Najdziwniejsze jest to, że teoretycznie tak dobra fundamentalnie spółka, zachowuje się praktycznie najgorzej w całym sektorze spożywczym. Trupy z szafy?
  • Re: Łosoś Autor: ~tampere244 [84.176.151.*]
    Nie ma trupow w szafie. To jest poprostu poklosie zlodziejstwa Panow Tuska i Rostowskiego. Polska gielda nie istnieje. Kowalskim zwisa totalnie, co sie dzieje z kursem. ING odda swoje akcje nie wiem komu, ale na pewno za smieszne pieniadze.
    Mnie ciekawi, co planuje moj idol, Robert Wijata. Szkoda, ze Kowalscy sie z nim pozegnali. Facet przynajmniej mial jaja i cos mieszal w strategii. A ci bananowcy nawet zwyklego pisma wprowadzajacego do sprawozdania nie umieja napisac. Graal to kura znoszace zlote jaja, ale tylko dla glownach akcjonariuszy. I tak chyba zostanie...

Powtarza się sytuacja z przełomu 2010-2011, kurs spadł z 16 na 5, teraz spadnie na 11
  • Re: Łosoś Autor: ~bb [89.31.65.*]
    Odrobinę przesadzasz. Chyba, że spółka przestanie zarabiać. W latach 2010-2011 Graal zarabiał rocznie 6,5mln netto. W zeszłym zarobił 31,6 mln. W I kw. tego roku 3,8mln. Przychody w 2010 to niecałe 0,5mld, zeszły rok to niemal 1 mld. Poniżej 20 pln to będzie okazja.
    Twardziel z tego Graala nie spodziewałem się, że tak dobrze się zachowa.
  • Re: Łosoś Autor: ~pap [94.254.242.*]
    A ja sprzedałem po 20,50 ale odkupie w okolicach 15zl
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.