SII zablokuje jedynie wyjscie firmy z gieldy. Nie zagwarantuje mi ceny. Probowalem wyjsc z inwestycji przez pol roku. Uwazam ze teraz to jedyna okazja. PRZYNAJMNIEJ CENA JAK NA JESIEN. Walne pewnie dopiero w sierpni, nie wiem czy dozyje, akcje maja zarabiac a nie lezec.
No sprzedawaj, SII niczego nie gwarantuje. Zebranie sie akcjonariuszy (w czym moze pomoc SII) gwarantuje - zablokowanie delistingu, reprezentacje na WZA dla akcjonariusza 10%+, odpowiedz na pytania, podejrzenia akcjonariuszy, mozliwosc powolania bieglego rewidenta i swojego przedstawiciela w Radzie Nadzorczej spolki. To nie jest malo i nalezy podziekowac prezesowi, ze dal do tego impuls ;). Komu cena pasuje ten sprzeda, reszta sie zorganizuje, czy zyska czy straci sie okaze, ale na pewno dostanie dostep do rzetelnej informacji i uniemozliwi gierki ksiegowe. Zarzad nauczy sie wspolpracowac z mniejszymi albo przegraja wszyscy (lacznie z zarzadem).
Ja ze swojej strony proszę o wstrzymanie wysyłania smsów aby nie było podstaw do jakichkolwiek pomówień, że ktoś ma wiedzę kto i ile ma akcji które przekroczyć mogą łącznie 5%. Naturalnie to tylko smsy i nie mam pewności, że wszystkie deklaracje są prawdziwe. Co innego jak podeślecie do SII podpisane deklaracje lub z biura maklerskiego zaświadczenia.
Teraz najważniejsze, że SII nas reprezentuje, nawet tych co mają 500akcji po ich upoważnieniu wszystko ładnie zablokują.
Naturalnie nikt nie wie co będzie po nieudanym wezwaniu - no poza p. Prezesem - bo plan pewnie już jest i na taką okoliczność.
Będziemy zadawać pytania, może jakiś rewident co by obiektywnie ocenił księgowość, może jakieś oszacowanie realne wartości przedsiębiorstwa - bo nie wiemy nawet czy obecna WK ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością. Nie zdziwię się jak ona nagle spadnie z 10 ważnych powodów.
Ale jestem przygotowany na dokupienie akcji, nie tylko ja. Jest szansa, że inne portale też o tym napiszą, tym bardziej, że SII nas wspiera.
Jak zwrócił uwagę Marek - siedziba SII też jest we Wrocławiu :). Więc przeciąganie walnego nie będzie miało takiej mocy zniechęcającej.
Tylko niech każdy z nas przygotuje sobie pytania do zarządu na które będzie oczekiwał odpowiedzi.
W sumie jak ktoś napisał aktualna sytuacji wymusiła mobilizację z naszej strony.
W chwili obecnej muszę wrócić do swoich obowiązków bo przyznaję pochłania to wszystko sporo czasu. Naturalnie zajrzę i zgodnie z umową (wtorek wieczór) wysyłam info na @ z aktualną sytuacją i co dalej jeśli, ktoś nie ludzi przedzierać się przez posty nie mające nic merytorycznego. tylko sprzedaj, sprzedaję itd - kogo to interesuje - każdy ma swój rozum.