Porozumienie nie jest potrzebne do wniesienie sprzeciwu. Czekamy na info na stronie Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych.
Proszę nie wpłacać składek do SII.
Mam zapewnienie, że SII będzie raz reprezentować na walnym aby wnieść sprzeciw wycofaniu z giełdy.
Upoważnić będzie trzeba SII do działania w każdego imieniu - ale to może być dopiero w chwili gdy ogłoszą datę walnego. Zakładając porozumienie na tym etapie - nie wiem czy jest niezbędne. Należało by poczekać aż ogłoszą datę walnego i wtedy każdy upoważnia SII do swojego głosu. I wtedy będzie prawie pewnie ile pewnych osób mogło by przystąpić do porozumienia. Kolejno poznamy kolejne decyzje zarządu. Porozumienie można zawsze zawrzeć.
Przesyłane smsy nie gwarantują mi wiedzy, że każdy ze zgłaszających posiada tyle tych akcji (dla pewności niepotwierdzone info też nie zbliża się do 5%) wiec na chwile obecną niema problemu. A KNF daje surowe kary w sytuacji gdy np porozumienie ma 5,01% i ktoś z porozumienia sprzeda nie powiadamiając porozumienia, które ma obowiązek powiadomienia KNF o spadku ilości poniżej 5%.
Tak wiec wydaje mi się, że każdy po ogłoszeniu daty walnego upoważni SII i wtedy będziemy wiedzieć ile mamy pewnych %.
Jeszcze muszę to wszystko skonsultować. CZEKAMY NA info na stronach Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych. Naturalnie właściciel może po nieudanym skupie, zdołować w jakiś sposób kurs. Dlatego każdy z posiadaczy powinien się zastanowić się powinien czy mógłby dokupić np pakiet 10% tego co posiada - uśredniając w dół zakładam :)
Nie mamy pewności jakie kroki uczyni większościowy akcjonariusz.