1. Istotna informacja dotycząca umorzenia postępowania upadłościowego Emitenta. 2016-05-14 15:34:00 2. Obecny kurs akcji znajduje się w wielkim dołku. Zakładając że po 19.06.2015 kurs spadł tylko z poziomu 1 zł (dla prostego zobrazowania) to 30% odbicie znajduje się na poziome 30 gr. Na tym poziome może nastąpić równoważenie kursu.
4 Prawomocność postanowienia ws. XI GU 533/15, z dnia 02.11.2015, co do punktu 1 postanowienia, to jest umorzenia postępowania upadłościowego w sprawie została stwierdzona na ww. postanowieniu w dniu 09.05.2016
Od dnia 09.05.2016 grubasy napełniały worki - czy to fakt czy mit.
5. średnia cena nabycia akcji przez grubasów z ostatnich 2 tygodni TO NIE JEST 8 gr. W związku z tym mogą sobie swobodnie pozwolić na wyleszcznie na poziomie 7 gr (mało wówczas było chętnych na sprzedaż) i krótkie nawet na poziomie 6 gr żeby .........
Morał z tego wynika taki że wybitni pisarze z tego forum mogą jechać dalej z grubasami albo wysiąść z pociągu i poczekać na peronie.
Ww. fakty podałem w imieniu zaangażowanego emocjonalnie na tym forum optymisty, który nie może skleić jednego zdania i mnie skręca jak patrzę na te bzdury.
JEŻELI KTOŚ UWAŻA ŻE PODANIE FAKTÓW JEST NAGANIANIEM NA SPADKI / WZROSTY PROSZĘ O KONKRETY (jeżeli podanie faktów jest czymś złym możecie to zgłosić do moderatora forum)
W odpowiedzi na pismo z dnia 17.05.2016r. przesłane drogą elektroniczną Sekretariat XII Wydziału Gospodarczego Sądu Rejonowego w Gliwicach informuje, iż w sprawie o sygnaturze akt XII GU 126/14 (dłużnik: MOSTOSTAL WROCŁAW QUANTUM RUDA PARK SP Z O O SPÓŁKA KOMANDYTOWO AKCYJNA, KRS 410775) dnia 5.02.2016 roku zostało wydane postanowienie o oddaleniu wniosku- art. 13 puin (prawomocne z dniem 24.02.2016 roku). Z-ca kierownika sekretariatu Aleksandra Stasiak -- XII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Gliwicach tel. (32) 33-87-758 fax. (32) 33-87-749
Możecie sami sprawdzić w sądzie. Sygnatura jest podana. A wiec nad Ruda Park nie ciąży też widmo upadłości likwidacyjnej. Było kilka spraw upadłościowych (pewnie kilku obligów złożyło) wszystkie te sprawy połączono w jedną o podanej wyżej sygnaturze. Oczywiście postanowienie zostało oddalone z powodu braku środków na koncie Ruda Park. Jak wiemy na licytacji komorniczej nikt tego nie kupi z tak zastawioną hipoteką. A wiec żadne obligi nie złoży ponownie sprawy bo mija się to z celem. Jak wiemy od Molmedica też nie udało się odzyskać kasy a Zastal sprytnie manewruje by też nic nie spłacać. Zostaje tylko obligą dogadać się z Molmedica na wykup po dużo niższej cenie bo inaczej nic nie odzyskają.
Pewni nie podałeś uzasadnienia ponieważ sąd oddaleniem wniosku chciał zmusić molmedica do wznowienia opłacania zusu i innych opłat z których firma była zwolniona w czasie upadłości likwidacyjnej a teraz znowu koszty stałe wróciły
To co podałem dotyczy spółki zależnej a nie Molmedica. Spółka zależna do tej pory nie była w upadłości więc nie rozumiem toku Twojego myślenia. Jeśli chodzi o powód to napisałem że umorzenie z powodu braku środków na spłatę zadłużenia. Najważniejsze co chciałem pokazać to że zarówno Molmedica ani Quantum Ruda Park nie mają noża na gardle w postaci widma upadłości likwidacyjnej. Teraz to obligi muszą zejść ze swoich warunków by otrzymać jakąkolwiek kasę.