a moja intuicja podpowiada mi 2 scenariuszejezeli kurs nie spadnie na koniec sesji na 1.34 to bedzie dobrzei takjak pisalem 2 lub 3 dni do tyluze 3 4%do goryalbo 3 4%na dol tak pare sesji oczywiscie w miare zblizania sie wynikow za maj kurs zacznie rosnac jezeli bedzie ok to jedziemy na 1.60ale nie przebijamy tego pulapudopiero wyniki za czerwiec moglyby pchnac kurs dalej do gory reklama ciuchow prc trwa w najlepsze minus50%kolekcje letnie wydaje mi sie ze zanimprzekroczy 1.70 gdzie jest bardzo duzy opor to moze duzo czasu uplynac pozarym sytuacja w europie nie est dobra jezeli anglicy przeglosuja wyjscie zuni to bedie nie dobrze nastepnie tarcza antyrakietowa gdyby nie nato mielibysmy juz sytuacje jaka jest na ukrainie nastepnie dalej nie ma inwestorow zagranicznych nastepnie jak dj pojdziena rekord to za niedlugo zacznie sie wielka korekta co nie uchroni naszej gieldy ktora tak czy tak jest na minimalnych poziomach widac nie ma inwetorow zagranicznych inwestowanie zaczyna byc nie pewne trzeba reagowac natychmiast jak cos pojawi sie niedobrego troche stresu bedzie nikt nie musi sie do tego odnosic to jest tylko moje spostrzerzenie zobaczymy co pokaze czas
Podbitka i obecna stagnacja potwierdza, że nabito spory pakiet. Innego wytłumaczenia nie ma. Pytanie kiedy będzie właściwy zrzut? W najbliższych miesiącach utrzyma się trend, ale nie tak dynamiczny. Wg mojej oceny mamy tutaj inwestycję długoterminową, także powrotu grubo poniżej 1,4 nie widzę. Jest to pewna forma zabezpieczenia. Będzie wzrost. A jak wygląda sprawa z Brexitem? Wygląda tak, że jest to dobra okazja do spekulacji. Marzy mi się wyjście UK. Jeżeli mamy panikę na pokładzie, która neguje poprawne funkcjonowanie UE, to o czym świadczy obecna kondycja wspólnoty? Który podmiot głosi wszem i wobec, że może mieć problemy po odejściu "pracownika" etc. Kondycja UE jest fatalna i nie ma co na nią łożyć czyt. finansować utopijne pomysły DE, FR. W dłuższym terminie UK zyska. To jest potężna gospodarka i uwolnienie jej spod dyrektyw tylko jej posłuży. Straszenie Polaków to już promowanie głupoty. Nic w naturze nie ginie, także kapitał i wzrosty. A Polszy to i tak nic nie ruszy. Za dużo burdel, żeby Pan Kryzys się tu odnalazł. Pan Wzrost także.
P.S. - Nie mogę się doczekać tytanowej pracy (naszych zachodnich partnerów) z tym syfem imigranckim jaki sobie nawieźli. Przepraszam imigrantów, wiemy przecież że nie o to chodzi. Bić Niemca!!! jak UK popłynie... - Giełda Naszej RP niestety, ale reaguje na wszystko. Także na Brexit. Będzie rosło przed 23.06. Wyjdzie UK, spadnie i dobra szansa na dokup, a następnie długie powolne odbicie. Ale jak nie wyjdzie UK to...trend góra. Wasz ruch drodzy Państwo. "Grosik" pod koniec czerwca, albo żniwa bliżej jesieni. Nima rady. - Gregor555: Twe opinie na onecie były o niebo lepsze. WTF?
kilka dni temu pisalem ze ruchy beda pare na dol pare do gory aod 25 26cos bedzie pod wynikiale po drodze jest jeszcze1.48 1.50 tak ze moze byc roznie zauwaz ze gdyby to mialoisc jeszcze pare dni do gory to licz ze juz uroslo od 1.38 przelicz ile to juz jest do tej pory%