• konkrety Autor: ~m_i_k_e [94.254.241.*]
    Witam Proszę o Nie pisanie zbędnych inf kto ile ma akcji tylko piszemy o konkretnych co teraz robimy. W gąszczu różnych komentarzy przeczytałem ze ktoś rozmawiał z sii wiec jakie robimy następne kroki żeby pokazać temu ,,panu" ze tak łatwo mu nie pójdzie
  • Re: konkrety Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    rejestrujemy się w SII i wysyłamy maila na : interwencje@sii.org.pl
  • Re: konkrety Autor: ~inwestorAndrzejewski [94.254.242.*]
    Witam serdecznie dzwoniła do mnie jedna osoba od Was miała się skontaktować z SII z Panem Piotrem Ciślakiem ,jednak to jest drugoplanowe z tym płaceniem to nie muszą wszyscy zależy jaki wariant współpracy to od 15 do 25 osób jeśli mówimy o rozszerzonym ,jak za dużo pootwieracie to Wam nie oddadzą kasy a jak SII powie iż niema czasu/ nierealne ale/ ja mu telefonu na komórkę do Pana Piotra nie podałem choć mam, mam nadzieję iż pod stacjonarnym go zastał Te koszty to działania włącznie z reprezentowaniem was na walnym/ jeśli nie wygracie głosowania to dodatkowe koszta i tylko Sad może to zablokować.
    Na razie czekamy co akcjonariusz napisze dzwonił z ukrytego numeru więc nie mogę do niego oddzwonić

najważniejsze musicie szukać akcjonariuszy wszelkimi możliwymi metodami ja proponuję wariant a lub b /choć jestem zwolennikiem telefonu /osoba która od was do mnie dzwoniła ma dać niby ten numer /chyba iż inna osoba którą znacie z forum i macie zaufanie da szybciej /choć zalecam zaczekać jak ta osoba napisze był to chyba nik akcjonariusz

a.Samo wystawienie zleceń jest dobrym pomysłem ,ale należy zrobić tak abyście mieli ze sobą kontakt ,czyli najprościej ktoś z was kupuje nowy starter i podaje numer na forum chyba iż poda numer prywatny wysyłacie smsy z ilością akcji można podać województwo na wszelki wypadek ewentualnych spotkań regionalnych
    b. jeśli nie zdecydujecie się na podanie telefonu / co bardzo zalecam / to proszę założyć wątek gdzie będziecie wpisywali ilość akcji osób co nie sprzedadzą w wezwaniu jednak obowiązkowo każda z tych osób musi podać @ do siebie ,jeśli boi się publicznie podawać swojego @ to otwiera nowego /2 minuty i jest/ pamiętając o włączeniu możliwości odzyskania hasła jak zapomnimy ,tą metodę wybrali na midasie ,na redanie Pan Jacek dał telefon to są teraz najpilniejsze działania oczywiście należy to rozreklamować
    2 Tą informacje należy rozreklamować na forum bankiera ,oraz na innych forum , ktoś musi się tym zająć,odświeżając wpisy na wszelkich możliwych miejscach w internecie,możecie zainteresować prasę wysyłając im @,czy do serwisów internetowych ,każdy artykuł to dodatkowa reklama i nowe osoby, dodatkowo każdy z was zna maklerów ze swoich biur poprosić aby wyłowili akcjonariuszy z większymi ilościami akcji ,wam telefonu do nich nie dadzą ale mogą do nich zadzwonić i powiedzieć o waszej inicjatywie podając im numer do Pana Jacka te osoby same wyślą smsa i przystąpią dla swojego dobra

• Re: konkrety Autor: ~banan [152.72.130.*]
    wlasnie dostalem odpowiedz z SII.

Witam Pana,

SII przyjrzało się sprawie wezwania na akcje TFO. Jak wynika z treści wezwania intencją wzywającego jest wycofanie akcji z obrotu. 

W tym miejscu z punktu widzenia akcjonariuszy mniejszościowych istotne jest to, że nie można przywrócić akcjom formy dokumentu i wycofać spółki z obrotu bez odpowiedniej uchwały WZA podjętej większością 4/5 głosów na WZA oddanych w obecności akcjonariuszy dysponujących minimum połową kapitału zakładowego. Co niezwykle ważne, po aktywności SII oraz Porozumienia Polcolorit w pracach nad przepisami, zmianie uległ próg niezbędny do podjęcia takiej uchwały do poziomu 90% głosów na WZA. Zmiany te zostały podpisane już przez Prezydenta i opublikowane w dzienniku ustaw. Wejdą w życie z dniem 4 czerwca br. To oznacza, że Państwa pozycja w walce o zatrzymanie spółki w obrocie rośnie (oczywiście przy Państwa aktywności na WZA). Patrząc bowiem na obecny akcjonariat TFO (free float), myślę, że akcjonariusze mniejszościowi przy większej mobilizacji i chęci powalczenia o swój interes powinni być w stanie zablokować uchwałę o ewentualnym wycofaniu akcji z obrotu już podczas WZA. Oczywiście kluczowe będą wyniki wezwania i termin WZA, bo dopiero wówczas uda się jednoznacznie ocenić Państwa szanse i szacunkową liczbę głosów niezbędnych do zablokowania uchwały.

Myślę natomiast, że przy naprawdę aktywnej mobilizacji z Państwa strony będzie realna szansa na pokazanie Państwa (mam nadzieję, że skutecznego) sprzeciwu wobec ewentualnego wycofania akcji z obrotu już podczas WZA. Przykład aktywności akcjonariuszy North Coast pokazał, że osiągnięcie takiego celu przy odpowiedniej aktywności akcjonariuszy mniejszościowych jest jak najbardziej możliwe. Przykład Polcoloritu z kolei pokazał, że duża aktywność na forach nawet przy małym freefloacie może przyczynić się do zintegrowania naprawdę znacznej grupy akcjonariuszy, która następnie mimo braku wymaganej ilości akcji skutecznie walczy przed sądem o swoje prawa.

Jako SII możemy oczywiście zaproponować Państwu wsparcie chociażby w postaci reprezentacji akcjonariuszy mniejszościowych na WZA.

Mając na względzie, że na obecnym etapie nie mają Państwo planów zwoływania WZA, dodawania punktów do porządku obrad etc., a najzwyczajniej sprzeciwiają się Państwo planom wycofania akcji z obrotu w tym oferowanej cenie,  to w naszej ocenie najprostszym rozwiązaniem będzie udział akcjonariuszy (tych co mogą) osobisty, a tych co nie mogą za pośrednictwem pełnomocnika na WZA (jeśli będą Państwo zainteresowani  kompleksową pomocą z naszej strony w tym zakresie łącznie z wsparciem  merytorycznym i reprezentacją na WZA, to oczywiście jw. wspomniałem możemy takie wsparcie zaoferować - kwestia warunków współpracy oczywiście pozostaje do ustalenia, ale mogę zapewnić, że w przypadku zainteresowania akcjonariuszy będą one rozsądne, bo nam też zależy, aby właśnie w takich przypadkach tej pomocy inwestorom indywidualnym udzielić i pomóc im w walce o swoje prawa, bo m.in. po to też jesteśmy. Poza tym wszelkie tego typu inicjatywy aktywizacji akcjonariatu mniejszościowego oceniamy bardzo pozytywnie i popieramy).

Na ten moment należy póki co oczekiwać informacji ze strony Zarządu Spółki odnośnie terminu zwołania NWZ, którego przedmiotem będzie m.in. uchwała dotycząca zniesienia dematerializacji akcji.

Jeśli natomiast chcieliby Państwo na dłużej zewrzeć wspólnie szyki (tak jak np akcjonariusze Polcolorit) i mieliby Państwo zamiar, czy to zwoływać WZA, czy też wnioskować o dodanie do porządku WZA określonych punktów porządku obrad itd., to sugerowałbym rozważyć, aby zawarli Państwo wówczas porozumienie. Każdy z Państwa musiałby podpisać wtedy stosowną umowę porozumienia. Zasadne by też było, aby mieli Państwo swojego przedstawiciela, który będzie trzymał pieczę nad działaniami porozumienia (w szczególności będzie pilnował wszelkich kwestii formalnych związanych z komunikacją z członkami porozumienia, kontrolą ilości akcji posiadanych przez porozumienie, czy też z wypełnianiem obowiązków informacyjnych przez porozumienie). Tutaj niezbędne będzie wówczas aktywne zaangażowanie Państwa przedstawiciela/i. Oczywiście możemy Państwu także i tutaj zaproponować kompleksowe wsparcie prawne.

Na tym etapie uważam jednak, że kluczowa będzie Państwa aktywność na WZA, które będzie decydować o zniesieniu dematerializacji akcji. Po zmianie przepisów Państwa pozycja w walce o Państwa prawa bardzo istotnie w tym przypadku wzrośnie. 
  • Re: konkrety Autor: ~m_i_k_e [5.173.121.*]
    Znalazłem (mam nadzieje że dobry adres) do adama rogulskiego z parkietu poprosiłem w meilu żeby zainteresował się naszą sprawą pzdr
  • Re: konkrety Autor: ~inwestorandrzejewski [94.254.242.*]
    Rozmawiałem telefonicznie z Panem Piotrem wszystkim osobą co napisały wysłał tego @ przypominam najważniejsze smsy

Będzie GEST KOZAKIEWICZA ,MINA Przeciwnika bezcenna,WYSYŁAMY SMSA na numer 518 146 202 z ilością akcji
    Wszyscy którzy jeszcze nie sprzedali proszeni są o niesprzedawanie akcji i wysyłanie smsów z ilością akcji na numer 518146202 jeśli ktoś może proszę to rozreklamować telefon jest do pseudonim akcjonariusz który będzie zbierał bazę danych osób zainteresowanych Waszą inicjatywą 
    Dodatkowo proszę aby na razie nie opłacać składek do SII ,gdyż nie będzie potrzeby aby wszyscy płacili / może na jedną składkę złoży się kilka osób ,to są szczegóły techniczne ,zawsze się zdąży wpłacić później jeśli już zdecydujecie się na współpracę z SII .,najważniejsze wysyłać smsy i reklama tego numeru /odświeżać wątki inne fora i inne nawet niekonwencjonalne poczynania nic nie zaszkodzi tylko pomoże ,bez smsów nie wygracie głosowania o wyrzuceniu z GPW A JAK WYGRACIE TO WY ROZDAJECIE KARTY ,uwaga do tych osób co już opłaciły składkę aby przy wysyłaniu smsa z ilością akcji o tym poinformowały w smsie, dodatkowo przy zgłaszaniu ilości akcji jeśli już wcześniej ktoś był i jest nadal członkiem SII to prosimy o tym poinformować ,później z tych osób co się zgłosili wybierzecie osoby które opłacą członkostwo ,ogólnie np będzie was 100 osób a tylko paręnaście osób będzie proszone o opłacenie składki dlatego proszę narazie nie płacić dopiero jak telefonicznie uzgodnicie i wytypujecie osoby jeśli ustalicie za pomoc np,15 składek po 199 zł a już np 10 osób wpłaciło to brakujące dopłacacie i to może być później wszystko zależy też czy zdecydujecie się na pomoc SII ,ważniejsze są smsy z ilością akcji i działania reklamowe nastawione na pozyskiwanie nowych akcjonariuszy którzy wyślą smsa /oczywiście koszt normalny jest tego smsa dla jasności/

Wiec podaje NR TELEFONU – 518146202  zbuduje bazę pewnych osób. 
    W SMS proszę podać ilość akcji, @ do siebie , województwo, imię ew nazwisko i ew cenę jaka Was interesuje  - trzeba wyciągnąć oczekiwania. I niech każdy określi czy kontakt woli via @ czy SMS, ew czy wpłacił do sii lub czy jest gotowy wpłacić. 

Zaznaczam, że w celu potwierdzenia (że posiada się akcje - wróg obserwuje i trzeba go zniechęcić) będę prosił o wystawienie waszego pakietu po określonej cenie na np 2 dni (np 4567 akcji wystawi ktoś po 77,78, kolejna osoba 5678 akcji po 85,23) odznaczę sobie w bazie i tyle. 
    @ potrzebne po to że łatwiej mi wysłać ok 40 @ niż 40 sms – lub ktoś inny. 

Ale zaznaczam nie mam wiele czasu aby pisać jakieś pisma itd - o to poproszę kogoś innego może wśród nas jest jakiś mecenas prawnik, prokurator?. Ja jestem zapracowany (poza tym dom rodzina itd) i średnio mam czas na jeszcze dodatkowe cuda a uważam, że trochę już zrobiłem.. Tyle mogę zaoferować od siebie. 
     Trzeba też wyznaczyć kogoś do kontaktu z sii nawet w formie @, po co oni mają czytać w pomniejszym okresie 100 maili jak mogą przeczytać 2 czy 3 - za obsługę płacimy przecież z tych składek. 

Polecam poczytanie wątków o Midasie i Redan tam też się organizują, jeszcze jedna firma była co już nie jest na GPW ale zapomniałem

Ktoś się do jakieś roli zgłasza poczuwa? Czy głównie mi zależy. 
    potrzebne osoby do pisania do sii
    osoba do rozpropagowania akcji na forach itd
    osoba która próbowała by dotrzeć do maklerów - może ktoś zna i dopyta jak przekazać akcjonariuszom info 

Panie prezesie będziemy walczyć o WK + % bo zapowiada się bardzo dobrze i stąd ten skup. Nie po to ktoś trzyma akcje kilka lat aby zarobić tyle co na lokacie :)
    To co się ostatnio działo, z premedytacją dążenie do obecnej sytuacji było świadomie i zaplanowane. Ja mogę iść nawet do sądu nie widzę problemu. 
    Po prostu liczę na uczciwe traktowanie w biznesie. 

Nikomu źle nie życzę, ale tak w biznesie nie powinno się traktować wspólników.  Wiem jak pozostanie na giełdzie i będzie dalsze zaniżanie to mając 5% w stowarzyszeniu można wezwać własnego rewidenta itd z dalszymi konsekwencjami włącznie. 

• Re: konkrety Autor: ~m_i_k_e [188.33.199.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/26,1476177-SII-wesprze-mniejszosciowych-akcjonariuszy-TelForceOne.html

Witam, dostałem maila od Pana Adama Rogulskiego z parkietu że przekazał mojego maila do Pani Uli Zielińskiej która zajmuje się TFO. Ale jak jest napisane w artykule na parkiecie wiele osób wysłało do nich wiadomość i się zaangażowało, Gdyby ktoś chciał przesłać jakieś info do Pani Uli oto mail urszula.zielinska@parkiet.com.
  • Re: konkrety Autor: ~takitam [94.254.227.*]
    Tez do niej pisałem i tez mi odpisała :)
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.