I wszyscy żyją nadzieją, że ktoś wyżej te akcje odbierze Ciekawe Nawet zarząd kupował po max 0,50 Czemu wyżej już nie? Wyżej niech ulica dźwignie...Nic nie ruszyło kursu a zyski są, za chwilę znaczący wzrost aktywów, dywidenda. Poczekamy Zobaczymy Ogłoszona dywidenda a może lepszy dla drobnych byłby skup akcji własnych...
Myślę, że skup byłby jednak lepszy To głównie zależy od ustalonych widełek skupu i ilości Resztę "robi" rynek Co lepsze dywidenda 3 gr czy skup powiedzmy do ok 0,80- 0,90 zł ? Myślę, że b szybko kurs byłby powyżej.
Z punktu widzenia firmy bez sensu . W wolnym obrocie około 800-900tys akcji i to właśnie te akcje pozwalają wycenić firmę a to jest potrzebne np do kredytowania czy ewentualnej emisji obligacji i / lub zastawu.
Wszystko ma dobre i złe strony Ktoś pisze, że przemieliło sie tyle i tyle akcji , niby cały ff Pytanie ? Co z tego wyniknęło dla kursu ? No właśnie A zapewniam , że gdyby ogłosili skup powiedzmy 250 tyś szt do 1 zł to kurs byłby dużo wyżej tej wartości w dwie może trzy sesje. Później pewnie zjazd ale poziomy dużo wyższe. Wiadomo taki "ubytek" akcji ma wpływ na płynność ale i z obecnym ff jest z tym kiepsko. Brak zainteresowania spółką Może zbyt mały biznes
z punktu widzenia spółki chyba bez sensu to juz lepiej dla nich jakby nową emisje zrobili i zyskali kapitał, bufor do władzy nad firmą mają spory, a generalnie to na NC są małe spółki, KPI moim zdaniem rozwija się dobrze, stabilnie do przodu
Przemieliło się 500 tys i nie widzisz efektu ? Po pierwsze są nowi właściciele akcji i oby nie takie marudzi jak ci z ostatniego roku ;) to raz a dwa to skok wartości z 40 na 56 gr i po drodze zaliczone 70gr - mało ? W takim tempie strach pomyśleć o końcu roku
Przy tak niskim ff ten skok o którym mówisz uznajesz za znaczący ? Skoro tak, ja tam mam zdanie przeciwne. Spółka ciekawa, warta zainteresowania. Rynek jednak uważa inaczej albo nie zauważa.