• raport Autor: ~razdwatrzy [91.241.41.*]
    jutro raport, jakieś oczekiwania??
  • Re: raport Autor: ~Proba [188.146.78.*]
    Zaprzestanie działalności.
  • Re: raport Autor: ~lampka [62.233.131.*]
    najważniejsze informacje z raportu:
    W raportowanym okresie została uiszczona wpłata na objęcie akcji serii H. Podwyższenie kapitału jest w trakcie rejestracji w
    Krajowym Rejestrze Sądowym. Z informacji otrzymanych z Sądu wynika, że to kwestia najbliższych tygodni.
    Po rejestracji akcji serii H przez Sąd będą one stanowiły 56,87 % w kapitale akcyjnym spółki i w ogólnej liczbie głosów.

Nowe produkty będą opracowywane samodzielnie bądź w ramach docelowej Grupy Kapitałowej. Ta współpraca już się
    rozpoczęła, choć dzieje się to w sposób nieformalny.
  • Re: raport Autor: ~nn [89.73.105.*]
    Zastanawiałem się wczoraj czy nie wejść po 0,07, czekam z kupnem już trzy miesiące, ale wstrzymałem się. Myślę, że ta cena utrzyma się przez jeszcze przez jakiś czas (2,3 tygodnie). Spróbują w tym czasie zarobić gdzie indziej.
  • Re: raport Autor: ~razdwatrzy [145.237.2.*]
    myślę, że nie zdążysz, popyt się buduje. Mam nadzieje, że wystrzeli szybciej
    Z tym popytem to przesada. Był,owszem, wczoraj i jeszcze dzisiaj rano na 0,06, ale zaczął się wycofywać a w zamian pojawiła się podaż na 0,07. I kurs znów może wrócić na 0,05. Dlatego uważam, że mam jeszcze trochę czasu.
  • Re: raport Autor: ~razdwatrzy [91.241.41.*]
    niestety możesz mieć rację
  • Re: raport Autor: ~waszka34 [95.160.244.*]
    "Stety", "niestety" tyle zostało :-), a na moje oko to za parę tygodni tu będzie szał jak sąd zarejestruje nowe akcje będzie wyścig po tanie akcje.
  • Re: raport Autor: ~razdwatrzy [91.241.41.*]
    i obyś miał rację
    Też uważam, że po rejestracji nowej emisji będzie mocny ruch w górę i obserwuję. Ale chcę wejść jak najpóźiej, żeby nie zamrażać gotówki. Udało mi się wyłapać ostatni moment, żeby wskoczyć w Laurena po 0,11 to i może tu będzie podobnie.
  • Re: raport Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Ja też chcę aby wreszcie zaczęło odrabiać straty, ale czy będzie rosło?
    Jak sądzicie, dlaczego miałoby zacząć?
    Jesteś Gerg na tej spółce od dawna i sam pisałeś bodajże po ogłoszeniu objęcia emisji, dlaczego cena powinna iść w górę. Ale skoro pytasz to odpowiem.
    Spółka miała poważne problemy i kurs wylądował bardzo nisko. Ale po wejściu inwestora, wpłata za akcje nowej emisji została potwierdzona w raporcie, ma szansę odbudować się. Będą prawdopodobnie zmiany w zarządzie, może odwrotne przejęcie. To jest wystarczający powód, żeby kurs zaczął powoli odbijać. Zmiany na plus mogą też przyciągnąć kapitał spekulacyjny, który będzie chciał wykorzystać sytuację w krótkim terminie. Ten kapitał pewnie już jest przyczajony ze sporą ilością akcji kupionych w okolicach 5-6 gr. i tylko czeka na dobry moment na rozbujanie kursu.
  • Re: raport Autor: ~LLU [5.172.252.*]
    Czyli raczej spekulacja pod przyszłość. Szkoda że z poziomu 5-7 gr a nie np. 10-14 a nawet 15-21.
    Fakt wejścia, a właściwie ujawnienia się, inwestora branżowego nie jest spekulacją pod przyszłość tylko realną szansą (w biznesie nie ma nic pewnego) na poprawę sytuacji spółki. Jak to się stanie, powody do wzrostów będą namacalne.
  • Re: raport Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Wiesz, to nie jest tak, że zapomniałem o swoich argumentach. Zwyczajnie pytam, bo 
    1. przecież nie wiem wszystkiego
    2. mogę się mylić.
    Tymczasem obecne ruchy są mocno spekulacyjne. A szkoda, bo kiedyś firmę wyceniano na 1 zł za akcję. Teraz będzie prawie 3-krotne rozwodnienie wartości poprzez 50 mln emisji. Z drugiej strony wejście w systemową kooperację.
    Gdyby tylko odzyskano werwę z dnia debiutu i podobne szanse rozwojowe istnieje logiczne uzasadnienie do powrotu na jakieś 33 grosze albo lepiej.
  • Re: raport Autor: ~rr1095 [195.216.250.*]
    Przecież to prawdopodobnie będzie montownia i zaplecze dla innej firmy (i to raczej średniej wielkości firma bo duże mają swoje centra produkcyjne i nie potrzebują Luximy) - nie po to będą zlecać Luximie żeby ta firma zarabiała (i przy okazji dzieliła się z udziałowcami) tylko żeby właściciel mógł sobie pieniądze wyprowadzać. Przynajmniej ja bym tak zrobił ( i przy okazji trochę odchudził z etatów)....
  • Re: raport Autor: ~lalala [46.77.124.*]
    Ja mam oczekiwania tak minimum 21 groszy. Dlaczego? Bo lubie i 3 i 7 bo tak ze 3 x to 7 groszy
  • Re: raport Autor: ~Proba [188.146.137.*]
    Mnie zadowoli 3,80.
  • Re: raport Autor: ~razdwatrzy [145.237.2.*]
    dzisiaj chociaż obrót się pojawił :)
  • Re: raport Autor: ~lalala [46.77.124.*]
    A co, oczekujesz scalania 10:1?
[x]
LUXIMA 0,00% 0,01 2018-11-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać