400k...skąd Ty tego tyle nabrałeś???Ciężko będzie sprzedać....małe obroty,po publikacji dobrych wyników wolumen w piątek 111k...Ludzie pakują kasę w takie padliny jak Petrolinvest , Hawe,itp,a tu dobra spółka z wynikami niedoszcowana....
O emisję pewnie zabiegają skotniccy i kwestia jest cena emisji czy to może będzie wyżej niż poprzednia bez prawa poboru to było w granicach 70 gr po scaleniu tj 7 zł.... Najniżej myślę 50 55 gr czyli po scaleniu około 5,50,,..emisja nie służy żadnej akwizycji i rozwojowi tylko chodzi przejęcie jak najtaniej pepeesu obym się mylił i wyszło nam drobnym jednak na dobre w postaci kursu akcji dziś 19 walne mam nadzieję zdecyduje i niebawem się dowiemy.... Tyle trzymałem 1 dzień poczekam
Projekty uchwał są na stronie PPS-u....cena emisyjna 0,50 zł i od 15mln do 40 mln nowych akcji....będzie tak jak piszesz...przejmą spółkę za mniej niż 50% jej WK. Właśnie przed chwilą pojawiło się duże zlecenie K po 0,56 zł....wygląda na to ,że będą bronić kursu lub chcą dokupić i skorzystać z PP.
do emisji jeszcze ponad pół roku mogą sobie spokojnie zjeżdzać ...to przecież nie jest dla drobnych tylko pod przejecie spólki za pól ceny.....pod skotnickich
Puknij się Ty koleś,bo ciężko kapujesz....scalenie nam na goowno potrzebne...nic nam nie daje,a akcje za warranty nas nie interesują....nie o tym tu piszemy.....
Ot, Walne się odbyło, kasę pobrali, a: Zwyczajne Walne Zgromadzenie odstąpiło od podjęcia uchwały o upoważnieniu Rady Nadzorczej do przyjęcia tekstu jednolitego statutu Spółki oraz od podjęcia uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji z prawem poboru nowych akcji zwykłych na okaziciela, oferty publicznej akcji nowej emisji, ustalenia dnia 10 października 2016 r. jako dnia prawa poboru akcji nowej emisji, dematerializacji oraz ubiegania się o dopuszczenie i wprowadzenie praw poboru, praw do akcji oraz akcji nowej emisji do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. oraz zmiany Statutu Spółki.
, czyli jest po staremu :). Moim zdaniem brak emisji na inwestycje jest dobrą wiadomością, bo widocznie nie ma takiej potrzeby gdyż mają zbyt na skrobię, więc kasa na nie się znajdzie z zysku. Ostatnio wyczytałem w PB, że oni sporo skrobii do Wietnamu eksportują, a to już bliziutko Chin:). Pewnie rozbudowa mocy produkcyjnych to właśnie pod ten kraj.
Ktos zlozyl taki wniosek , aby zrobic troche zamieszania. Walne nic nie zmienilo . Tylko coraz wiecej kompetentnych osob w radze nadzorczej !!! Zle to widze , zamiast wzorostow beda spadki!
Dnia 2016-05-21 o godz. 17:41 ~Yyyyyy napisał(a): > Ktos zlozyl taki wniosek , aby zrobic troche zamieszania. Walne nic nie zmienilo . Tylko coraz wiecej kompetentnych osob w radze nadzorczej !!! Zle to widze , zamiast wzorostow beda spadki!
To powyższe mi się jakoś kupy nie trzyma. Coraz więcej KOMPETENTNYCH osób w spółce, spółka poprawia wyniki, a Ty o spadkach - a kiedy będę tu w końcu wzrosty odzwierciedlające poprawiające się wyniki spółki?
Dnia 2016-05-22 o godz. 17:25 ~Yyyyyy napisał(a): > To tez się kupy nie trzyma , wzrost zysku , dobre wskaźnik rentowność itd , a kurs akcji jakoś nie rośnie moze odp dlaczego ?????
Jak sam nie znasz odpowiedzi na moje, prawie identyczne, pytanie to skąd ja mam znać odpowiedź na pytanie, które (prawie) sam zadałem? Żebym wiedział na 100% to bym nie pytał. Mam przeczucie, bo o pewności to tu nie może być mowy, że kurs giełdowy PPS ma jednak bliżej do wzrostu niż spadku, a przemawiają za tym wymienione już między nami argumenty plus to, że jednak ktoś te akcje kupuje i nie robi tego po 50 sztuk dziennie.
Dnia 2016-05-23 o godz. 15:08 ~celny napisał(a): > do tego wszystkiego trzeba jeszcze dodać, że FF jest już poniżej 20%
Patrząc na akcje obecne na ostatnim Walnym to FF jest nawet nieco niższy niż 20%, ale to akurat jest dobry argument tak do wzrostu kursu jak i jego spadku :).
Super sprawą przy tej spółce jest to, że pokazywane rynkowi raporty finansowe w ostatnim roku (czy jakoś tak) pokazują poprawę w finansach spółki i to jest bardzo miłe dla oka osoby będącej akcjonariuszem, ale obserwując też w około rocznym okresie zachowanie się PPS na parkiecie to już nieźle szarga nerwy - niby ktoś te akcje podkupuje, ale robi to w sposób, który drażni innych (wahadło...dreptanie w miejscu prawie, krok do przodu i krok w tył)...czekających na jakiś sensowny kurs tych akcji, bo 50gr to zdecydowanie za nisko i za blisko alertów. Zauważyliście jak się wskaźniki rynkowe tutaj poprawiły? Tu -> http://www.biznesradar.pl/wskazniki-wartosci-rynkowej/PEPEES
Dziś już 0.53 zaraz bedziemy poniżej odbicia, szok może posiadanie tych akcji nigdy nie przyniesie zysku, przecie wyniki się poprawily, może ktoś to w końcu wytłumaczyć ???
Jaka może być odpowiedź na pytanie: czy tu działa animator, czy może ktoś po cichu zbiera akcje na niskim poziomie? Nic nie sugeruję, a po prostu to mnie zastanawia.