Dobrze,że nie kupiłem....może dzięki moim wpisom kilku osobom z tego forum też zapaliła się w umyśle lampka ostrzegawcza.Wszyscy którzy dali się nagonić i kupili pod dywidendę.... stracili.
Zysk spadł, poza tym nie jest tak źle. Jednak po tym, jak po ogłoszeniu infa o wielkiej dywidendzie kurs ani drgnął, a jakiś cwaniak cały czas sypał tysiącami akcji było wiadomo, że trzeba stąd spierniczać. Zresztą, teraz już też zaczyna podsypywać towar, tylko branie będzie miał zdecydowanie mniejsze. Ale co wywalił przed dywidendą w rynek, to jego.
jerry - piszesz głupoty, kto stracił że kupił przed dywidendą ? Kurs został odcięty i nawet urósł a dywidenda wpłynie na konto za tygodnie. Co do wyników to poniżej załączam cytat co napisałem pod innym wątkiem, pamiętaj że wyniki to nie tylko zysk netto, bo co z tego jak będzie zysk jak nie będzie gotówki bo ktoś nie zapłaci, tutaj mamy 3,77 mln euro zysku a wpłynęło od klientów 5,808 mln euro - to jest podstawa, oni maja 623.000 euro amortyzacji za wiatraki czyli jest koszt tylko księgowy bo faktyczny został poniesiony wcześniej. Moj wpis
;Oczywiście mogłyby być lepsze wyniki ale ... : zysk w przeliczeniu na złotówki jest niższy o 6,1 mln czyli obecna c/z to tylko 4,28 !!! jak na spółkę dywidendową to prawie darmo, trudno aby zawsze było 18% stopa dywidendy ale 15 % jak będzie to też super. Mnie cieszy unormowanie przychodów a słabiej wiało i 500 tys Euro mniej z wiatraków było, ale bilans ładny bo kredyty spadły o 7 mln euro, zobowiązania spadły o 9 mln euro przy spadku obrotowego kapitału 5,5 mln euro, przepływy operacyjne czyli najważniejsze w firmie wzrosły do 5,808 mln euro z 1,900 mln euro czyli 200 % wzrostu, gotówka wzrosła do 18 mln euro z 8 mln euro czyli o 10 mln euro. Czy te wyniki są złe ? Wszystko w firmie się poprawiło poza zyskiem netto i odrobinę przychodami ale to wiemy że był spadek cen energii więc jest bardzo dobrze.
Drodzy i mądrzejsi koledzy. Zapytuję,żeby zakończyć ostatecznie sprawę podatku od tych 0,805 E. Dostanę w złotych,tak? A o 15%,czy 19% mniej? Jak o 15%,to czy w PIT- 38 za 2016 r. mam coś wpisywać? Sorry,ja łopatą na co dzień robię.
Cos w tym jest za wczesnie brane... ale spokojnie kto w pore sie ewakuowal ten ma pocieszenie... przypomnijcie sobie otwarcie z 1485 akcji co nagle zniknelo... jak myslicie kto sprawdzal popyt? 3 eba uwazac jak cholera... 12.83 - 13 z hakiem poziomy do brania...a te sztuczne branie to przewalanie jeden kupi i wystaw na poziomie kupna... tak robia zeby wzbudzic "zainteresowanie"...traca tylko prowizje i zjezdzaja coraz nizej i nizej... ogolnie powoli mozna zbierac... ale pakiety spokojnie... pozdrawiam wyjadaczy zlotowek i kawoszy... EC2 czeka...:p
Rozliczasz pozostałe 4% z fiskusem albo robisz zwrot z Litwy (polecam bo w EUR). Dywidenda wpływająca do PL powinna zostać przeliczona po kursie uśrednionym NBP. Mam te akcje parę lat. Mogliby wypuścić jakieś złe infa wreszcie ze spółki, to może paru naiwniaków wysypie się jeszcze taniej. Bo ten raport nic w sumie nie znaczy - zdywersyfkowali dostawców, czyli poświęcili część zysku dla stabilności wpływów.