• jest raport Autor: ~kiki [89.73.126.*]
    http://gpwinfostrefa.pl/espi/pl/reports/view/3,320853
  • Re: jest raport Autor: ~M_Józefina [217.153.175.*]
    "Pogorszenie wyników działalności w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego było związane
    z odnotowanym przez Grupę spadkiem wartości sprzedaży, głównie w segmencie oprogramowania oraz
    związanych z nim usług, spowodowany po części zmianą zasad licencjonowania oprogramowania
    Autodesk. Warto jednak zauważyć, iż okres porównawczy (pierwszy kwartał 2015 roku) był najlepszym w
    historii Grupy, więc mamy tu także efekt wysokiej „bazy”. Znaczący spadek sprzedaży Grupa zanotowała
    także w segmencie usług inżynierskich, gdzie realizowane są obecnie umowy długoterminowe, w którym
    Grupa wykazała stratę z działalności w I kwartale 2016 roku. W pierwszym kwartale rozpoczęte zostały
    rozmowy z kilkoma znaczącymi klientami dotyczące nowych projektów usługowych oraz sprzedaży
    oprogramowania, których rozpoczęcie planowane jest w drugim kwartale 2016 roku. Jednakże z uwagi na
    procesy przetargowe, a także wewnętrzne procedury zakupowe u klientów, prawdopodobne jest, że
    efekty tych działań widoczne będą w wynikach Grupy w drugiej połowie roku."
  • Re: jest raport Autor: ~Yes [31.182.95.*]
    Raport bardzo poprawny, w porównaniu do wysokiej bazy i najlepszego 1 kwartału w zeszłym roku z ponad milionem, zysk prawie 700 000 za poprzedni kwartał jest bardzo ok. No i pamietać trzeba, że teraz będą inaczej sprzedawać i rozliczać-licencja będzie na dany okres, a nie dożywotnio,a to duży plus dla firmy...udanego weekendu:)
  • gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~rara [77.112.150.*]
    Firma chociaż mniej zarobiła niż rok temu to względem lat poprzednich i tak jest super, jeszcze dodam a ...... umowa o dofinansowanie? i reszta tzn pewna umowa podpisana z pewną firmą na ładną sumkę na projekt..... oj.. będzie się działo. i zwóćcie uwagę na wzrost kapitalizacji spólki o 0,5 mln zł. to jest dobre info i czekam na 4 zł do końca roku (jak nie do końca wakacji)
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~Jurul [37.190.176.*]
    moja 1 osobowa firma w 2015 r zarobila ponad 200tys netto...
    a wy piszecie ze Procad jest ok?????
    kto będzie kupowal od nich drogiego Autocada  jak jest chinska podrobka ZWCAD za 1800zl..?
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~Super_CAD [94.254.129.*]
    Kazdy podmiot który nie będzie chciał wypaść z gry w związku z bimem i związany jakoś z działką zamówień publicznych.
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~Akcjanariusz [217.153.175.*]
    Myślisz że zamawiający będzie weryfikował soft u wykonawcy? Oba programy zapisują w formace DWG
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~qwer81 [77.112.175.*]
    200 000 zysku netto i siedzisz na forum? A z tego co wiem, to zwcada już nie kupisz legalnie bo przegrał sprawę z autocadem o nielegalne kopiowanie sysytemu.
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~zgaga [178.43.105.*]
    ale coś tu cicho o tym że spadły zobowiązania długoterminowe oraz znacznie krótkoterminowe ,to pewnie kasa z mm wpłyneła.
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~rara [77.112.150.*]
    piszę przecież że raport jest pozytywny, wystarczy popatrzeć na przepływy pieniezne które oznaczaja też REDUKCJĘ ZADŁUŻENIA , nie rozumiem dlaczego w poniedziałek miałoby spaść, jak by się tak stało to znak że mamy samych "madrych" graczy. Zysk netto 510 tys zł, przychody to 14 mln zł i teraz .... zobowiazania długo terminowe spadły o 100 tys zł, krótko terminowe o ........ uwaga 5 mln zł , kapitał własny wzrósł o 500 tys zł. do 18 700 mln zł,
    czyli nie licząc spłat itd to firma zarobił a na czysto

510 tys + 500 tys + 5 mln = 6 mln zł za kwartał. = 2 mln zł /miesiąc. a brakuje infa o dofinansowaniu i nowej umowie z firma X. tak więc kurs na poniedziałek? 2,..... zł i takie jest moje zdanie
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~Piotr [94.254.193.*]
    Bardzo słuszna uwaga,poświęciłem niestety część swojego czasu na prośbę o nazwę firmy i wrzucenie screena z akcjami,które posiada...Gość pojawia się nagle od co najmniej 2 lat i robi za znawcę spółki,i której ma mgliste pojęcie lub udaje,że nie ma i chce kupić tanio...widzę,że i tutaj już brak leszczy,bo niewiele akcji poszło od rana po braku raportu, a Yes doskonale wyjaśnił termin na jego przedstawienie...Skoro nikt(oprócz drobnicy z 2000 akcji) się nie nabrał,to znaczy, że Jural (nowy na forum) musi knuć troszeczkę...Dzieciarnia i tyle
    Jurul,widzę że nowy tu jesteś,to już nie gra z naciąganiem na spadki między wierszami...podaj nazwę Twojej firmy
    I jeszcze jedno...pokaż screena z akcjami,które posiadasz,bo jeśli nie posiadasz,to wpis ma tylko jeden cel,wiesz jaki...czas na dowody,a nie na dywagacje dla leszczy...jeśli nie masz akcji,lub nie wrzucisz screena nie widzę sensu Twojego pisania,bo akcjonariusz to ktoś kto rozumie i szanuje "swoją" w części firmę i to go odróżnia od naciągacza,który po taniości chce kupić
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~Tom [83.30.97.*]
    Przeciez wszyscy wiemy, ze kazdy kto dzis nie kupil albo sprzedal wczoraj bedzie caly weekend siedzial na forum i naganial na spadki zeby zdazyc kupic tanio w poniedzialek

A fakty sa takie ze 3 zl niebawem
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~demurrall [46.77.124.*]
    Zwcad niby ma być lepszy niż Autocad? Bo zapisuje w dwg i jest tańszy? :D:D zaprojektuj coś najpierw.
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~rara [77.112.150.*]
    ja używałem autocada i innych i powiem ze łątwośc obsługi i intuicyjność w autocadzie jest sporo na plus. duże wzrosty przed nami, jak nie teraz to za miesiac dwa, ale te 3 zł będzie za akcję
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~kc [178.217.249.*]
    co wynika z wykresów ? może to spaść w okolice 1,70 zł.?
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~kc [178.217.249.*]
    co wynika z wykresów ? może to spaść w okolice 1,70 zł.?
  • a wynika 3,4 zł Autor: ~rara [77.112.150.*]
    to cena porównawcza, formacja wzrostowa na najbliższą sesję, w okolice myslę 2-2,1 zł.
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~Jurul [213.136.241.*]
    zwcad w wersji 2D przynajmniej niczym sie nie rozni od autocad a kosztuje 5 razy taniej...
    a co do ceny akcji.... zaklinacie rzeczywistosc a kurs stoi i nawet spada !!
    a co do zyskow... nie chcialbym nikogo zalamywac ale np 2 lata temu mialem zysk 300tys netto.... wiec tutaj to maja zalosny zysk !
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~mike [81.18.207.*]
    tak tak wiemy wiemy, najpierw miales 200 tys teraz 300 tys,.. za par dni napiszesz, ze sam zarabiasz miliony ale siedziszs na forum bankiera :D:D hahah co za ludzie

• Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~Jokis [217.173.190.*]
    ~Jurul@ żałosny to ty jesteś trolu
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~SuperCAD [88.156.4.*]
    W tym twoim programiku to możesz zaprojektować budę dla kur, które szczać prowadzasz, a nie przymierzać się do projektów z BIM;p
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~rara [188.146.2.*]
    gostek nie rozumie czym są programy płatne typu autocad , architect itd, cena za pierwszy to 5-10 tys zł za drugi 100tys zł w zwyż itd. cena po coś jest, Solid works też kosztuje min 20 tys zł , do autcada masz autcad inventor 3d masakra, trudne progamy ale dla kumatych proste, ale jak ktoś nigdy nie miał, nie używał takiego czegoś to sorry. Ja legalnie miałem autocada i solidworksa więc wiem co mówię.
    akurat moja praca jest w ZWCADzie... od 10 lat !  branza telekomunikacyjna wiec 2D nam wystarcza.. moi wszyscy znajomi uzywaja ZWCAD...
    a co do zarobkow.... oczywiście  ze mam takie dochody.. a na giełdzie gram   bo jestem hazardzista...  a wy się z tego utrzymujecie?? watpie....
    może nie jestem  dobrym graczem.. mam strate 40tys w ciągu 4 lat..
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: nowy- [178.37.227.*]
    >>mam strate 40tys w ciągu 4 lat..

Po co grasz na giełdzie!!! Lepiej byś dał biednym.Mnie nie stać na takie straty, a gram na giełdzie, aby sobie nieco powiększyć dochody, a nie dla hazardu! Tobie też tak radzę, albo sobie daj spokój i naprawdę wspomagaj biednych - to da więcej satysfakcji i dobrego samopoczucia. Mówię bez ironii.
    dla twojej informacji.. trollu ! w ZWCAD zaprojektowano caly projekt Internet Polski wschodniej.... za kilkadziesiąt milionow...
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~rara [188.146.2.*]
    nie zmienia to faktu że do AUTO CADA mu daleko. nie rozumiesz co czytasz. ŻAL.PL
    ale pokazuje ze autocad to elitarny produkt.... i malo popularny niestety...
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~TikTak [81.219.176.*]
    Nie dziwię się że masz stratę 40k (jeśli wogóle to prawda) skoro tutaj papier ewidentnie wystrzeli a ty się spierasz jak dziecko, kupuj plotki sprzedawaj fakty i nie walcz z trendem a bedziesz zadowolony
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~VGA [31.2.64.*]
    Tylko żeby podbić kurs trzeba zacząć skupować akcje albo nastroje wśród inwestorów muszą się zmienić szaleje bessa każdy liczy się z kasą i tak szału nie będzie mimo dobrych raportów
  • Re: gratuluje tym co sprzedali, super Autor: ~TikTak [81.219.176.*]
    po co firma ma podbijać kurs jeśli nie z właścicieli chce się pozbywać akcji?

oni robią swoje, a kurs sobie dryfuje
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.