• Wyniki za I Q Autor: ~vvvv [82.177.83.*]
    w poniedziałek wyniki
    myślę że dobre
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~pluto [78.10.132.*]
    To wszystko zależy od oczekiwań . Żeby kurs wzrósł znacznie muszą być bardzo dobre wyniki , a bardzo dobre to dynamika wzrostu przychodów i zysku czyli co najmniej 6 mln zysku...W co wątpię . Może w wynikach za II kw.
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~Wololo [5.60.227.*]
    5 milionów zysku będzie wspaniałym wynikiem jednym z najlepszych jakie spółka wypracowała pozwalającym z optymizmem patrzeć w przyszłość ponieważ dzięki 500+ drugi kwartał będzie jeszcze lepszy, dodatkowo 5 milionów na kwartał to dużo powyżej tego co BOŚ przewiduje w swojej rekomendacji dla VIN w 2016 roku, przy zyskach 6 milinów zł na kwartał to VIN powinien kosztować jakieś 14-15 zł.
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~artat [81.190.229.*]
    spokojnie, bez podniecania się. zysk na poziomie 3,5-4 mln będzie bardzo okej. poza tym ważniejsze jest czy utrzymują poziom przychodów i czy aktywa obrotowe znowu urosną, czyli czy kupili w 1 kwartale nowe wierzytelności. chociaż w sumie i tak obsługa już posiadanych portfeli daje spółce roboty na 2-3 lata.
    Zysk ok. 5 mln był za IV kwartał i nastąpiło wybicie czyli wszystko już w cenach co widać po dzisiejszym kursie...
    Czyli tak jak napisałem niedługo test wsparcia 6,40..Tak to widzę..Za dużo tutaj było naganiaczy na wzrosty..
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~Wololo [5.60.227.*]
    6.40 i tak brzmi lepiej niż 4 zł o których pisali marzyciele przed poprzednimi wynikami.

https://www.bankier.pl/forum/temat_dalej-marzycie-o-10,19936259.html

• Re: Wyniki za I Q Autor: ~darejos [5.172.247.*]
    Jak komentować takie wywody?....
    Spółka jest skrajnie niedowartościowana, c/z = 5 a zakładany jest wzrost zysku r/r, więc wskaźnik przy obecnym kursie jeszcze się obniży a mimo to cena akcji powinna spaść o 10%?!
    Tu nie ma żadnego naganiania, tu jest w kółko powtarzanie i wręcz marudzenie,że kurs jest tak nisko. I ja takie "marudzenie" rozumiem. Bo to się w głowie nie mieści, żeby spółka niezadłużona, z rosnącymi od lat wynikami i taką płynnością była tak nisko wyceniania!! I wciąż powtarzam, że jest jedno jedyne wytłumaczenie - zbyt niska stopa dywidendy. Tylko to może tłumaczyć takie dyskonto w stosunku do spółek z branży. Ale i tak jest ono ZDECYDOWANIE za duże!!!
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~Sławek [109.199.11.*]
    Zawsze może istnieć prawdopodobieństwo że ktoś na siłę trzyma kurs w celu np. przejęcia.
    Kapitalizacja vindexusa jest tak śmiesznie niska że może
    stanowić np. łakomy kąsek dla takiego molocha jak kruk
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~Axaa [89.78.58.*]
    Kurs Vindexus jest zdecydowanie za niski.Nie potrafię tego wytłumaczyć/może zbyt niska dywidenda, może zbyt mała płynność, może spółka jest zbyt mała/ ale nie zgodzę się z opiniami że ktoś/KTO??/ trzyma kurs wedzidłem/Śmieszne!
    Spólka nie zadłużona z P/E w granicy 4,8 a rynek wycenia ją na 6,8-7.05pln.
    A tak notabene: spółkę stać na dywidendę 1-1,2pln na akcję; nie wiem dlaczego zarząd jest tak oszczędnie ostrożny :))
    Dnia 2016-05-13 o godz. 18:09 ~darejos napisał(a):
    > Jak komentować takie wywody?....
    > Spółka jest skrajnie niedowartościowana, c/z = 5 a zakładany jest wzrost zysku r/r, więc wskaźnik przy obecnym kursie jeszcze się obniży a mimo to cena akcji powinna spaść o 10%?!
    > Tu nie ma żadnego naganiania, tu jest w kółko powtarzanie i wręcz marudzenie,że kurs jest tak nisko. I ja takie "marudzenie" rozumiem. Bo to się w głowie nie mieści, żeby spółka niezadłużona, z rosnącymi od lat wynikami i taką płynnością była tak nisko wyceniania!! I wciąż powtarzam, że jest jedno jedyne wytłumaczenie - zbyt niska stopa dywidendy. Tylko to może tłumaczyć takie dyskonto w stosunku do spółek z branży. Ale i tak jest ono ZDECYDOWANIE za duże!!!

Nic dodać , nic ująć. Trafione w 10tkę:)).Myślę jednak że rynek nadrobi swoje niedopatrzenie ! I to szybko!
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~artat [81.190.210.*]
    jutro już nikt nie utrzyma kursu na tym poziomie. po raporcie (moim zdaniem 3-3,5 mln zysku) rozpoczynamy atak na 8 zł.
    Dnia 2016-05-16 o godz. 15:36 ~artat napisał(a):
    > jutro już nikt nie utrzyma kursu na tym poziomie. po raporcie (moim zdaniem 3-3,5 mln zysku) rozpoczynamy atak na 8 zł.

Rozumiem że zaczniesz kupować pakietami po coraz wyższej cemie:))
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~prezes [37.152.19.*]
    Jak będą wyniki 3-3,5 mln to będzie spadek, tutaj wyniki powinny być 4,5 - 5 mln , takie mieli w 3 i 4 kw a maja ciągłą poprawę wyników.
    Sz.Panie Prezesie.Aby był taki progres wyników jak Pan pisze to spółka po kilku kwartałach powinna wywindować wyniki na wyżyny wyżyn.Wie Pan doskonale że aby był stały progres, to musi być spełnione wiele czynników.Jest to mała spółka ; ale mocno NIEDOSZACOWANA przez rynek pod względem ceny akcji/ Rośnie stabilnie , wyniki lekko lepsze z kw/kw i tak trzymać.
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~artat [81.190.210.*]
    jesli będzie powyżej 4 mln zysku to będę mile zaskoczony. trzeba pamiętać, że 1 kwartał jest najsłabszy w branży. wzrost zysku o 10% czyli okolice 3,5 mln będą dla mnie w porządku. wszystko co powyżej będzie świadczyło o tym że spółka nabiera rozpędu.
    no i ważne będzie jaki zobaczymy poziom aktywów obrotowych
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~grek [5.172.238.*]
    jest blisko 4,2. ogólnie rewelacja raport!!!!!
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~papa [178.235.139.*]
    jest 4174
  • Re:przychody w górę, zysk a górę ,zobowiazania w dół. JEST OK!!!!!!!! Autor: ~grek [5.172.238.*]
    j.w
  • Re:przychody w górę, zysk a górę ,zobowiazania w dół. JEST OK!!!!!!!! Autor: ~artat [81.190.210.*]
    wyniki trochę powyżej moich oczekiwań co cieszy. cytat z raportu:
     """Wyniki finansowe osiągnięte na koniec pierwszego kwartału dają podstawę sądzić, że wartość przychodów Grupy Kapitałowej oraz zysk netto za rok bieżący będą wyższe niż za rok 2015."""
    cieszy utrzymanie wartości aktywów obrotowych i duży przypływ gotówki w kasie. test 8 złotych jeszcze w maju.
  • Re:przychody w górę, zysk a górę ,zobowiazania w dół. JEST OK!!!!!!!! Autor: ~papa [178.235.139.*]
    zysk brutto 4759 lepszy niż w III kw 2015
  • Re:przychody w górę, zysk a górę ,zobowiazania w dół. JEST OK!!!!!!!! Autor: ~kipp [90.149.24.*]
    aktywa obrotowe zwiekszyly sie o ponad 7,5mln i to jest jak dla mnie najwiekszy plus.
    Dzielac wartosc aktywow obrotowych przez ilos akcji daje cene 14,45 pln . Czy cos trzeba jeszcze dodawac odpowiedz sama sie nasuwa ?
  • Re:przychody w górę, zysk a górę ,zobowiazania w dół. JEST OK!!!!!!!! Autor: ~krisb [83.21.29.*]
    panowie dajcie mi linka do raportu ja nie moge znalezc,a tez mam ta perle
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~krisb [83.21.29.*]
    jesli to prawda co piszecie ze zysk grubo pow.4 mln zl.to wskaznikowo gigant na rynku-kruk jest 3 razy drozszy,ewidentnie jest to najntansza na ta chwile spolka w branzy i w dodatku najmniej zadluzona ale potencjal ma najwiekszy.zycze wszystkim wszystkiego najlepszego bo ta perelka jest wskazana na wzrosty.jedyny minus-zero spolki w mediach i dlatego jest zupelnie nie znana
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~stefan [5.172.233.*]
    Wreszcie jakaś firma poprawila wyniki, większość firmy słabiutkie wyniki podaje a Vindexus wybija się na tle rynku, to jutro mocne up :-)
    Spółka jest znakomita ; ale, NIE PRZEKŁADA SIĘ TO NA CENĘ AKCJI/ Nie wiem czy potrwa ten stan niedowartościowania przez rynek dłużej , ale ja dokupuję. Sądzę że nie stracę /Przy takiej progresji wyników cena za akcję 12-14pln jest kwestią czasu i to niezbyt długiego/Dobrze by też było, by właściciele hojniej dzielili się wypracowanym zyskiem z akcjonariatem/Skąpstwo nie popłaca-patrz MCI/Proszę nie traktować tego wpisu jako naganianie na zakupy/Nigdy tego nie robię!
  • Re: Wyniki za I Q Autor: factor__ [95.160.156.*]
    Gdzie można znaleźć raport?
    RAPORT MOŻNA ZNALEŻĆ NA STRONIE SPÓŁKI LUB NA GPWINFO STREFA /WYNIKI/ G. 19,02
    Ciekaw jestem jak jutro zachowa się rynek.Będą wzrosty czy tzw. SPRZEDAWANIE FAKTÓW. :))
    sprzedajemy jednak fakty:))
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~Paweł [83.10.138.*]
    vindexus musial by 15 ml chyba na kwarał zarabiac zeby akcje urosly do 10 zl
    babanowa giełda, bankrut rankprogres co jedzie na stratach w 3 miesiace urosł 700% a vindexus co zarabia i poprawia wyniki, kisi sie, zaraz bedzie na minusie, tu 8 zl nie zobaczymy jak tak dalej pojdzie
    Dnia 2016-05-17 o godz. 10:17 ~Paweł napisał(a):
    > babanowa giełda, bankrut rankprogres co jedzie na stratach w 3 miesiace urosł 700% a vindexus co zarabia i poprawia wyniki, kisi sie, zaraz bedzie na minusie, tu 8 zl nie zobaczymy jak tak dalej pojdzie

Więcej optymizmu proszę Pana. Spółka jest NIEDOWARTOŚCIOWANA ; rynek z czasem to dostrzeże i wyrówna/Lepiej by rosła po 0,3% niż po 3% bo to kusi na realizację zysku.
    Proszę popatrzeć co się dziś dzieje na ECHU po znakomitych wynikach/Jest na GPW słaby sentyment.:))
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~prezes [5.172.234.*]
    2 kw to będą żniwa Vindexusa, więcej dni roboczych bo święta w tym roku się przesunęły na 1 kw oraz dopływ już dla dłużników kasy z 500+ powinny solidnie poprawić wyniki a baza nie jest jakaś wysoka
    tak wiem o tym, poprostu siedze tu 2 lata i czasem są momenty ze cierpliwosci brakuje :)
    @prezes - co mają dni robocze lub świąteczne do tej branży?!! To nie fabryka gwoździ..Ignorancja godna podziwu..Gdzie ten wystrzał pytam się ? Gdzie te 10 zeta? Banan to banan i będzie taki kurs jaki określi spekuła..Koniec,kropka.
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~pluto [178.37.178.*]
    Kurs spółki porusza się w wąskim kanale 6,70-7,25 od ponad dwóch miesięcy i " wspaniałe " wyniki za I kw. nie są w stanie jak widać tego zmienić. Jak pisałem parę dni temu aby był Wasz mityczny "wystrzał " wyniki powinny być zaskoczeniem dla rynku czyli np. w okolicach 6 mln. zysku. Nie było tego czyli dalej boczniak dla malkontentów a konsolidacja dla optymistów. Jeśli za drugi kwartał przewidywania prezesa się nie sprawdzą a ja twierdzę , że żadnej rewelacji nie będzie to zapomnijcie o 10 zeta - chyba , że będzie przejęcie o czym pisałem dużo wcześniej.Mam trochę tych walorów sprzed wybicia i też na to liczę ale nie przedstawiam tutaj wizji 10 zeta i wspaniałej przyszłości dla spółki . Rynek tego nie widzi i trzeba przyjmować to z pokorą. Trzeba przebić 7,50 na wysokim wolumenie. Nie zanosi się na to , byki są ewidentnie za słabe.
    Dnia 2016-05-17 o godz. 15:28 ~pluto napisał(a):
    > Kurs spółki porusza się w wąskim kanale 6,70-7,25 od ponad dwóch miesięcy i " wspaniałe " wyniki za I kw. nie są w stanie jak widać tego zmienić. Jak pisałem parę dni temu aby był Wasz mityczny "wystrzał " wyniki powinny być zaskoczeniem dla rynku czyli np. w okolicach 6 mln. zysku. Nie było tego czyli dalej boczniak dla malkontentów a konsolidacja dla optymistów. Jeśli za drugi kwartał przewidywania prezesa się nie sprawdzą a ja twierdzę , że żadnej rewelacji nie będzie to zapomnijcie o 10 zeta - chyba , że będzie przejęcie o czym pisałem dużo wcześniej.Mam trochę tych walorów sprzed wybicia i też na to liczę ale nie przedstawiam tutaj wizji 10 zeta i wspaniałej przyszłości dla spółki . Rynek tego nie widzi i trzeba przyjmować to z pokorą. Trzeba przebić 7,50 na wysokim wolumenie. Nie zanosi się na to , byki są ewidentnie za słabe.

O YES :)))
    Powtarzam/Spółka jest ewidentnie niedowartościowana.To wszystko na ten temat.A jak będzie zobaczymy!
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~artat [81.190.229.*]
    skłaniam się do opcji, że może być przejęcie. warto przeanalizować pod tym kątem ostatnie ruchy w akcjonariacie...
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~pluto [178.37.178.*]
    Mogę napisać : " a nie pisałem ? " lecz pominę milczeniem...
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~Paweł [83.8.69.*]
    błędne koło, ludzie to omijają bo widzą ze sie ślimaczy, przez co ślimaczy sie jeszcze bardziej
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~legart [81.190.230.*]
    Warto zastanowić się dlaczego kurs się ślimaczy przy takich niskich wskaźnikach, wzroście zysku o 30% r/r i przychodów o ponad 10%... Kurs spółki powinien oscylować w okolicach 10-12 zł przy wycenie analogicznej do presco czy dtp.
    Nad tym samym zastanawialiśmy się rok temu gdy było 4,5 zł. Teraz mamy kilkadziesiąt % więcej i dalej się zastanawiamy. Może za rok znowu będziemy się zastanawiać gdy będziemy kolejnych 50% wyżej a wycena spółki i tak nie będzie oddawać wartości księgowej i poziomu aktywów i gotówki.
    Może trzeba trochę cierpliwości. Tylko wydmuszki rosną po 50% w tydzień, a tu się buduje wartość .
    Dnia 2016-05-18 o godz. 08:30 ~legart napisał(a):
    > Warto zastanowić się dlaczego kurs się ślimaczy przy takich niskich wskaźnikach, wzroście zysku o 30% r/r i przychodów o ponad 10%... Kurs spółki powinien oscylować w okolicach 10-12 zł przy wycenie analogicznej do presco czy dtp.
    > Nad tym samym zastanawialiśmy się rok temu gdy było 4,5 zł. Teraz mamy kilkadziesiąt % więcej i dalej się zastanawiamy. Może za rok znowu będziemy się zastanawiać gdy będziemy kolejnych 50% wyżej a wycena spółki i tak nie będzie oddawać wartości księgowej i poziomu aktywów i gotówki.
    > Może trzeba trochę cierpliwości. Tylko wydmuszki rosną po 50% w tydzień, a tu się buduje wartość .

Mądrze/Też tak sądzę/Niestety inwestorzy na GPW szukają szybkich zysków A ZNAJDUJĄ Z REGUŁY SZYBKIE STRATY(ograni przez specjalistów z biur maklerskich/ Ale podtrzymuję to co pisałem o spółce w kwestii polityki dywidendowej/TA POLITYKA POWINNA SIĘ ZMIENIĆ I TO SZYBKO!
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~mnm [82.177.83.*]
    może trzeba do nich napisać w sprawie dywidendy
    po prostu upomnieć się

Dnia 2016-05-18 o godz. 10:29 ~mnm napisał(a):
    > może trzeba do nich napisać w sprawie dywidendy
    > po prostu upomnieć się
    >

Meilował w tej sprawie z Prezesem spółki/Podsumowywując;"walne zdecyduje"oto słowa P.Prezesa
    Meilowałem nie meilował/sorki
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~ArtKas [94.254.163.*]
    Trzeba pójść na WZA i się wypowiedzieć/ zagłosować.
  • Re: Wyniki za I Q Autor: ~ArtKas [94.254.163.*]
    Pan Kuchno ma 40% - to nie jest większość.
  • Może.... Autor: ~Wololo [46.169.86.*]
    Wiadomo nie każdy może się na walnym w Warszawie pojawić ale każdy może wysłać maila do władz spółki w sprawie dywidendy jeśli ilość maili będzie duża to może jakoś wpłynąć na prezesa.
[x]
VINDEXUS 2,86% 14,40 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.