Od trzech dni próbuję kupić trochę akcji,a tu się okazuje, że zlecenia są realizowane w mikroczęści np 50 sztuk.do tego wszystkiego od razu kurs skoczył.Jakaś bardzo mało płynna spółka
Ja też się zastanawiam nad tą spółką. Biorę też pod uwagę inne spółki dywidendowe np atlantę pl, i mogę powiedzieć że płynność tutaj nie najgorsza, a żeby trafiła cała paczka trzeba odebrać pi cenie jaką oferuje sprzedający a nie po chęci kupującego.
Dokładnie, nikt z posiadaczy nie chce sprzedawać, jeśli cena ich nie satysfakcjonuje, a ta jest zaniżona http://www.biznesradar.pl/wycena/LENA-LIGHTING więc będziemy czekać na wzrosty. A one przyjdą, bo spółka jest tego warta i będzie generować zyski. Akcji nie jest trudno kupić, tylko trzeba dać odpowiednią cenę ;).
S-ka typowo dywidendowa dla cierpliwych. Mam ją już czwarty rok i to jest ok 20% mojego portfela dywidendowego. Dywidendy zwróciły mi już dużą część kosztów zakupu. Kurs po odcięciu zawsze odrabiał dywidendę w ciągu kilku m-cy (tym razem może być dłużej bo dywidenda była gruba). Kupić na dłużej wg mnie to dobry pomysł (tylko płynność taka sobie).
Nie wiem o co kaman, ale jeśli emitent wali w rynek to zapewne o nic dobrego. Spółka od 3 lat na maksimach. Może jakaś mega korekta się szykuje. Wrócę jak się uspokoi.