Raport: Jednostkowe sprawozdanie z całkowitych dochodów (strona 24)
I. Zysk (strata) z działalności operacyjnej ( F + G - H ) 16 tys. zł. J. Przychody finansowe - Dywidendy i udziały w zyskach, w tym: od jednostek powiązanych 993 tys. zł. S. Zysk ( strata ) netto ( O - P - R ) 989 tys. zł. Wnioski: 1. Zysk netto 989 tys. zł. minus dywidenda od jednostki powiązanej 993 tys. zł = minus 4 tys. zł. - tzn. gdyby nie zabrali którejś ze spółek grupy zysku za 2015 rok jako dywidendę to wynikiem za I kwartał 2016 r. byłaby strata w wysokości 4.000 zł. 2. W raporcie nie podano z jakiej spółki z grupy zabrali tę dywidendę (a może ja tą informację przeoczyłem?). Mogli to zabrać z JHM 2 lub Marywilskiej bo tylko te spółki wykazały wyższy zysk za 2015 rok. 3. Na wynik JHM w okolicach "0" ja osobiście byłem przygotowany, i jeśli mnie coś zaskoczyło toto, że wykazali prawie 1 mln zysku, no ale jak się okazało to nie zasługa JHM lecz którejś ze spółek grupy.
Oni nigdy nie przedstawili rzetelnego raportu. To wszystko od początku do końca jest kreatywną księgowością i dotyczy to wszystkich spółek grupy Mirbud. Aż dziwne, że wy dajecie się na to nabierać i kupujecie pod te pseudo wyniki akcje. Wasza naiwność jest wielka.
Ogromna prośba. Piszę pracę mgr " Determinanty zmian w sposobie zarządzania portfelem indywidualnego inwestora giełdowego " I potrzebuję Waszej pomocy w wypełnieniu odpowiedniej ilości ankiet. Link do ankiety: http://www.interankiety.pl/interankieta/446513837ca3d6770c634c19f088e902 z góry dziękuję i życzę zawsze dodatniego bilansu na koniec roku
nieruchomości są rzeczywiste, ich zadłużenie jeszcze bardziej wierz im dalej w te cyferki , a to że finansowi nie chcą tych akcji mówi wszystko tylko naiwniakom jeszcze ta wiara pozostała