Kupilem po 2.40 dwa lata temu, bylem tez na spotkaniu robionym rowniez 2 lata temu przez spolke, gdzie sprzedawali plany na przyszlosc. Wyszlo z tego cale nic, jak wiekszosc gniotow na NC - jeden szwindel i tragedia.
Fred- jak chcesz zaczac zarabiac na czyms normalnym sprawdz MGS (wynik+0,6 M PLN za 1kw) oraz PYL - wyniki beda w poniedzialek, tez pozytywne. Porownaj pozniej je ze smieciem madkomem, porownaj ich wykresy. I odpowiedz sobie, czego oczekujesz na tej spolke? Tego ze moze nastepnym razem pan prezes nie pomyli sie w sezonowosci dofinansowan?? Jednym slowem zenua, takze fred glowa do gory - tez mozesz sprzedac smiecia i koniecznie zobacz MGS oraz PYL. I nic wiecej na new connect normalnego nie ma!
Dnia 2016-05-14 o godz. 06:15 ~Obawa napisał(a): > Fred- jak chcesz zaczac zarabiac na czyms normalnym sprawdz MGS (wynik+0,6 M PLN za 1kw) oraz PYL - wyniki beda w poniedzialek, tez pozytywne. Porownaj pozniej je ze smieciem madkomem, porownaj ich wykresy. I odpowiedz sobie, czego oczekujesz na tej spolke?
Jeśli mam podsumować... cieszę się, że MADKOM nie jest już spółką groszową, bo przykład MGS i PYL jest potwierdzeniem spekulacji groszowej z czym GPW walczy. MADKOM został zdołowany przez spekulantów, którzy liczyli na szybki zysk - tutaj raczej spodziewałbym się inwestycji długoterminowej. Niecierpliwi uciekają, a bardziej cierpliwi na tym korzystają. To tylko kwestia czasu aż kurs wystrzeli, ale nie będą to tak spektakularne wzrosty procentowe jak na MGS/PYL. Musicie mieć jednak świadomość, że tam gdzie duże wzrosty, tam i duże spadki. Jeżeli chcecie moją personalną opinię, to PYL ma tendencję spadkową i spektakularnie ciągnie do kursu odniesienia. Odnośnie MGS bardzo ładnie się formuje, ale... jednorazowy *pik* za 3Q/15 ma sugerować odwrócenie trendu? Wątpię... Free Float na poziomie 63,95% to czysta spekula, o czym się za pewne przekonacie na własnej skórze - powodzenia.
Sprawdziłem sobie Madkom w skali rocznej, wynik to -40% Aby wróciło do stanu sprzed roku, to kurs akcji musiałby wzrosnąć o +70% z obecnego stanu.
Mówić wprost, są granice naiwności... Madkom to Inwestycja długoterminowa? W jakim horyzoncie czasowym? Całe życie? To już wolę wrzucić te pieniądze do fontanny:)
To poczekam na moment kiedy pylon albo mgs bedzie w tendencji spadkowej, a madkom wzrostowej i tez napisze, ze w skali rocznej madkom zyskal, a inni traca.
Z takim podejsciem to juz lepiej wyemigrowac, wrocic do Polski na wakacje i mowic wszystkim w Polsce dookola, ze jest sie bogatym i szczesliwym czlowiekiem.
Ja tam nie potrafie oszukiwac samego siebie, wiec zycze powodzenia na mgs i pylon.
Tu nie chodzi o trend spadkowy czy wzrostowy, tu chodzi o fundamenty i o to co mowia osoby ze spolki. Ja po prostu czuje sie oszukany przez madkom po spotkaniu i tyle. Bylem naiwny a teraz widze prawdziwy obraz jak to wyglada, mam po prostu zasade ze nie inwestuje tam gdzie osoby ze spolki sprzedaja "scieme" i tyle.
Ja tutaj nie mam obaw o fundamenty (kurs jest historycznie stabilny), a to co mówi jakikolwiek prezes spółki - filtruję wypowiedzi 17 razy i zestawiam z historycznymi, bo czasami "nie mówi się wszystkiego". Jedyną bolączką tej firmy to relacja inwestorska, która mocno kuleje - brakuje mi na świeżo informacji o tym co się tak właściwie stało.
PS Rząd w Polsce cały czas serwuje Ci ściemę (i brak jest jakichkolwiek fundamentów), a ciągle tam inwestujesz kasę (podatki). Brakuje Ci konsekwencji w swoim działaniu. ;-)
Obawa - czy też wolisz jak cię po imieniu nazwę, nikt Ci kitu nie wsadzał sam jesteś winien temu że kurs poszedł na dno zbijając po 1 akcji a teraz kit ludziom wciskasz. nie rozumiem oddawałeś bo Ci na waciki nie starczyło ?
Mam na waciki, bez obaw. I mas racje, sam sobie jestem winien bo zaufalem prezesowi spolki na NC, co zycie juz zweryfikowalo. Jak pisalem w innym poscie jedna noge jestem out, druga na dniach wychodzi. Takze zycze Wam by roslo jak najwiecej, ja dowazylem Pylona, tam widze nowe rynki niemiecki i piekny wzrost na dniach.