Tu ludzie czekają 10 lat na odebranie swoich pieniędzy. Ile to jeszcze brakuje co niektórym, 300% . Przedwcześnie chwalić entka, ale chociaż coś zaczyna się dziać.
Prawdę mówisz kolego, ten papier jest ostro pomrożony i zapomniany w portfelach przygodnych inwestorów z przed lat, free float jest bardzo mały, ale trzeba pamiętać kto jest głównym udziałowcem i jak traktuje spółkę od lat, nikt nie zapomni im tej zabawy w wampira i nie zacznie milionami skupować tego śmiecia żeby posypała mu się podaż na ryj od Kurka na nowego Mercedesa. Reasumując tu niema i nie będzie perspektyw na konkretne wzrosty, jedyna dobra rzecz jaka może spotkać inwestorów to jakieś mało realne przejęcie i cena wezwania w okolicach wartości księgowej.
Jak chcecie szybciej odrobić to zacznijcie kupować bo zaczął się mocny ruch wzrostowy, pierwszy cel 4 zł a jak wyniki będą znowu dobre to kolejny poziom to 5zł, i to może się dosyć szybko wydarzyć bo wyniki na dniach.
Nie do końca jestem z siebie zadowolony. Mówiąc wprost, parę procent walora przewalutowałem na polimex myśląc, że tam prędzej zarobię - na szczęście tylko trochę entka poszło po taniości. Cieszę się na tak ogromną dywidendę, świetnie, że na wakacje wypłacą. Zaszaleję z dziećmi. Polska to za mało :)))
swoje akcje zostawię wnukowi mam co jeść akcje coca--coli to dla wnuków majątek Eskulapku do świnoujścia wal śmiało a jak małe brzdące to do międzyzdroi tam raj dla bobasów ale na wesołości (maszyny ,koła ,karuzele skromnie na 2 dzieci to 100 zł dziennie) Swinoujście ceny kosmos o połowe taniej masz Sopot
co się pojawię na tym forum to kurs spada. Pier . dolę te firmę, przy najbliższej okazji roluję wszystko na Polimex. Do du.py z tą dywidendą, na wakacje mam z innego źródła.
Spokojnie, r/r masz 25% plus dywidenda, a narodowy polimex się kisi z powodu "dobrej zmiany", co widać po forum (mędrzec doradzał Ci jakieś dziwne kroki, choć uczciwie przyznał, że nie zna spółki). Moim zdaniem Poli kiedyś ruszy, i to do 10 PLN, ale na razie wszyscy się boją wejść - realiści wiedzą dlaczego: chaos w Mózgu narodu, do tego Maliniak i Powiatowa...
Spokój jest i pomysł też - prosty i logiczny. Sprzedaję spółkę która pierwsza osiągnie mój cel inwestorski i pozyskanymi środkami zasilam drugą spółke. Obstawiłem wcześniej polimex, ale wygląda, że NTT będzie brylował w tym roku.
:) Ustala się dzień prawa do dywidendy na 30 czerwca 2016 r. Ustala się dzień wypłaty dywidendy na 15 lipca 2016 r. https://www.bankier.pl/wiadomosc/NTT-SYSTEM-S-A-Uchwala-o-wyplacie-dywidendy-podjeta-przez-Zwyczajne-Walne-Zgromadzenie-NTT-System-S-A-7384809.html
Nie wnikam w szczegóły, ale jest już 9 gr akonto dywidendy za rok 2016. Trudno powiedzieć, jaki jest zakres oddziaływania na realne postawy Czytających, ale od 6 PLN w dół będzie zabawa, którą polecam do 3,5 (potem własna odpowiedzialność). Jedyne co mogę doradzić inwestorom, to zapakować się do 5,5. Jak już W pisałem, jeśli nie zjawi się Czarny Łabędź, to jest oczywiste, w co bezpiecznie gramy.