• bedzie płacz Autor: ~banan [5.172.247.*]
    czekałem z zakupami aż zakończy mi się lokata, mam nadzieje że skorekcicie się do przynajmniej poniżej 3
  • Re: bedzie płacz Autor: ~atari [94.254.129.*]
    Pożałowałeś stracić 1% na lokacie a uciekło 10%, może do 3,20 się cofnie ale mocna wzrostowa reakcja może być dopiero jutro, gdy info pójdzie w świat.
  • Re: bedzie płacz Autor: ~eskulap [212.67.134.*]
    Tu ludzie czekają 10 lat na odebranie swoich pieniędzy. Ile to jeszcze brakuje co niektórym, 300% .
    Przedwcześnie chwalić entka, ale chociaż coś zaczyna się dziać.
  • Re: bedzie płacz Autor: ~staruch [81.219.176.*]
    dobrze mówisz, mi jeszcze duuuuużo brakuje by wyjść na 0
  • Re: bedzie płacz Autor: ~Ekranas [93.105.112.*]
    Prawdę mówisz kolego, ten papier jest ostro pomrożony i zapomniany w portfelach przygodnych inwestorów z przed lat, free float jest bardzo mały, ale trzeba pamiętać kto jest głównym udziałowcem i jak traktuje spółkę od lat, nikt nie zapomni im tej zabawy w wampira i nie zacznie milionami skupować tego śmiecia żeby posypała mu się podaż na ryj od Kurka na nowego Mercedesa. Reasumując tu niema i nie będzie perspektyw na konkretne wzrosty, jedyna dobra rzecz jaka może spotkać inwestorów to jakieś mało realne przejęcie i cena wezwania w okolicach wartości księgowej.
  • Re: bedzie płacz Autor: ~prezes [5.172.236.*]
    Jak chcecie szybciej odrobić to zacznijcie kupować bo zaczął się mocny ruch wzrostowy, pierwszy cel 4 zł a jak wyniki będą znowu dobre to kolejny poziom to 5zł, i to może się dosyć szybko wydarzyć bo wyniki na dniach.
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~optymista [46.112.43.*]
    Myśle ze wyniki sa dobre i z tego powodu zwiększyli dywidende.
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~egzorcysta [95.40.60.*]
    ciesze się że dałeś głos eskulapku myślałem że sprzedałeś towar  ihulasz po antypodach
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~eskulap [212.67.134.*]
    Nie do końca jestem z siebie zadowolony. Mówiąc wprost, parę procent walora przewalutowałem na polimex myśląc, że tam prędzej zarobię - na szczęście tylko trochę entka poszło po taniości.
    Cieszę się na tak ogromną dywidendę, świetnie, że na wakacje wypłacą. Zaszaleję z dziećmi. Polska to za mało :)))
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~makmk [31.178.117.*]
    Dzieci, miło Was słyszeć, nie spuszczajcie nadziei niżej niż 5 PLN - dobra zmiana paradoksalnie urządzi nawet egzorcystów...
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~5zeta-i-dalej [5.254.65.*]
    Do 5 dobije, a dalej będzie już łatwiej.
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~stefan [37.152.18.*]
    Trzymamy i nawet dokupujemy, ten rok jest rokiem ntt system.
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~egzorcysta [195.8.97.*]
    swoje akcje zostawię wnukowi mam co jeść akcje coca--coli to dla wnuków majątek   Eskulapku do świnoujścia wal śmiało a jak małe brzdące to do międzyzdroi tam raj dla bobasów ale na wesołości  (maszyny ,koła ,karuzele skromnie na 2  dzieci to 100 zł dziennie)  Swinoujście ceny kosmos o połowe taniej masz Sopot
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~bajo-bongo [195.8.97.*]
    czy ktoś wie kiedy będą wyniki za i kwartał
  • Re:nie bedzie płacz Autor: ~makmk [31.178.117.*]
    15 maja
    co się pojawię na tym forum to kurs spada.
    Pier . dolę te firmę, przy najbliższej okazji roluję wszystko na Polimex.
    Do du.py z tą dywidendą, na wakacje mam z innego źródła.
  • Re: bedzie płacz Autor: ~makmk [31.178.117.*]
    Spokojnie, r/r masz 25% plus dywidenda, a narodowy polimex się kisi z powodu "dobrej zmiany", co widać po forum (mędrzec doradzał Ci jakieś dziwne kroki, choć uczciwie przyznał, że nie zna spółki). Moim zdaniem Poli kiedyś ruszy, i to do 10 PLN, ale na razie wszyscy się boją wejść - realiści wiedzą dlaczego: chaos w Mózgu narodu, do tego Maliniak i Powiatowa...

• Re: bedzie płacz Autor: ~eskulap [5.172.247.*]
    Spokój jest i pomysł też - prosty i logiczny. Sprzedaję spółkę która pierwsza osiągnie mój cel inwestorski i pozyskanymi środkami zasilam drugą spółke. Obstawiłem wcześniej polimex, ale wygląda, że NTT będzie brylował w tym roku.
  • Re: bedzie płacz Autor: ~tom [37.47.48.*]
    Jaki jest Twój cel na entku?
    10 zł wystawiłem zlecenia S (ujawnione 1964-rok urodzenia:), ale pewnie zejdę z entka wcześniej.
  • Re: bedzie płacz Autor: ~Ula [31.182.16.*]
    Po taniości (10zł) oddasz ?

• Re: bedzie płacz Autor: ~egzorcysta [31.1.101.*]
    Eskulapku może ty wiesz kiedy płacą dewidendę ale na łapke bo nigdzie nie mogę znaleźć ale ja jestem w kompach cieniutki jak pajęcza nić
    :)
    Ustala się dzień prawa do dywidendy na 30 czerwca 2016 r.
    Ustala się dzień wypłaty dywidendy na 15 lipca 2016 r.
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/NTT-SYSTEM-S-A-Uchwala-o-wyplacie-dywidendy-podjeta-przez-Zwyczajne-Walne-Zgromadzenie-NTT-System-S-A-7384809.html
  • Re: bedzie płacz Autor: ~makmk [31.178.117.*]
    Nie wnikam w szczegóły, ale jest już 9 gr akonto dywidendy za rok 2016. Trudno powiedzieć, jaki jest zakres oddziaływania na realne postawy Czytających, ale od 6 PLN w dół będzie zabawa, którą polecam do 3,5 (potem własna odpowiedzialność). Jedyne co mogę doradzić inwestorom, to zapakować się do 5,5. Jak już W pisałem, jeśli nie zjawi się Czarny Łabędź, to jest oczywiste, w co bezpiecznie gramy.

Jak tam po prostu się w ogóle nie znam. Te przepływy na minusie - ale i tak taniej dychy nie oddam.
[x]
NTTSYSTEM -1,07% 9,28 2025-10-24 15:32:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.