Rada Administrująca AerFinance SE (‘Emitent’) informuje, iż w dniu 9 maja 2016 uzyskała informacje o zawarciu przez spółkę zależną Artemis Investments sp. z o.o. ze spółką Auto-Spa sp. z o.o. umowy sprzedaży 600 000 akcji zwykłych na okaziciela serii H1 w podwyższonym kapitale zakładowym spółki Indata S.A., za łączną cenę 680 656,59 zł. Sprzedaż zostanie zrealizowana po zarejestrowaniu podwyższenia kapitału spółki Indata S.A. przez Krajowy Rejestr Sądowy. Z tytułu zapłaty za wyżej opisany pakiet akcji spółka Artemis Investments sp. z o.o. przejęła od spółki Auto-Spa sp. z o.o. wierzytelności 4 podmiotów na łączną kwotę 680 656,59 zł, w ramach następujących umów: 1)Umowa cesji wierzytelności na kwotę 228 104,96 zł 2)Umowa cesji wierzytelności na kwotę 104 000,00 zł 3)Umowę cesji wierzytelności na kwotę 143 829,41 zł 4)Umowę cesji wierzytelności na kwotę 204 722,22 zł Spółka Artemis Investments sp. z o.o. przejęła prawa wierzyciela wobec 4 podmiotów, co oznacza, że jako wierzyciel otrzyma zwrot długu wraz z narastającymi odsetkami. Wartość przyjętych wierzytelności będzie wzrastać zgodnie z oprocentowaniem długu. W ocenie Zarządu uzyskanie zwrotu wierzytelności powinno przebiec bez przeszkód. Podstawa Prawna § 3 Załącznik nr 3 Regulaminu ASO
no to droga na 25 groni otwarta ,,,,,,,szemrane interesy a na każdym w plecy ,albo kasy nie ma albo samolot ginie a idź w p............ kiszonka na 25-28 gronia przez nastepny rok ....................
Dnia 2016-05-09 o godz. 14:56 ~Jzg napisał(a): > Nic nie wstawiłem, ale przyznasz chyba że to trochę dziwne
Dziwne zagranie, to są interesy pomiędzy nimi, może ktoś komuś przysługę zrobił, wychodzi chyba koło 1,13 zł za sztukę, mogło iść spokojnie bez komplikacji na rynku, ale myślę że wiedzą co robią, jak wpłynie to super, 680 tysięcy drogą nie chodzi :-)
spójrzcie na info w linku poniżej: http://in-data.pl/pl/relacje-inwestorskie/raporty/raporty-biezace/zakonczenie-subskrypcji-akcji-serii-h1-i-h2,523 dowiecie się w jakiej cenie akcje serii H1 były obejmowane dn.31.03.2016r.
Dnia 2016-05-10 o godz. 08:27 ~Jzg napisał(a): > A gdzie panda, arab, inapact 2zlote i podobni co to już główny rynek i 6 zł się marzyło. A co maro i jego mylion akcji. Słaba ta emeryturka będzie
Witam najwięcej narzekającego !
To ja się zgłaszam i potwierdzam 6 zł aktualne :-)
Mimo że nie znam maro66 ( tylko z forum ) to wierzę że emeryturkę będzie miał jak marzenie :-)
A tak naprawdę to może się okazać że kwota 680 656,59 zł wraz z narastającymi odsetkami to ...................................... no właśnie, ile to będzie ?
A gdzie mam być, mam swoje życie, a nie tylko siedzenie na forum tej spółki. Przecież po jednej informacji nie zmienię zdania o spółce i nagle sprzedam akcje, giełda to nie emocje, ale chłodna kalkulacja, informacja kiepska, ale nie pierwszy i nie ostatni raz coś dziwnego zarząd robi tutaj czy gdzie indziej, nauczyłem się nie popadać w skrajności po takich infach, bo na tym się źle wychodzi.
Melduje nadstawienie koszyka.... Samolot to jakieś zamierzchłe czasy - kolesia, który jest za to odpowiedzialny juz dawno nie ma na pokładzie. Myślisz, że Ilski, poważny człowiek z reputacją, zaangażowany w zarządzie AER razem z żoną, która tez jest aktywna społecznie personą robi wałki na widoku? toś głupi! wszystkie ostatnie przemieszania maja jakiś cel i gwarantuje Ci że nie są ani przypadkiem ani wałkiem :)
Dziękuję za głupi. Przyznasz jednak, że objęcie akcji za 1,5 a sprzedaż za 1,13 nie jest zrozumiałym ruchem jak dla mnie. Tym bardziej że na indacie spory ruch i można to sprzedać na rynku
To co dla nas niezrozumiałe może być częścią jakiegoś planu. Jesteś na giełdzie, wiesz jakie cyrki robią zarządzający, nie wiem jaki będzie finał tutaj, ale poczekam :)
Oczywiście ze może, ale i niekoniecznie 50 na 50. Przypomnijcie sobie jak już 2razy chyba sprzedawali akcje indaty po 2 złote z tym tylko że kasy nie dostali i prawdopodobnie nie zabezpieczyli tego karami. Bo nigdzie o tym nie wyczytałem
również dziękuję za "głupi".... Najwyraźniej zabolało to co napisałem, nie znam ludzi i nie mam zaufania ot i tyle. Nie słyszałem jeszcze by ktoś nabywał wierzytelności bo cenie wartości długu... a ty skoro ich tak bronisz to najwyraźniej albo ich dobrze znasz albo jesteś w zarządzie którejś ze spółek... a może sam pan I. się odezwał.
Cześć postu mi urwalo. Pisałem o braku informacji o jakimkolwiek skubnieciu z toru unijnego. Czyżby tak szanowane i znane nazwisko nie potrafiło poprawnie wniosku napisać?. Co na to zarząd spółki co robi?
Dnia 2016-05-11 o godz. 10:54 ~Jzg napisał(a): > Pan I raczej się nie wypowiada na forum
nie byłbym tego taki pewien:) Jaśnie panujący prezydent pisze po nocach na twiterze z małolatami to czemu prezes spółki tej czy innej nie wypowiadałby się na forum swojej spółki.