ja sprzedałem wszystko z małą stratą jedynie współczuję ubranym na wyższych poziomach cenowych., Szkoda kisić pieniądzę jak jest dużo spółek na których można zarabiać. A jeszcze spółka zachowuje się gorzej niż spółki w upadłości. A może to już jest bankrut. Pozdrawiam i tym którzy posiadają akcję tejże spółki życzę powodzenia i odrobienia strat.
Wiadomo że trochę może spaść bo wystraszeni i ci co nie czytają czy analizują wnikliwie od razu się wysypią a akcji trochę tu jest.
Natomiast, jakby ktoś nie rozumiał to info o rezygnacji prezesa jest pozytywne i oczekiwane. Rada nadzorcza działa gdyż od razu zszedł po północy komunikat dodatkowy od rady spółki.
Proszę prześledzić kilka ostatnich informacji - w zasadzie tuż sprzed majówki!
Po chwilowym zawieszeniu (bo zapewne prezio zapomniał podpisać umowę z animatorem) notowania wróciły. Odbyło się walne gdzie zatwierdzono co trzeba. Wybrano radę nadzorczą - proszę zapoznać się z życiorysami ludzi w radzie m.in. restrukturyzacja.
Kwiecień, marzec, luty ciągle spływały infa o nowych zamówieniach.
Za chwilę spłynie info o nowym prezesie, ew. tymczasowo ktoś z rady zostanie delegowany.
Oczywiście, że dobre i podejrzewam, że raport będzie też niezły. Nie ma co czytać komentarzy, najczęściej ktoś sprzedał i czeka, żeby dobrze kupic to gada głupoty... Nie było kolorowo ale 10gr to tu jest absolutny minimum a powrót na ~30gr to oczywistość bo wbrew pozorom sytuacja spółki jest lepsza niż rok - dwa lata temu szczególnie po przejęciu NDELa i zwiększeniu rentowności... Poczekajmy a kto chce skakać niech skacze... 3gr bo wskaźnik... a może 2 a może 1 przy spółce gdzei same kontrakty z klientami są warte kilka mln zł... no ale tak działa giełda - jeden traci, żeby inny zarobił. Pozdrawiam i zobaczmy co przyniesie dzisiejsza sesja... swoją drogą mam pewne przemyślenie i oczekiwanie ( z jakiegoś powodu prezio też zrezygnował właśnie teraz i info poszło wczoraj) - zobaczymy po sesji :)
Niestety myślenie życzeniowe. Sam jestem ubabrany w tę spółkę na niezłym poziomie i nie mam interesu żeby nadal dołowała. Ale twardo stąpam po ziemi, a nie błądzę w chmurach. Popełniłem błąd kupując akcje vedii i teraz za ten błąd płacę, ale potrafię sam przed sobą do tego błędu się przyznać.
Mam jak najbardziej podobne zdanie natomiast trzeba sobie uświadomić, że niejieden śmiec jest zdecydowanie lepiej notowany niż tutaj jednak namacalna, istniejąca spółka. Gry zarządu nie ma jak przewidzieć ale własnie trzeba stąpać twardo po ziemi i też nie oddawać za bezcen jak ewidentnie pod to papier jest zagrywany. Nie mam sobie nic do zarzucenia bo wiem, że następnym rzem zainwestowałbym dokładnie tak samo ale jak już wspomniałem - zagrywki zarządu nie idzie przewidzieć...
Teraz po zmianie jeszcze różne kwiatki mogą wyjść, bo mataczenie straszne tu było do tej pory. Dobrym sygnałem by było gdyby nowi członkowie rady zaangazowali się kapitałowo w spółkę i wyszli chociaz ponad próg.