Ta spolka to jeden przekret,Obligacje nie wykupione bo i po co?Zmiany w zarzadzie,aby zamotac bardziej.Akcje sprzedane dla frajerow.Fikcyjne przejecie spoki cars energy gdzie prezesem jest cygan bez podstawowki,a sponsorem jego ojciec,ktory bedzie wycofywal wszystkie swoje udzialy ze spolek sowa i inni o nazwiskach flory i fauny.wkrotce finisz tego przekretu,a kasiorka w kieszeni kilku osob.
Dnia 2016-05-04 o godz. 11:54 ~tomek napisał(a): > Poziom wykształcenia tego cygana jest tutaj przekrętem ?
Chyba autora wątku.
Termin nieznacznie przedłużony za dodatkową kase, spłacą serie A potem przedterminowo serie B i po temacie. A papier sprzedany po 9 gr (choć jak widać niewielu sie daje wydxx) nie wróci. A spółdzielnia sie dwoi i troi na forum, żeby zebrać w dołku.
Nie są w stanie spłacić pierwszego kuponu za obligacje serii B. Dziś mija termin wypłaty odsetek, a odsetek na koncie nie widać, kontaktu ze strony spółki też pewnie nie będzie. Więc jak możesz pisać, że wszystko zostanie spłacone: wykupiona seria A plus odsetki za przedłużenie, pierwszy kupon za serię B i jej wykupienie 15 czerwca. Spółka straciła wiarygodność dzięki swoim powiązaniom biznesowo-kapitałowym (TK Invest, Browar Wojcieszów, HWDP, Cars Energy). Do tego jak można sprzdawać obligacje klientom bez ewidencjonowania ich i bez ustalenia zabezpieczeń na hipotekach. TO JEST RŻNIĘCIE GŁUPA I ZWYKŁE NACIĄGANIE OBLIGATARIUSZY.
@antyspółdzielca. Chcesz to skupuj ten walor i licz na interes życia - Twój wybór i Twoja kasa. Ale nie ściemniaj, że jest OK. Obligacje wypuszczone tylko nie zaawidencjonowane tam gdzie wg WEO zaawidencjonowane być miały - to jest przestępstwo. Brak ustanowienia wskazanych w WEO zabezpieczeń - to też przestępstwo.
a ja bym dolozyl sprzedaz po 10, skoro tym steruja to wiedza co i jak i przeciez by tego nikt nie zabral bo cala reszta sie boi i nawet dzis oddali po kosztach wczorajsze zakupy, hahaha
a wiec dolozylbym po dychaczu sprzedaz, sklonil do zrzutow po 9 i zasial paniczke
ale szkoda ze graja inaczej ja czekam na zamkniecie na 12 i wtedy za reszte pkc do wora
Dziwny zbieg okoliczności. Nie wiem czy pamiętasz pablo ale to już drugi taki "zbieg okoliczności". Z tym, że w tym planie pomogła drobnica bo z 1,5 mln po 11 zrobiło sie niecałe 800k. 500k zebrali po 10 gr. na drugi dzień po zrzucie i aktualnie zostało nieco ponad 300k na S po 10. Czyli mamy tych co zeszli z 11 na 10. A od 4 dni zebrano około 350k po 9 które nie wylądowały na S po 10. A teraz worek po 9 zdaje sie nie mieć dna. Codziennie schodzą pakieciki od "cynamonowców" a K coraz większe. Jeśli ktoś zaprzeczy, że tu zbierają papier to pozostaje mi tylko mu pogratulować i pozostawić bez komentarza.
Poza tym TK ma jeszcze około 4,8 mln papiera. A poniżej 10 nie oddają. I jeszcze jedno bardzo zastanawiające - jeżeli jest aż tak bardzo, żle jak tu piszecie to po co Skarbiec w międzyczasie załadował 11mln akcji ?
Dnia 2016-05-05 o godz. 14:06 ~ano napisał(a): > https://www.bankier.pl/forum/temat_re-obligacje-velto-cars-sa,20466591.html > > potestowali rynek, potestowali > i zabrali dyszke > > a ja bym dolozyl sprzedaz po 10, skoro tym steruja to wiedza co i jak i przeciez by tego nikt nie zabral > bo cala reszta sie boi i nawet dzis oddali po kosztach wczorajsze zakupy, hahaha > > a wiec dolozylbym po dychaczu sprzedaz, sklonil do zrzutow po 9 > i zasial paniczke > > ale szkoda ze graja inaczej > ja czekam na zamkniecie na 12 > i wtedy za reszte pkc do wora > > Dziwny zbieg okoliczności. Nie wiem czy pamiętasz pablo ale to już drugi taki "zbieg okoliczności". > Z tym, że w tym planie pomogła drobnica bo z 1,5 mln po 11 zrobiło sie niecałe 800k. 500k zebrali po 10 gr. na drugi dzień po zrzucie i aktualnie zostało nieco ponad 300k na S po 10. Czyli mamy tych co zeszli z 11 na 10. A od 4 dni zebrano około 350k po 9 które nie wylądowały na S po 10. > A teraz worek po 9 zdaje sie nie mieć dna. Codziennie schodzą pakieciki od "cynamonowców" a K coraz większe. > Jeśli ktoś zaprzeczy, że tu zbierają papier to pozostaje mi tylko mu pogratulować i pozostawić bez komentarza. > > Poza tym TK ma jeszcze około 4,8 mln papiera. A poniżej 10 nie oddają. > I jeszcze jedno bardzo zastanawiające - jeżeli jest aż tak bardzo, żle jak tu piszecie to po co Skarbiec w międzyczasie załadował 11mln akcji ? >
Jak na kogoś bez akcji i kto nie ma zamiaru tego tknąć to szybka riposta. Tego sie właśnie spodziewałem. Już ci pisałem, że mam po 10 i to żadna tajemnica i nie uważam, że to hak.
Dnia 2016-05-05 o godz. 14:31 ~ano napisał(a): > Jak na kogoś bez akcji i kto nie ma zamiaru tego tknąć to szybka riposta. Tego sie właśnie spodziewałem. > Już ci pisałem, że mam po 10 i to żadna tajemnica i nie uważam, że to hak. >
tylko szkoda, że sie nie odniosłes do tego co napisałem.
Oraz to czy wykupić obligacje od tego zależy być albo nie być spółki. Jak wykupić to w czerwcu mamy 15 groszy minimum. Nie wykupić i słabe wyniki to 5 groszy