• sygnał kupna Autor: ~irekal [109.173.146.*]
    własnie została przebita srednioterminowa linia trendu spadkowego

• Re: sygnał kupna Autor: ~Libet [193.104.239.*]
    Dnia 2016-05-04 o godz. 10:26 ~irekal napisał(a):
    > własnie została przebita srednioterminowa linia trendu spadkowego
    >

Czyżby odbicie po kilkuletnim trendzie spadkowym? Jeśli tak skala wzrostów może być duża.
  • Re: sygnał kupna Autor: ~kiki [89.73.126.*]
    to czemu nie bierzecie bo s coraz większe, rozbierajcie jak tak pięknie to wygląda
    kiki a czy ty już zakupiłeś pakiecik?
    niestety kupiłem, na szczęście mały i juz z miesiąc kisze tu ogóra jak jakiś mongoł, bez kitu dawno takiego gów.a nie widziałem,
    wszystko zasypują więc dajcie ludziom spokój i nie naganiajcie bo szkoda mrożić ich pieniądze, sami się z tym bujajcie tak jak i ja a nie naganiacie całymi dniami na tą szmirę
  • Re: sygnał kupna Autor: ~irekal [109.173.146.*]
    ja juz troche mam.Ale chyba wiesz ,ze jesli cos latami spadało to nikt nie wierzy ze to moze w ogóle rosnąc.biora wtedy bez lęku-kiedy rosnie latami i wiadomo ze za chwile spadnie ;)

Tym bardziej że skala przeceny z ostatniego roku była nieadekwatna do sytuacji finansowej spółki. Głównym powodem zejścia do tak niskich poziomów była redukcja przez fundusz liczby akcji z uwagi na niewypłacenie dywidendy w 2015 r. Teraz dywidenda ma być więc i fundusze mogą wrócić
    w takim wypadku do pieca doszłoby jeszcze więcej paliwa,fundusze nie kupuja setkami ani tysiacami akcji..

Możliwe że już zaczął pod dywidendę :)
    chyba muszę częściej płakać tutaj:)
    Dokładnie:) Urosło z litości :)
    może jutro będzie warto zrobic powtórkę:)
    Ja obserwuje Libet od roku. Kupiłem akcje jakieś 1,5 mc temu. Patrząc na zlecenia widać było powolne zbieranie. Z tym że był ktoś kto się wysypywał i dlatego kurs nie rósł bo kupujący był zaspokojony kupując od tego co sprzedawał, ale widocznie akcje mu się skończyły.
  • Re: sygnał kupna Autor: ~tomix [37.47.58.*]
    Sygnał kupna - konkretny
    ja kupowałem przez dwa ostatnie dni a obserwowalem -przez trzy.jestem bardzo zadowolony z podjetych decyzji :))
    Patrząc na długoterminową spadkową linię trendu następna linia oporu to 2,3 zł. Więc jeśli to przebijemy to droga na 3 zł otwarta.
    Re: sygnał kupna Autor: ~Libet [193.104.239.*]2016-05-04 16:08 Patrząc na długoterminową spadkową linię trendu następna linia oporu to 2,3 zł. Więc jeśli to przebijemy to droga na 3 zł otwarta.

na moim wykresie ta linia przebiega dokładnie na 2,42.Oczywiscie -jest rzeczą fizycznie niemozliwa,zeby kurs przebil ja dzisiaj,wiec przy dalszym jej opadaniu/tj linii oporu/ jej zetkniecie z kursem będzie bliżej tego poziomu co napisałeś
    Dnia 2016-05-04 o godz. 16:38 ~irekal napisał(a):
    > Re: sygnał kupna Autor: ~Libet [193.104.239.*]2016-05-04 16:08 Patrząc na długoterminową spadkową linię trendu następna linia oporu to 2,3 zł. Więc jeśli to przebijemy to droga na 3 zł otwarta.
    >
    > na moim wykresie ta linia przebiega dokładnie na 2,42.Oczywiscie -jest rzeczą fizycznie niemozliwa,zeby kurs przebil ja dzisiaj,wiec przy dalszym jej opadaniu/tj linii oporu/ jej zetkniecie z kursem będzie bliżej tego poziomu co napisałeś

Sprawdziłem raz jeszcze. Masz rację - 2,42 zł. Coś mi się pomyliło.
  • Re: sygnał kupna Autor: ~rollo [37.47.58.*]
    Sygnał kupna krótko i średnioterminowo utrzymany. Dzisiaj zapewne dalsza jazda!
  • Re: sygnał kupna Autor: ~krisb [83.25.113.*]
    to pewnie chlopaki z ing zakatowali mlotkiem libet a teraz to dalej robia z kopexem.nie wiedza ciolki ze menadzerowie libetu wlacznie z prezesem.co maja najwiekszy pakiet akcjii kupowali go pow.3 zl.to poczuli powiew hossy
    dzisiaj dalszy ciąg kształtowania sie korekcyjnej chorągiewki/proporczyka (?)
  • Re: sygnał kupna Autor: ~rollo [37.47.29.*]
    Patrząc techniczne powinno być wybicie. Zawęża się kanał chorągiewki.
  • Re: sygnał kupna Autor: ~Red [83.22.136.*]
    Niestety znowu nas wyr ali . Tragedia walimy na dolne widły
  • Re: sygnał kupna Autor: ~rollo [37.47.29.*]
    Nikt się zysków nie spodziewał. To spółka sezonowa gdzie w II i III kwartale pojawiają się zyski za cały rok. Więcej punktów dystrybucji to wyższe koszty związane z rozpoczęciem sezonu ale i wyższe zyski w II i III kwartale. Liczyłem że przy okazji napiszą coś o przejęciu Gerwing
  • Re: sygnał kupna Autor: ~klon [89.73.126.*]
    nie ma się co oszukiwać, raport tragiczny
  • Re: sygnał kupna Autor: ~fsf [95.155.71.*]
    3,5 mln starty za q1 2015 rozumiem sezonowosc etc, ale 10 za q1 2016? Przychody ze sprzedazy dentyczne, a koszt wlasny sprzedazy 5,5 mln wyzsze ani slowa komentarza??? No niepowazne.

Ceny surowców do produkcji wzrosły czy co tam schowali? koszty sprzedazy 1,2mln wyzsze, koszty zarzadu 700 tys wyzsze no i mamy super wynik. Pytane co spowodowalo wzrost kosztow wzgledem q1 - pasowaloby porownac do q4.

• Re: sygnał kupna Autor: ~NobodyKnows [66.249.81.*]
    Zgadza się - widziałeś zobowiązania? ...wyższe niż kapitał własny
  • Re: sygnał kupna Autor: ~rollo [37.47.23.*]
    Człowieku... Co ty w ogóle piszesz? Ty nie masz żadnej wiedzy na temat giełdy. Kapitał własny to są aktywa minus zobowiązania razem, czyli w skrócie Kapitał własny Libetu to prawie 200 mln zł. Czyli krótko mówiąc jakby sprzedać tyle aktywów żeby spłacić wszystkie zobowiązania wyjdzie ok 196 mln zł. Kapitał własny w niektórych zadłużonych spółkach może być na minusie ale nie w Libecie... Jak czytam takie bzdury to się za głowę łapie... Jeśli ktoś weźmie takie wypowiedzi pod uwagę i sprzeda akcje to współczuję...
  • Re: sygnał kupna Autor: ~rollo [37.47.23.*]
    Rozumiem że chcesz kupić taniej ale wymyśl coś sensownego jak Twój poprzednik. Też się zgadzam że 9mln straty to mimo że to spółka sezonowa to trochę dużo. Spodziewałem się max 6mln straty. Ale nie pisz takich głupot.
  • Re: sygnał kupna Autor: ~kostka [37.47.107.*]
    Kto spodziewał się zysku w pierwszym kwartale? To jest spółka która ma sprzedaż sezonową libet jest w top jakość ich wyrobów hest niezaprzeczalna zyski będą za2 i 3 kwartał
  • Re: sygnał kupna Autor: ~Pan_Jan [78.10.222.*]
    Strata w tym okresie to rzecz normalna tak jak pisał rollo. Generalnie zobaczcie sobie na raport. Odpis aktualizujący na dzień 1 stycznia wynosi 6 mln 171 tys zł. Tak, więc stąd wynika taka strata. Dodatkowo W bieżącym okresie Grupa dokonała zwiększeń rzeczowych aktywów trwałych w kwocie 3.611 tys. zł, głównie na zakup urządzań  i maszyn produkcyjnych oraz na rozbudowę zakładów produkcyjnych. 
  • Re: sygnał kupna Autor: ~ra [5.172.234.*]
    Generalnie wszystko wiadomym było to wszystko wcześniej dla tych z dużą kasą co już obkupili się i teraz dokupią niżej obniżając swoją średnią!!!!!!
    Raport jest bardzo dobry. Panie Janie, co do wydatków inwestycyjnych związanych z zakupem sprzętu i modernizacji to wydatki na ten cel pojawiają się po stronie inwestycji(kosztów) i jednocześnie po stronie aktywów, więc nie ma co brać tego pod uwagę przy kapitale własny. Ogólnie strata netto wyniosła 9 mln 355 tys. zł. i co miało na nią wpływ.

1 )- Spółka dokonywała odpisu wartości aktywów i podała że odpis wynosił ok. 12 mln zł z czego patrząc na raport połowę odpisu zrobili na dzień 31.12.2015 - 6 mln 171 tys zł a druga połowa czyli również 6 mln 171. tys. zł zrobili na 31.03.2016 r.
    2) Kapitał z aktualizacji wyceny instrumentów zabezpieczających -2 mln 866 tys.zł

Podsumowując: 9 mln 355 tys. zł - 6 mln 171 tys. zł - 2 mln 866 tys. zł = 318 tys. zł( na minusie).

Jakby koszty ogólne zarządu nie wzrosły dokładnie o 741 tys. zł to mielibyśmy zysk mimo pierwszego kwartału. Tak więc raport jest bardzo dobry.
[x]
LIBET 0,00% 1,37 2026-02-27 12:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.