Wiesz indeksy weglowe atakuja poziomy kiedy spolka przynosila zyski, do tego ciecia ktore juz zostaly przedsiewziete powinno to juz dawac solidny zysk na nastepny kwartal a wiec albo straszenia ciag dalszy albo wkoncu zdecyduja sie na krupe.
rząd mówi jasno, bankruta nie chcą za 120 mln euro tylko koron a to oznacza około 4 mln euro. TO chyba Krupa cwaniak wygra i kupi to za bezcen jak jeszcze chce to kupić od NWR, a jak nie no to..... bankrut i stracenie 99% zainwestowanej kasy. WĄTPIE aby fundusz inwestycyjny sobie na taką stratę pozwoli, więc nie będzie zadnego bankruta tylko ciche dogadanie się.
Dla mnie ważniejsze jest to że nie udało się rządowi przepchnąć nowej ustawy o upadłości więc to ciągle Nwr jest górą a między wierszami czytamy że 120 nie dadzą co wiemy ale coś tam dachu jednak chcą
Głównym problemem u nas jest to że żeby urosnąć o 1gr to u sąsiadów musi urosnąć do 18gr co jest mało realne Chyba że uratują firmę w co wątpię trzeba był sprzedawać jak było po 4gr a nie teraz jęczeć.
Problemem jest brak kasy w Okd a AHG więcej wkładać nie chce. Rząd powinien udzielić pożyczki 100 mln EUR (tak jak kiedyś nasz rząd wsparł LOT) a AHG umorzyc obligacje i po sprawie. Rząd i tak odzyska te 100 mln w formie podatków, a jak ceny jeszcze odbija to jest szansa na odzyskanie i tych 100 baniek. A najwięcej kasy można tu zarobić na wzroście kursu akcji. Naprawdę nie chcę mi się wierzyć żeby z takiej okazji nie skorzystać.