• do poczytania Autor: ~kuna [73.247.214.*]
    http://www.forbes.pl/maciej-wieczorek-mabion-lek-na-raka-wywiad,artykuly,204324,1,1.html

Moze niektorym pozwoli ten wywiad spojrzec z innej perspwktywy na Braster i to co robia
    nie tylko z perspektywy biezacych zyskow a wlasciwie ich braku :-)

• Re: do poczytania Autor: ~mecco [79.173.48.*]
    Jestem już po lekturze. Jeszcze w trakcie czytania zacząłem się zastanawiać kiedy wywiad z prezesem Halickim. W następnym numerze?
    Dla uspokojenia nastrojów dodam, że z Tuorą też były wywiady w Forbsie, ale mam nadzieję, że obecnie zarządzający w Brasterze to inna liga.
  • Re: do poczytania Autor: kukubara [94.254.176.*]
    Taki wywiad dla Brastera jest zbedny.

Chyba, ze za rok w NYT.

k
  • Re: do poczytania Autor: ~ppp [77.45.38.*]
    Ja wyszedłem na ostatniej podbitce, ale gdyby cena ponownie zeszła poniżej 12 zł, to się poważnie zastanowię nad powrotem, bo spółka ma wielkie perspektywy. A jeżeli chodzi o pisaninę w tzw. "prasie", to nie ma to żadnego znaczenia...

• Re: do poczytania Autor: ~Swiss [178.39.98.*]
    Tez czytalem.Tylko, co ma Pernio do wiatraka?Biotech/farmacja ma sie do brastera jak piesc do talerza.Wyszukujecie na sile artykuly majace sie ni jak do firmy bale podtrzymac na duchu,i watek.
    Jedyne nawiazanie ,ktore mi wpadlo w oko jest " moja". Selvita :)))
  • Re: do poczytania i policzenia Autor: ~liczenie [193.218.148.*]
    to ciekawe:
    Edison podnosi wycenę akcji Selvity do 27 zł/akcję
    Firma analityczna Edison w raporcie z 25 kwietnia podniosła wycenę akcji Selvity do 27 zł z 25,4 zł.
    Kurs Selvity w poniedziałek ok. godz. 14.40 wynosił 22,18 zł.

Analitycy oczekują kontynuacji wzrostu przychodów. Wskazują, że wpływ na wyniki spółki będzie miało m. in. rozpoczęcie w połowie 2016 roku I fazy badań klinicznych nad kluczowym produktem Selvity, cząsteczką SEL24.

Jak dodają, innymi potencjalnymi "motorami" wzrostu wyników w najbliższych 18-24 miesiącach mogą być umowy partneringowe dla SEL24 lub SEL120, a także rozwój współpracy z firmami H3 Biomedicine i Merck.

Edison prognozuje, że w 2016 r. Selvita wypracuje 66,8 mln zł przychodów i 5,8 mln zł zysku netto. Wycena firmy 349 mln.!!!!
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Fajne jest podanie tutaj prognozy innef firmy nieco tańszej EC2, Wycena firmy 8,07 mln zl
    EC2 podnosi prognozy finansowe na 2016
    Spółka EC2 poniosła tegoroczną prognozę zysku netto do 3,3 mln zł, a przychodów ze sprzedaży - do 15,5 mln zł - podała spółka w komunikacie.
    Prognoza spółki na rok 2016 zakładała osiągnięcie przychodów ze sprzedaży na poziomie 12,5 mln zł oraz zysku netto na poziomie 2,3 mln zł.

W komunikacie dodano, ze prognoza spółki na rok 2017 pozostaje bez zmian i zakłada osiągnięcie za 2017 rok przychodów ze sprzedaży na poziomie 16,7 mln zł.(PAP)

Tak jak na tacy mamy ciastka do wyboru
    Selvita zysk za 2015 miała 6,233 mln, Wycena firmy 349 mln
    EC2 zysk za 2015 miała 0,872 mln. Wycena firmy 8,07 mln

Nie dziwią duże obroty na EC2. To może dla niektórych przykre, a dla niektórych zaskoczenie, ale w EC2 zysk rośnie jak bambus.
    To skutek pilnowania kosztów i doskonała organizacja i pilnowanie firmy EC2 JEDNOOSOBOWA od roku 2016.
    Informatycy potrafia liczyc i szacować czy posiadanie 20% akcji firmy wartej 34,9 mln zlotych nie jest lepsze niz 51% firmy wartej 4 mln zlotych. Z tego powodu rewolucja w Zarządzie ma taki wyraz w wynikach na rok 2015 i 2016 i 2017.

• Re: do poczytania i policzenia Autor: kloni [109.241.58.*]
    Zapomniałeś dodać, że ukazał się raport za 1q: zyskiem 400k i przejęli CWA. 
    Oraz o dywidendzie -21gr w tym roku i parokrotnie wyższej w przyszłym roku.

Wracając do Brastera. Przypominam sobie, ze prezes opowiadał, że nie wyklucza emisji aby przyśpieszyć wejście do USA. Coś musiało się wydarzyć skoro ją znacząco przyśpieszyli. Zobaczymy kto obejmie akcje. Totalną niepoawagą była by emisja po niższym poziomie niż ostatnio i dlatego nie rozważają takiej opcji.

Przekornie uważam, że emisja w średnim i długim terminie wyjdzie nam na dobre. A co teraz zrobią z kursem, to chyba mniej istotne.
  • Re: do poczytania Autor: ~kuna [73.247.214.*]
    Zdejmij klapki z oczu, zobaczysz wiecej jezeli nie widzis w tym zadnych analogi to masz bardzo
    waskie widzenie zakladam z zyczliwosci ze to wina klapek, ktore sugeruje nosic
    na nogach a nie na glowie :-))) ,a nie ciasnego umyslu z klapkami prosta sprawa z ciasnym umyslem
    to juz gorzej.
    Troche to dziwne u czlowieka ktory deklaruje , ze spedzil dwie trzecie zycia za granica, to raczej powinno
    uczyc otwartosci chyba ,ze bylo to wiezienie gdzies w Kolumbii czy innym Ekwadorze
    to rozumiem ze traumatyczne przezycia mogly sie odbic na postrzeganiu swiata.
    Krytyka zawsze na propsie, musi byc konfrontacja pogladow zeby wyrobic sobie opinie
    ale krytyka w oderwaniu od rzeczywistosci tylko dla samej krytyki to prosta droga
    do gupawego trolowania ale to otwarte forum kazdy moze uprawiac swoja ulubiona tworczosc
    nastepny temat tez bedzie wedlug ciebie pasowal jak piesc do talerza to nie omieszkaj wyrazic swojej cennej
    opinii :-)
[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.