Hipoteka spłacona, dalszych dużych inwestycji póki co chyba nie będzie. Wydaje się, że spółka nie potrzebuje już tak dużo gotówki. Kapitał zapasowy jest dużo większy niż ustawowe minimum, do tego dochodzi 0,5 mln zł zysku netto za rok 2015. Czyżby spółka zamierzała wypłacić sowitą dywidendę? Czas pojechać na WZA
Spółka dla cierpliwych. Spokojnie może być handlowania po 3,50- 4,00 zł. Przy poprawie przychodów lub komunikacie wystrzał ponad 5 zł.
Jeżeli dobrze widzę, to nie uwzględnili "nowej" wyceny nieruchomości w raporcie. Zysk netto taki sobie, spółka coś tam poprawia swoje wyniki, zadłużenie etc, ale robi to bardzo wolno, co zniechęca pewnie akcjonariuszy... Przez ten marazm jednak 3 pln to za dużo wg mnie, zmieniam zdanie... Podaży się dość sporo jak na obroty dzienne zebrało, zaliczymy za jakiś czas dolne widły?
Na pewno część Inwestorów jest mocno zmęczona i zniecierpliwiona, szczególnie Ci co brali powyżej 3,50 zł. Zauważ, że niestety spadają przychody ze sprzedaży paliw. Jest to jednak spowodowane malejącą ceną jednostkową paliw (więcej dowiemy się z raportu rocznego, który powinien te dane uwzględniać).
Spółka wg wskaźników jest niedoszacowana, z małym zadłużeniem i coroczną niewielką dywidendą.
2 gr dywidendy daje nam stopę dywidendy 0,8% brutto. Jeżeli spółka przeznaczyłaby cztery razy więcej (tj. 8gr na akcje, czyli łącznie mniej niż połowa zysku za rok 2015) to dałoby stopę dywidendy 3,2% brutto (więcej niż lokata). Wtedy można traktować spółkę jako generującą przepływ pieniężny + dającą spory potencjał wzrostowy.
Mnie cena akcji nie pali. Wzrośnie powyżej 5 zł pomyślę nad sprzedażą. Jak spadnie do 2 zł to dokupię kolejny pakiet. Najważniejsze jest aby cały czas było do przodu. Patrzmy w raporty.
Jak masz jaja i cie ręka pali to wystaw pkc na dzien dobry w poniedzialek rano. Spokojnie to zbiorę. Uwolnisz sie z tej twojej pozycji i przerzuć sie na co innego. Kupisz na pewno cos lepszego a na pewno plynnego. Racje masz ze to wolno idzie ale to nie spolka to jazdy w gore i kroci w krótkim terminie. Odpuść bo 3 pln dlugo nie bedzie a i to forum nie bedzie cie absorbowac
Mam to już dobre kilka miesięcy, w 2015 roku dostałem i tak sobie trzymam, jestem cierpliwy, mam kasę na kilka spółek podzieloną, więc mogę spać spokojnie ;)
A co maja szczególnego ustalić, wszystko jest na stronie spółki w uchwałach do zatwierdzenia. Niczego szczególnego. Bo co by tam mogło być. Trzeba było się zgłosić i jechać, Do odważnych świat należy
W mojej ocenie wyniki bardzo mocno się poprawiły porównując pierwszy kwartał który przeważnie potrafił być na 0
Cały rok zakładam że będzie dużo lepszy ni 2015r.
Wartość księgowa 3,9 zł Hipotek spłacona przepływ gotówki powinien być znacznie lepszy a to oznacza że Dywidendy mogą skokowo rosnąć już w tym roku spółka wypłaci 4 gr zawsze było to 2 grosze
Zakładam wzrost kursu minimum 50-100% z szansa na 300-400% lub więcej