• I po dywidędzie Autor: ~maro66 [145.237.2.*]
    Zarząd LUG S.A. (Emitent, Spółka) z siedzibą w Zielonej Górze informuje o podjęciu w dniu 27.04.2016 roku uchwały nr 1/04/2016 w sprawie proponowanego podziału zysku netto za 2015 rok. 

Zgodnie z powyższą uchwałą, Zarząd Emitenta uwzględniając potrzeby rozwojowe firmy, w tym dalsze inwestycje w obszar badań i rozwoju, zaproponował przeznaczenie całości zysku netto za 2015 rok na kapitał zapasowy Spółki.

Zarząd Emitenta w rekomendacji zapewnił o braku zagrożeń dla sytuacji finansowej Grupy Kapitałowej LUG S.A. i uzasadnił swoją rekomendację działaniem w długookresowym interesie akcjonariuszy Spółki.

Zgodnie z art. 382 § 3 kodeksu spółek handlowych oraz §23 ust. 2 Statutu Spółki powyższa propozycja Zarządu została pozytywnie zaopiniowana przez Radę Nadzorczą, a następnie zostanie przedłożona do zatwierdzenia Walnemu Zgromadzeniu Akcjonariuszy.

Podstawa prawna: § 4 ust. 2 pkt 11 Załącznika nr 3 do Regulaminu ASO "Informacje bieżące i okresowe przekazywany w alternatywnym systemie obrotu na ryku NewConnect"

Źródło: NewConnect - komunikaty spółek (EBI
  • Re: I po dywidędzie Autor: ~prezes-Rysio [89.79.236.*]
    Fajnie,że inwestujesz chłopie. Ale wziąłbyś jakieś korki z polskiego.bo zęby bolą.

• Re: I po dywidędzie Autor: ~maro66 [145.237.2.*]
    sorki, biję się w pierś
    Nie ma sprawy. A Lug mimo,że bez dywidendy to i tak porządna(choć przyznaję - przymulona) firma.
    Inwestuje się tutaj ciężko.Mogliby coś zrobić z płynnością.
    Pzdr.
  • Re: I po dywidędzie Autor: ~maro66 [145.237.2.*]
    to nie tak do końca, że "nie ma sprawy". Przeczytałem, to co napisałem i "zemby" mnie rozbolały:)
    No ale powiedzmy sobie otwarcie,rze: wyraz jezd tródny i żadko urzywany... w Polszcze.
    Na razie :)
[x]
LUG 1,19% 1,70 2026-05-07 13:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.