• Lena Lighting Autor: ~Paweł [5.172.247.*]
    Witam,

Moi drodzy napiszcie mi proszę czy Waszym zdaniem warto trzymać teraz akcję Leny czy jest szansa, że wzrosną czy przez najbliższe miesiące marazm? Widzę, że po akcji z dywidendami nikt już Leną nie jest zainteresowany. Dzięki za info i pozdrawiam z Trójmiasta.
  • Re: Lena Lighting Autor: ~Prawdomówny [2.220.25.*]
    Lena Lighting ma 0,36 zł zysku na akcję a wypłaciła 0,55 zł, zawsze gdy spółka wypłaca dywidendę z rezerwy spadek jej notowań jest głębszy. Gdy cena spadnie poniżej 4 zł zalecił bym dokupienie akcji. Ta spółka ma przyszłość i wraz z wynikami za 2016 rok będzie to potwierdzać mam nadzieje wzrostem kursu. Systematycznie się rozwija i wypłaca jak w tym roku bardzo atrakcyjną dywidendę. Także jak najbardziej trzymać, przy tej stopie dywidendy grzechem było by sprzedawać akcje które nawet przy zakupie za 5 zł dają na czysto 4,8 % i więcej rocznie.
  • Re: Lena Lighting Autor: ~Bikey [31.61.137.*]
    Nic dodać, nic ująć. Świetnie to spuenowałeś. Głębszy spadek po dniu dywidendy najprawdopodobniej spowodowany jest właśnie wypłatą części dywidendy z rezerwy gotówkowej. 

Ponadto dodam, iż według mnie gdyby spółka była notowana w USA, to w akcjonariacie najprawdopodobniej byłby obecny fundusz inwestycyjny należący do Warrena Buffeta - jest to spółka, która znakomicie spełnia jego warunki inwestycyjne:-)

Pozdrawiam serdecznie!
  • Re: Lena Lighting Autor: mamaadama [37.47.63.*]
    Mam wrażenie, że autorowi wątku nie chodzi o inwestycje długoterminowe. W takim wypadku można sprzedać i mieć nadzieję na odkupienie poniżej 4 zł. Można też sprzedać z nadzieją na szybki zysk gdzie indziej. Jeśli chce się mieć stabilny zysk to należy jednak trzymać. Pozdrawiam również.
[x]
LENA -0,87% 2,28 2026-04-02 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.