Dnia 2016-04-21 o godz. 19:27 ~prezes napisał(a): > Więcej w artykule parkietu i na stronach pb.pl > > http://www.parkiet.com/artykul/1471108-DM-BOS-typuje-majowych-mocarzy.html
panie prezesenie ma pan moze dostep do calego artykulu z parkuietu i moze ktos ma i moglby wkleic
Dostęp wygasł mi ze 2 godziny temu, kupuję sobie czasem smsem za 3,64 dostęp na 24 godziny
Chyba ten artykuł jest cały widoczny tak na moje oko.
Na pb.pl mam cały
Analitycy DM BOŚ na liście faworytów na najbliższe tygodnie umieścili dwie nowe spółki - Arctic Paper i Budimex.
Oprócz nich za spółki, które mogą w nadchodzącym miesiącu zachowywać się lepiej od rynku uznano: ABS, Asbis, Awbud, Azoty, BSC Drukarnię, CD Projekt, Ciech, Echo, Ergis, Famur, Neukę, OEX, PKN Orlen, Rafako, Robyg, Ronson, Sanok, Trakcję, Vindexus i Vistulę.
Wśród spółek, które mogą zachowywać się gorzej od rynku, są Action, ASEE, Asseco Poland, Bogdanka, CNG, Comp, Inteher, LPP, Radpol, PGNiG i Tauron. Nowicjusze wśród potencjalnych outsiderów to Comp, Asseco Poland i Bogdanka.
W ubiegłym miesiącu portfel, rekomendowany przez DM BOŚ, przyniósł stopę zwrotu w wysokości 4,5 proc. WIG zyskał 0,2 proc. Portfel brokera zarabia także na pozycjach krótkich.
Dnia 2016-04-21 o godz. 20:01 ~zaintetesowany napisał(a): > Mam nadzieję że faktycznie po maju będziemy mogli napisać że Vindexus był mocarzem :-) > Boś ma nosa, ich portfel zarobił kilka tysięcy %
dziekuje prezes,a bos ma nosa maja dobrego analitka pania Sylwie Jaskiewicz pozdr
Straszni pesymiści są na forum, pewni Ci którzy widzą spadki do 6 to nie mają obecnie akcji i naganiają na spadki ? Ja mam akcje i według mnie perspektywy dla wzrostu kursu są bardzo duże, firma wyceniana bardzo tanio, rozwija się, nie jest przekredytowana i jest "zdrowa", poprawia co kwartał wyniki i kolejne za miesiąc tez powinny być rekordowe, szczególnie r/r, w przyszłości dzięki programowi 500+ czy poprawie na rynku pracy powinny poprawić się spłaty ich wierzytelności, banki masowo sprzedają przeterminowane kredyty aby nie płacić podatku od aktywów i dzięki temu Vindexus może zakupić świeże pakiety, nad branżą wierzytelności nie wiszą żadne niekorzystne zmiany legislacyjne, czego chcieć więcej ? W mojej ocenie kurs w okolicach 7zł to doskonała okazja do akumulowania tanich akcji spółki których zakup powinien dawać solidne zyski w najbliższym roku.
Prezes zawsze dobrze prawi, on prowadzi swój publiczny portfel i naśladując jego ruchu ja już w tym roku zarobiłem 60% - trochę więcej niż on :-) https://www.bankier.pl/forum/temat_fundamentalny-portfel-emerytalny-podsumowanie-transakcji-w-2016,20325777.html
Jak zwykle te same śmieciowe spółki bez jakiejkolwiek płynności - dlatego zawsze się można pochwalić ile to wzrosło..Tylko w razie czego sprzedać nie ma jak.
Dnia 2016-04-21 o godz. 19:27 ~prezes napisał(a): > Więcej w artykule parkietu i na stronach pb.pl > > http://www.parkiet.com/artykul/1471108-DM-BOS-typuje-majowych-mocarzy.html
jak na majowego mocarza to marnie. wynik maja -11gr.
Nigdy tego nie rozumiałem jak poważna gazeta i poważny dom maklerski może sobie pozwolić na produkowanie takich farmazownów i bzdetów (oficjalnie: "prognoz") i na koniec miesiąca tego nie podsumować, skomentować, odnieść się. Z drugiej strony to tylko kolejny powód dla poważnego człowieka, żeby mieć w dupie "analizy" (z łac. anus).