od ogłoszenia wyroku Sąd ma chyba 14 dni na napisanie uzasadnienia, potem wysłania każdej stronie wyrok z uzasadnieniem, następnie 7 czy 14 dni jest na wniesienie zażalenia
Tylko w ramach przypomnienia: Zażalenie nie jest na decyzje o umorzeniu upadłości tylko na to że sąd obciążył kosztami postępowania wierzyciela który wycofał wniosek o upadłość. Niezależnie jaka będzie teraz decyzja sądu tu już decyzja o umorzeniu upadłości nie może być cofnięta.
a skąd wiadomo że wierzyciel wycofał wniosek o upadłość ? nie mogę znaleźć takiej informacji W ramach przypomnienia to Molmedica złożyła zażalenie na wyrok o upadłości i ... Art. 395 par. 2 stanowi „§ 2. Jeżeli zażalenie zarzuca nieważność postępowania lub jest oczywiście uzasadnione, sąd, który wydał zaskarżone postanowienie, może na posiedzeniu niejawnym, nie przesyłając akt sądowi drugiej instancji, uchylić zaskarżone postanowienie i w miarę potrzeby sprawę rozpoznać na nowo. Od ponownie wydanego postanowienia przysługują środki odwoławcze na zasadach ogólnych.”
jeszcze jedno przypomnienie Molmedica jako grupa kilku Mostostali ma kasę na spłatę wierzycieli stąd nie ma podstawy do ogłoszenia upadłości. Kasy nie miał pojedynczy Mostostal Ruda Park bo nie sprzedał jak zakładali nowego budynku pod centrum handlowe. Stara rada nadzorcza i zarząd chciał upadłości Ruda Park ale ich wyrzucili po ogłoszeniu upadłości Molmedica. Nowa rada nadzorcza i zarząd zabezpieczyli kasę na spłatę wierzycieli co widać w ostatnim raporcie finansowym.
cofnijcie sie do momentu obsowy terminu oddania inwestycji..., winnym chyba bylo miasto za zle zaprojektowanie..., dobry prawnik by z tego kase dla spółki wyciągnął.,może bujam w oblokach ale :1.problem z projektem(winne miasto) 2.zawalony termin oddania budynku, 3.klopoty z wynajmem -strata,4.wniosek o upadłości -strata,5.cofniecie wniosku, 6.powrot na ciągle, 7.sprawa o odszkodowanie -wygrana, 8.powrot do godziwej wyceny, 9.rekiny zarobione, 10.ludzie jakzwykle stratni
,ot takie dywagacje
Tą informacje mam od Syndyka, który mi powiedział że sąd obciążył kosztami postępowania wierzyciela który wycofał wniosek. Później natomiast dzwoniłem do sądu i pani mi potwierdziła że zażalenie wpłynęło odnośnie zasądzonych kosztów postępowania a nie na decyzje sądu o umorzeniu. Wszystko możecie sobie potwierdzić dzwoniąc w oba te miejsca.
... najszybciej to możemy ruszyć na browara ! Z drugiej strony to dziadowska firma pod względem informacji i ich strony internetowej. Pan Henio co ma warsztat samochodowy ma lepszą stronę internetową bo jest tam aktualny adres, telefon, mapka dojazdu i godziny pracy. Molmedica ma tylko ładną grafikę na swojej stronie.
wszystko będzie oki. 13 maja czeka nas raport i wszystko się okaże w jakim kierunku pójdzie spółka. Widać jest już mało chętnych na wywalanie po 2 gr (a szkoda) Tylko niektórzy straszą wystawiając śmieszne 20 tys po 2 gr a przed otwarciem zabierają. Radze uzbroić się w cierpliwość. Myślę że za rok będzie ten papier warty już 20 gr ......jak wszystko ładnie pójdzie .