choć myślę że nie kupimy już po 2. Nie ma na to już czasu. Jeszcze mi się udało kupić po 3 ale czy to dobrze????? I jak długo. Każdy z nas ma tu swoją teorię. Pozdr.
Zależy kto i za ile kupił, coś we firmie się dzieje czas pokaże, może będziemy płakać oby ze szczęścia :-),osobiście z chytrosci dokupilem jeszcze 100k po 4 gr :-(
Scenariusze są 2:
Pierwszy spółka ogłasza wstępne porozumienie i do czasu zawarcia wiążącej umowy lecimy w kosmos
2: idziemy na samo dno
Kto nie ryzykuje ten nie ma ja zbieram
Kolega jest po prostu optymistą lepiej prawda jest taka kto ma jaja ten łyka a w piątek się okaże kto kabrioletem będzie jeździł dodam że ja też jestem optymistą największa spółka kopiąca w Czechach w jednym z biedkniejszych rejonów o dużym bezrobociu 13000 pracowników na dniach wybory jak posmarujesz tak pojedziesz proste... zobaczymy w sobote
Scenariusz 2 na chwilę obecną mocno się oddalił. Ceny węgly odjechały i przy obencych poziomach mogą kopać przez kolejne 3 lata . Problemem pozostają obligacje. A jak ceny węgla jeszcze odbiją, to zaczną zarabiać.
Myślę że Witt czy Jonny piszą swoje jak każdy. Nie ma powodu ufać i sugerować się nikim. Tutaj nikt prawdy nie mówi do końca. Pozdr. U nas Państwo ratuje górnictwo to i Czesi powinni.w końcu to ważna gałąź gospodarki i w dodatku na dnie i ufam że od tego dna się odbije. Ja też ryzykuję,raz lepiej raz gorzej
Witt nie zniknal bez obaw tez mam akcje i tez wierze w spolke . Pawpaw ktory niewiele tematu znal od wewnatrz temat zalozyl ale chyba sam szuka opcji by dokupic. Obligi juz porozumienie podpisaly wstepne ze spolka - takze tu nie oni sa problemem a zapewnienie sroskow na dzialania bierzace spolki. Przeinwestowali sie niestety na fali koniunktury ale idzie to ku lepszemu wraz ze zblizaniem sie wejscia na powaznie ARCI. Nie dac sie oglupic i nie wyskakiwac z papieru to kazdy z nas bedzie do przodu a ile? Tyle ile bedzie chcial trzymac:)