Czy jestem leszczem? Tego kolego nie wiesz :) pomysl ze 3 miliardy akcji z obiegu wypadlo wiec juz masz 3 miliardy, dzis kghm do kazdej tony doplaca co wrozy kolejne odpisy wiec porownanie dales nie so konca adekwatne ale coz udowodniles to klasa swojej wypowiedzi - historia edukacji godna inwestora, gratuluje tobie i rodzicom rowniez ja bym sie wstydzil syna...
Niewidzialna rękla rynku wcześniej czy później zrówna kursy. złotówki to tu raczej prędko nie będzie, ale 20 gr jak najbardziej realne. Przy 3,3 mld akcji, daje to raptem 150 mln EUR kapitalizacji...
Jeżeli się firma dogada z Państwem Czeskim i do tego będzie nowy inwestor ( zainteresowani są 2 inwestorzy) to uważam, że dużo się może wydarzyć i 0.20 groszy będzie początek. To wg mnie. Na dniach dowiemy się o decyzji czeskiego rządu.
Wstepna umowa ma byc zawarta w piatek, prawdopodobnie wszystko bylo juz wiadome wczesniej stad te zmiany w akcjonariacie no i dodatkowa sprawa mozliwosc kontynuowania tanich zakupow a tu jeszcze sporo nie jest zdyskontowane-umorzenie akcji, wzrost benchmarku wegla i oczywiscie przywrocenie plynnosci finansowej spolce a to daje sporo do dzisiejszej wyceny
u pepiczków trochę poszło z tego batona ustawionego na 0,16 czk, może do nich bardziej przemawia strajk nafciarzy w Kuwejcie niż ewentualny deal z własnym rządem :)
Pepiczki tak jak wszyscy czekaja na oficjalne info. Kiedy u nas obroty siegaly 100zl dziennie tam dzien w dzien ponad 100tys a obrotu jak dzisiaj ja na nwr nie widzialem ponad rok czasu kolego stad maja czym straszyc w czechach i po co batony wystawiac. W PL obroty ladnie urosly i tak byc powinno, jeszcze raz powtarzam kto bedzie chcial sprzedac za 10gr ten sprzeda a to co po 4 sie realizuje to mnostwo starych zlecen rowniez a i nowych od groszojadow. Coal index znow do gory przy kosztach wydobycia tanszych od JSW spolka juz na ta chwile powinna przynosic zysk