co będzie to tego nikt nie wie (poza L. i może P.) bo polityka informayjna tu nie istnieje - wyraźnie widać że dla L tym lepiej im gorzej z akcjami i postrzeganiem spółki na bananowej. cóź z tego że firma całkiem niezłą jeżeli akcje traktowane są jak g...o i nikt tego nie dotyka.... obrót źaden nie tylko dziś ale ogólnie..., lekceważenie małych pełne...
Dywidendy nie będzie na pewno i to przez wiele lat .Piczak swoim uporem niczego nie wskórał ,a Zydzi nie zapłacą drobnym wiecej jak po 35 zł -zresztą Panu P tyle samo -szkoda .
Ja myślę ,że jedyny sposób na zaradzenie sytuacji jest spotkanie rozstrzygające Moski z Piczakiem i ostateczne dogadanie się co do udziałów gwarantujących dalsze wspólne trwanie .Wysoka dywidenda do tej pory stwarzała iluzoryczną gwarancję wspólnego bycia ,ale Lentexowi przestało na tym zależeć bo jedyny zyskuje na tej transakcji -cała reszta tylko traci .
ja czuje ze lentex nie pozwala na odjazd kursu bo mu zależy w niedługim czasie na niskim wezwaniu, zmuszą pana P. by sprzedał im jego pakiet nie zgadzając sie juz na dywidendy
Cały problem bierze się stąd ,że istnieje rozbieżność między ceną a wartością .Wartość tej spółki moim zdaniem sięga 70 zł ,a dadzą 40 zł za sztukę, od taka logika giełdy .
Przy takich zyskach jak mają dziś i po ewentualnych inwestycjach to i 100 złotych nie jest za dużo za akcję . Lentex moze swoje oddawac za pół ceny . Jego prawo , chociaż nie za bardzo w to wiara. Silny konkurent za miedzą , to nie jest zbyt roztropne.
Powinni rozmawiać z CCC aby na miejscu w Zielonej Górze w pustych halach szyć z tych włóknin buty i odzież sportową i sprzedawać produkt finalny, z jeszcze większymi marżami .Wpuszczać lisa do kurnika -trochę się dziwię ,chyba ,że to element dużo większego planu .
wycena Novity po 35 pln to 87,5 mln za całość. Wypłacili przez rok 17,4 mln dywidendy , więc wycena spada do 70 mln . I ta firemka wyrabia ponad 10 mln zysku w rok co daje 15% zwrotu i wycena spada do 60 mln . Jesli ta firma bez wielkich inwestycji daje 10 mln rocznie zysku , to powinna kosztować przynajmniej 200 mln . 80 złotych za akcję , co tez nie jest wynikiem powalającym przy 4 złotowej dywidendzie. I te dywagacje nie dotyczą olbrzymiego niewykorzystanego majątku firmy w postaci hal produkcyjnych itd. Niech Lentex to sprzeda i zobaczymy ile Janusz zaśpiewa za resztę.